2013. március 31., vasárnap

Szempilla projekt - Eredmények az 5. hét után

Már 5 hete, hogy minden este bekenem a szempilláimat ricinusolajjal, így eljött egy újabb fotósorozat ideje. Úgy döntöttem, ezúttal nem fűzök kommentárt a képekhez, döntsétek el Ti, hogy mi változott a kúra alatt ezidáig:

A bal oldalon a 02.24-ei állapotot láthatjátok, a középső képek 03.10-én készültek, a jobb oldalon pedig a mai állapot látható.(Nagyobb méretért, jobb minőségért katt a képekre!)

Jobb szem spirál nélkül: 


Bal szem spirál nélkül:


Jobb szem spirállal: 


Bal szem spirállal: 

Nos, mit gondoltok? Dúsabb? Hosszabb? Mi a véleményetek?

2013. március 27., szerda

Glamour napi tervek

Az egyik nagy előnye, hogy nem a fővárosban élek az az, hogy még a Glamour napokon sincs hatalmas tömeg az üzletekben és szinte sosem fogy el semmi a polcokról, így akkor sincs baj, ha az utolsó nap jut eszedbe, hogy beválts egy-egy kupont. :) Ennek ellenére persze én mindig jó előre eltervezem, hogy melyik kuponon mit veszek.

Az én Glamour napi bevásárlólistám valahogy így néz ki: 

Müller (-20 %-os kupon):
Hővédő spray
Rimmel Stay Matte mattító púder
Artdeco pirosító
Terra Naturi pirosítók


 
 
Az utolós kép forrása: http://www.beautyaddict.net/terra-naturi-matte-mono-eyeshadow-mulberry-swatch/

dm (-50 % 1 db Max Factor termékre):
Max Factor  Lipfinity vagy egy újabb Max Factor Flawless Perfection pirosító

  



A -50%-os L'Oreal kupon (dm vagy Müller): 
Ha kapható lesz a L'Oréal új tusfilce, akkor azt választom, ha nem, akkor jöhet egy újabb Infallible szemhéjpúder. 



A következő 3 üzletbe is mindenképpen benézek, de nincs konkrét célom. Ami nagyon megtetszik, arra lecsapok. 
-20 % C&A
-20% New Yorker 
-20% TAKKO  

Ti mire akartok mindenképpen lecsapni?

2013. március 25., hétfő

Küzdelem a kilókkal 2. rész

Az alakformáló módszerem táplálkozás részét már bemutattam az előző posztban, most pedig arról a mozgásformáról beszélnék, amiben legalább annyira hiszek, mint a kalóriaszámolásban.  Sőt, nem csak hogy bízom az eredményességében, szeretem is. :)

Annyi tudni kell Rólam, hogy kb. 20 kiló súlyfelesleg van rajtam, ráadásul a térdízületeim nagyon kivannak a több éves intenzív igénybevétel miatt (néptánc). A pluszteher és a fájós térdem miatt futni sosem szerettem (egyrészt mert fáj, másrészt meg nagyon hamar kimerülök), a guggolós, térdhajlítós, otthon tornázós videókat sem bírták az ízületeim, sőt bár nagyon szerettem, a step-aerobic-tól is nagyon fájt a térdem.

Mindenképpen olyan mozgásforma kellett tehát, ami nem terheli meg túlzottan a térdeimet, ellenben magas pulzusszámot eredményez, hogy zsírégető tartományba kerüljek, ráadásul ha lehet még szeressem is csinálni, hogy a mozgás ne szenvedés legyen, hanem egyfajta öröm. Számomra mindezt a gyaloglás jelenti. 

Néhány hónapja az egyik kolléganőm hívta fel a figyelmemet Leslie Sansone videóira. Leslie egy 50 éves, 3 gyerekes, amerikai anyuka, aki évtizedek óta fogyasztja az amerikaikat saját walking programjával.

Leslie videóiban 4 alaplépés (helyben járás, oldallépés, lábemelés, rúgás) ismétlődik folyamatosan, amit azért valahogy mindig variálunk, (szó sincs arról, hogy hosszú percekig csak helyben járunk) mindezt zenére. :)

Attól függően, hogy milyen kondiban vagy, választhatsz 1-2-3-4 vagy 5 mérföldes edzéseket, sőt akár kombinálhatod is őket. Vagyis pl. megcsinálhatsz egy 1 mérföldes edzést, de még érzel magadban elég energiát, utána lenyomhatsz még egy 2 mérföldes videót is, de egyben is megcsinálhatsz egy 3-4 mérföldes edzést is. Ahogy Neked szimpi.

 1 mérföld, 20 perc

 2 mérföld, 30 perc

Én a 3 mérföldes videókat szoktam nyomni, 3-5x egy héten. Ez 45 percnyi mozgást jelent, aminek kb. az első és az utolsó 5 perce bemelegítés illetve levezetés, az igazán intenzív munka pedig olyan 30 perc.

Leslie szerint az a lényeg, hogy a zene ritmusára mozogj. Ha nem követed tökéletesen a gyakorlatokat, az se baj, sőt, ha kimerítőnek érzed az edzést, csökkentheted az intenzitást is, a lényeg, hogy a gyaloglást sose hagyd abba és tartsd az ütemet. "Pick up your feet and move, come on!" :)

 A kedvenc videóm tőle :)

45 perc, 3 mérföld

A lépések alatt persze a felső test is igénybe van véve, az egész testet átmozgatjuk azáltal, hogy a lábmozdulatokat kézmozdulatokkal is kombináljuk. Van úgy, hogy súlyzókat is használunk, így a test nem csak zsírt éget, de formálódik, izmosodik is.

A lépések egyáltalán nem bonyolultak, éppen addig ismételjük a mozdulatokat, amíg az adott izom elfárad, de még nem kimerítő az edzés. Kortól, nemtől függetlenül bárki csinálhatja, Leslie egyik videójában például egy 70 éves férfi simán végignyomja a 60 perces edzést. :)

Nagy-nagy előny, hogy az edzést otthon, a monitor vagy a tv előtt csinálhatod, nem kell eljárni sehova, teljesen ingyenes, nem számít milyen idő van odakinn, sőt még igazán nagy hely sem kell hozzá, kb. egy 1mx1m-es terület is elég. :)

 Ez egy 68 perces, 5 mérföldes edzés 1. része

Mindez azonban totál unalmas is lehetne, ha nem Leslie mozogna velünk az edzés alatt. Annyira vicces ez a nő, annyira magával ragadó a személyisége, hogy totálisan megszerettem Őt is és a programját is. Végig dumálja a videót, mégsem idegesít, sőt motivál. (Rubint Réka, Béres Alexandra, Denis Austin....már attól agybajt kapok, ha 1 percig hallgatnom kell őket, nem hogy 45 percen keresztül.) Szeretem a humorát, és azt, hogy folyamatosan lelket önt belém és biztat, hogy ne izguljak, ezt az edzést nem tudom rosszul csinálni. "You can not do this program wrong...Just walk!" :) 

Nagyon-nagyon örülök, hogy annak idején a kolléganőm megmutatta ezeket a videókat, nagyon csípem Leslie-t is és az edzéseket is, ha egy-két nap kimarad, egyszerűen hiányzik. Ráadásul Nekem tényleg nagyon bevált. Nem halok bele az edzésbe, de azért frankón elfáradok, megizzadok, érzem, hogy hatásos és közben tényleg jól szórakozom. (Képes vagyok huszadszorra is nevetni ugyanazon a viccen.:)

Szívből ajánlom mindenkinek! Én biztosan rendelek majd az ebay-ről pár Leslie Sansone dvd-t. :)

2013. március 22., péntek

Küzdelem a kilókkal 1. rész

Az alakformálás, a fogyókúra és a zsírégetés évtizedek óta felkapott téma. Számtalan csodaszer és diéta jelent már meg, az Atkins diétától elkezdve, a 90 napos fogyókúrán át, a Norbi Update-n keresztül, hogy a szauna övről, meg a gyógynövényes fogyasztó kapszulákról ne is beszéljünk.

Mind azt ígérik, hogy viszonylag rövid időn belül nagy súlyfeleslegtől szabadulhatunk meg, de mind vagy erősen korlátozza a fogyni vágyókat és egy életen keresztül kb. egyiket sem lehet csinálni, így a leadott kilók egy idő után visszajönnek. Esetleg azzal hitegetnek bennünket, hogy mozgás és az étkezési szokásaink megváltoztatása nélkül is fogyhatunk, ha beszedjük ezt vagy azt...hülyeség.

Az egyetlen dolog, ami működik az a diéta és a mozgás (együtt). Csak így megy. Nem létezik csodaszer, egyszerűen muszáj odafigyelni arra, hogy mit és mennyit eszel és a mozgás is elengedhetetlen.

Manapság persze mindenki azt mondja, hogy a kulcs az életmódváltás, amivel egyet is értek, de számomra ez mindig olyan megfoghatatlan dolog volt. Ennél Nekem valami konkrétabb, kiszámíthatóbb kellett. Valami, ami hosszú távon is alkalmazható és nem számít bűnözésnek, ha egyszer-egyszer megeszek egy szelet rántott húst.

Tény, hogy egyelőre túl nagy eredményeket nem tudok felmutatni (két hete vágtam bele az egészbe), de úgy érzem most sínen vagyok, mert találtam valamit, ami tényleg működik, nem jár sem éhezéssel, sem tiltásokkal, ráadásul abszolút személyre szabható. Ez pedig a kalóriaszámolás.

Tudom, hogy a kalóriaszámolás szó láttán sokan elhúzzák a szájukat és legyintenek, mert azt gondolják, hogy ez állandó címkeböngészéssel, matekozással és méregetéssel jár, pedig nem. Hála a kalóriabázisnak. :)

A képlet rettenetesen egyszerű: "Ha több kalóriát égetsz el, mint amit beviszel, fogyni fogsz!"

Nemrég ugyanis megtaláltam ezt a weboldalt, ami helyettünk számol. :) Semmi más dolgunk nincs, mint felvinni a rendszerbe, hogy miből-mennyit ettünk, mit és mennyit mozogtunk (a vasalás és a szex is választható mozgásforma:) és az oldal kiszámolja, hogy aznap hány kalóriát égettünk el, mennyit vittünk be és a kettő különbsége alapján hogyan zártuk a napot. Kiszámolja azt is, hogy ebben az ütemben egy hét alatt, egy hónap alatt, illetve fél év alatt mennyit fogyhatunk (illetve hízhatunk, ha sikerült pozitív előjelű napot produkálni).

Nem akarok nagyon belemenni a honlap leírásába, a lényeg, hogy az oldal felépítése, a regisztráció és a használat is rettenetesen egyszerű.

Regisztráció után meg kell adnunk az adatainkat (magasság, testsúly, aktivitási szint, kor, nem, stb.), ami alapján az oldal kiszámítja az ideális testsúlytartományt, a BMI-t és az alap napi kcal felhasználásunkat is. (Minden fogalomhoz találunk magyarázatot is a honlapon.)

Ez után csak annyi a dolgunk, hogy meghatározzuk a célunkat, vagyis azt, hogy hány kilótól szeretnénk megszabadulni. Több módon is elérhetjük a célt:
1. Beállítunk egy napi keretet, ami alapján a rendszer kiszámolja, hogy ilyen feltételek mellett mikorra érjük el a kívánt súlyt. Pl. a napi keretet beállítod 1400 kcal-ra és mondjuk 10 kilót szeretnél leadni, akkor a rendszer kiszámolja, hogy ez kb. mikorra sikerülni, a napi keret betartásával. 
2. Meghatározom, hogy egy adott időpontra hány kiló szeretnék lenni és a rendszer azt számolja ki, hogy a cél eléréséhez mit kell tennem, azaz mekkora legyen a napi keret.
Pl. megadom, hogy 2013.július 1-re mondjuk 60 kiló szeretnék lenni és a rendszer kiszámolja, hogy ehhez milyen napi keret ideális. 

(A cél beállításánál viszont fontos szem előtt tartani, hogy az egészséges és tartós fogyás mértéke 0,5-1 kiló/hét, ezért 1000-1200 kalóriás napi keretnél alacsonyabbat nem szabad beállítani, mert akkor a szervezet raktározó üzemmódba kapcsol és nem indul meg a fogyás úgy, ahogy kellene.) 

Ha sikerült a célt beállítani, már nincs más teendő, mint hogy naponta kitölteni a főoldalon szereplő - Mit ettél? Mennyit? Mit sportoltál? Mennyit? - sorokat. Ha a nap végén rányomsz a Nap kiértékelése gombra, azonnal látod, hogy aznap mennyit haladtál a fogyás útján.:)

Ahogy fogysz, a napi keret és az alap kalóriafelhasználás úgy csökken, hiszen a kisebb testsúly kevesebb kalóriaégetéssel és kalória szükséglettel jár. Az idő előrehaladtával tehát egyre kevesebbet ehetsz vagy egyre többet kell mozognod, hogy fenntartható legyen a fogyás. 

Nagyon pozitív, hogy a kalóriatáblázatban rengeteg választható étel van, többféle mértékegységben is megadhatod az elfogyasztott étel mennyiségét és a bevitt ételek fehérje-szénhidrát és zsír tartalmát is figyelembe veszi a rendszer, tehát folyamatosan látod, hogy aznap még mennyit ehetsz és milyen tápanyag típusból kellene/nem kellene bevinni a szervezetbe. (Mindezt a jobb oldalsávban tudod nyomon követni.)

Ez egy teljesen átlagos nap volt, nem kifejezetten "fogyókúrázós". :P
  Ennek ellenére a fenti napon a napi kereten belül maradtam, sőt, még ehettem is volna valamit, de kicsit túl sok volt a szénhidrát és kevés a fehérje. Aznap mozognom kellett volna valamit és akkor jobban mutatna a tápanyag eloszlás, de lusta voltam...
  ....viszont így is tökéletesen teljesítettem a tervet. :) Bár a vízfogyasztásom siralmas...:(

Az étkezési napló (eszközök fül) összegzi az elmúlt napok eredményeit, vagyis az is egyértelműen látszik, hogy melyik nap sikerült gyengébben, melyiken tetted oda magad, mikor "bűnöztél" sokat, stb.
Ezen kívül a centiben és a kilóban mért fogyást is vezetheted az oldalon (jobb oldalsáv), sőt, egy  szép kis grafikonon is nyomon követheted a tervezett és a tényleges fogyásodat. :)


Én  11,5 kilótól szeretnék megszabadulni, de nem gyorsan, nem éhezve, hanem egészséges ütemben, így napi 1400-as kalóriabevitelt állítottam be kezdésnek. Ebben az ütemben, egy hét alatt kb. 0,5 kilót fogok fogyni, vagyis a honlap szerint augusztus közepére érem el a kívánt testsúlyt. (Egyelőre nem akarom elárulni, honnan indultam és mi a cél, de annyit azért elmondok, hogy két hét alatt 1,5 kg-t fogytam.)

Ha tehetem, minden étkezés után felviszem az oldalra, hogy mit és mennyit ettem (mobilról is feltölthetőek az adatok), így mindig tudom, hogy még aznap mennyit ehetek, így ha megéhezem és választani kell, hogy mit egyek, mindig jó döntést tudok hozni, mert látom, hogy mi fér bele a mai napba és mi nem. 

Akkor sincs baj, ha megeszek egy-két szelet csokit napközben. Ehetek hamburgert és sült krumplit is, ebben az esetben viszont számolnom kell azzal, hogy vagy túllépem a napi keretet,  akkor viszont legalább annyit kell mozognom, hogy az értékek visszakerüljenek a a megengedett kalóriabevitel alá, vagy aznap már csak alacsony kalória tartalmú ételek közül válogathatok.
Pl. egyik nap 1600 kalóriát ettem, de elégettem 230 kalóriát a délutáni edzéssel (az alap kcal égetésen kívül, ami olyan 1900 kcal), így tulajdonképpen aznap is sikerült kb. 600 kalóriát elégetnem. :)

Összefoglalva: 
A kalóriaszámolás módszere rendkívül egyszerű és rugalmas. 
Akkor és azt eszel amit csak akarsz, nincsenek tiltott ételek, csak arra kell odafigyelni, hogy a napi kalóriabevitel alacsonyabb legyen, mint az elégetett kalóriák. Igazából zabálhatsz is, ha utána órákat futsz. :P
Eheted azt, amit szeretsz, nem kell az egész étrendedet felborítanod, de számolnod kell azzal, hogy a magasabb kalóriatartalmú ételekből kevesebbet ehetsz csak, legalábbis ha a napi kereten belül akarsz maradni. Ha végül minden kötél szakad és mégis egy kicsit többet ettél, mint szabadott volna, mozgással bármikor korrigálhatsz.

A kalóriaszámolásban pedig óriási segítség a Kalóriabázis, mert: 
- nem kell kalóriatáblázatokat böngészni,
- nem kell füzetbe írogatni,a neten bármikor megtalálod az adatokat, 
- motivál,
- az eredmény jóformán garantált, ha tartod magad a napi kerethez,
- ha "bűnöztél", pontosan tudod, hogy mennyit kell korrigálnod, hogy ne hátráltasd magam a fogyásban
- később pedig, ha a kívánt súlyt már elérted, akkor is hasznos az oldal, de ekkor már csak arra kell ügyelni, hogy a nap kiértékelésnél lehetőleg 0-t mutasson a képlet. 

Mióta rátaláltam erre a weboldalra és elkezdtem használni, egyértelműen a kalóriaszámolásban látom a megoldást. Bízom benne, hogy a Kalóriabázissal és rendszeres testmozgással végre elérem a célomat. :)
(Legközelebb jön egy poszt arról is, hogy milyen mozgásformát választottam.) 

UI: Bármennyire is úgy tűnik, a posztért semmilyen ellenszolgáltatást nem kapok, a bejegyzés azért született meg, mert tényleg hiszek az oldal működésében és szívből ajánlom Nektek is. :)

2013. március 21., csütörtök

Bloglovin' már Nálam is!

Mivel mindenféle rémhírek terjengenek a neten, hogy meg fog szűnni a Google Reader és a Google Friend Connect, nem lehet biztosan tudni, hogy a bloggeren keresztül követett blogokkal, így most mindenki átnyargal a Bloglovin'-ra.


Mivel én is aggódom, hogy elvesznek a kedvenc blogjaim a blogger-ből, bizos ami biztos én is regisztráltam és átimportáltam a követett blogok listáját a Bloglovin' rendszerébe.  (Nagyon egyszerű, a regisztráció során automatikusan felajánlja az oldal. Minimális angol tudás kell csak hozzá.)

Sőt, létrehoztam az oldalsávban egy Bloglovin'  követés gombot is, hogy ott is megtaláljatok, ráadásul így az új követők azonnal a Bloglovin'-on keresztül is csatlakozhatnak a rendszeres olvasókhoz.(Ez a művelet sem bonyolult, a honlap bal oldalsávjának az alján van egy felirat: Follow buttons. Arra katt és értelemszerűen haladni kell a lépésekkel.)

Nektek is azt javaslom, hogy biztos ami biztos, regisztráljatok a Bloglovin'-ra. Semmibe nem kerül, mégis minden marad a régiben, semmi nem veszik el, sőt naponta e-mail is jön, hogy melyik blogon milyen új posztok jelentek meg. :)

Most ennyi csajok, jók legyetek, sziasztok! :)

2013. március 19., kedd

NYX szemhéjpúder - Morocco

Erre a NYX szemhéjpúderre már régóta fájt a fogam, így mikor a legutóbb nagy akció volt a Cherry Culture-on, nem bírtam neki ellenállni.

Ez az egyik legnépszerűbb NYX szemhéjpúder, ami nem is csoda, mert ez a szín egyszerűen csodaszép.
Ha egy szóval kellen jellemeznem, akkor azt mondanám: szilvakék, valójában viszont sokkal több annál.
A pan-ben erőteljes királykék színe van, ujjon viszont felerősödik a lila szín, a szemhéjon pedig már határozottan lilás. Hamarosan láthatjátok élesben, sminkben is, de addig is, íme a minták:

A képek egytől-egyik vakuval készültek, a nappali fényben készült képek ugyanis egyáltalán nem tudták visszaadni a színjátszó hatást, már pedig itt ez a lényeg. Íme:


Akit esetleg érdekel: a pan-ben 2,7 g szemhéjpúder foglal helyet és Dél-Koreában gyártották a szemhéjpúdert. A csomagolás szép, jól záródik, a teteje átlátszó...csinos. :)
A textúrája kellemes, selymes, könnyen satírozható, nem porzik botrányosan. Illata abszolút nincs. 


Ahogy a képeken is látszik, szépen pigmentált, és bár csillogónak tűnik, szemhéjon igazából inkább matt hatású, mint metálos. 

A következő minták alá az Alverde szemhéjalapozója került, ami szemhéjalapnak szörnyű, de mintás posztok készítéséhez tökéletes. :)






Egyedi és gyönyörű, nem? :)

2013. március 16., szombat

Teszt: Max Factor Flipstick - Folky Pink

Ma egy újabb teszttel jelentkezem, mégpedig annak a rúzsnak a tesztjével, amit egy korábbi posztban (ITT) már láthattatok. :) Ő nem más, mint a Max Factor Flipstick Colour Effect. Kezdjük is!


Csomagolás: Ez egy 2in1 rúzs, vagyis a csomagolás két végén 2 különböző színű rúzs csücsül. A két vég természetesen külön-külön és együtt is használható. Az anyag műanyag, a két vég átlátszó, hogy lássuk a színt, a közepe tetszetős, erős bordós-rózsás, olyan bogyós gyümölcs színű. :) Nagy X díszíti a hengert, ezen kívül csak a márkajelzés és a név található rajta. Ránézésre is látszik, hogy a rúzsok külön-külön vékonyabbak, mint egy átlagos rúzs, összesen 5 g az egész. A kupakok egyébként jól záródnak, amit "hangos" kattanás jelez.   

Szín, finish: Az árnyalat neve Folky Pink.
Az egyik vége egy majdnem színtelen, ám határozottan rózsaszínnel irizáló nude árnyalat. Viszonylag nagy ezüst csillámokat tartalmaz, szaténfényű. (Az Avon-nak volt/van egy ilyen majdnem színtelen, de erősen irizáló fényű ajakápoló rúzsa. Ne ez a rúzs határozottan arra emlékeztet.) 
A másik vége egy intenzív, matt, sötét bordós-pinkes árnyalat.
 


Így néz ki a számon:


A két oldalt együtt használva nem sokban módosul a végeredmény a sötét árnyalathoz képest, csak annyi, hogy az intenzív, matt bogyós szín kap egy kis csillámos, irizáló, szaténos csillogást és némileg világosodik a szín is:


Pigmentáltság: A sötétebb szín egy rétegben is tökéletesen fed, a világos szintén, bár ott csak a csillogásból lehet erre következtetni.

Illat, állag: Tipikus Max Factor-os, kellemes, de semmihez sem hasonlítható édeskés illat. Az állaga krémes, szépen siklik az ajkakon, nem ül bele a ráncokba, viselni is jó érzés, nem szárít. :)

Tartósság: Az essence tusfilc után ez a másik olyan termék, ami hajlamos megfogni az ember bőrét. Sminklemosóval történő lemosás után is hagy egy nagyon enyhe, bogyós színt az ajkakon, bár ez annyira nem zavar, csak furcsa.
Napközben egyébként meglepően tartós. Jól bírja a strapát, de azért evés-ivás után nem árt leellenőrizni.   

Ár/beszerezhetőség: 2800-3200 Ft, amit kicsit sokallok, ritkán adok ki ennyi pénzt egy rúzsra. Maximum valami nagy akció keretei közt vásárolnám meg, mert bár drága, tény, hogy maga a rúzs jó minőségű. :) 

Nektek tetszik? :)
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...