2011. november 20., vasárnap

TAG by Katie

Egyik délután unatkoztam és arra gondoltam, összedobok egy sminkes tag-et, egyrészt mert ilyet még sosem csináltam, másrészt mert mostanában eléggé pangás van tag fronton. ;)
Igyekeztem olyan kérdéseket feltenni, amikkel eddig nem nagyon találkoztatok más tag-ekben, de persze azért lehet, hogy van benne egy-két kérdés, ami már máshol is előkerült.
 
1. Mindig kisminkeled magad, amikor emberek közé mész?
Igen, bárhová megyek, kisminkelem magam. Ha csak a kisboltba kell leugranom, akkor is megigazítom a szemöldököm, aztán egy kis púder, spirál, pirosító, szájfény. Nálam ez a minimum.   

2. Hogyan csöppentél bele a sminkelés világába?
Mint a legtöbb kislány, én is az anyukám révén szeretettem bele a sminkelésbe, aztán egyszer csak kezembe akadt egy Avon katalógus, és onnan már nem volt megállás. :)

3. Szerinted mitől szép egy smink?
Az a lényeg, hogy a smink, viselőjének szépségét maximálisan kiemelje, a nő megszépüljön és magabiztosabbá váljon. Persze ügyelni kell a színharmóniára, az adottságokra, és hogy a smink kidolgozása is szép legyen (pl. a színek szépen el legyenek dolgozva), de lehet akármilyen szép egy smink, ha nem illik a modell arcához.

4. Napközben milyen gyakran frissíted fel a sminkedet?
Naponta többször belepillantok a tükörbe, és ha szükséges rúzsozok, esetleg korrigálom a szemceruzát vagy a pirosítót. Max. 2-3x.

5. Követtél már el sminkes bakit? Ha igen, mit? 
Nem nagyon emlékszem ilyesmire, régebben inkább az volt a jellemző, hogy kihagytam bizonyos dolgokat a napi rutinomból, pl. pirosító nélkül járkáltam, amit manapság már elképzelni sem tudnék, hiszen többek közt ez az a dolog, ami felteszi az i-re a pontot!

6. A sminktermékek közül mik a gyengéid? (pirosítók, szájfények, szemhéjpúderek…stb.)
Mostanában szenvedélyesen gyűjtöm a pirosítókat, most ők vannak porondon.

7. Már általános iskolában illetve középiskolában is sminkeltél? Ha igen, ellenezték a szüleid?
12 éves korom óta nagymamámmal lakom, aminek hallatán sokan feltételezhetitek, hogy nem nézte jó szemmel, hogy a kis unokája ötödikesen már szájfénnyel és spirállal indul suliba, de nagyon tévedtek! Sosem ellenezte, bár igaz ami igaz, nem is kellett figyelmeztetnie a visszafogottságra vagy a mértékletességre, mert mindig nagyon figyeltem arra, hogy ne essek túlzásba!

8. A családod/ismerőseid/kollégáid/barátaid szóvá teszik, ha szeretik vagy éppen utálják az aznapi sminked? 
Ha különösen tetszik Nekik, azt mindig mondják, de azt még sosem hallottam, hogy „Kata, ez a mai sminked nem az igazi”. Hogy ez azért van-e, mert alapvetően egyiket sem utálják, vagy csak udvariasak, és nem mondják, azt nem tudom, de remélem, hogy nem ez a helyzet. :)

9. Reggelente mennyi idő alatt készíted el a teljes sminked? 
Nekem általában 45 perc kell. Ha nagyon sietek 30 perc alatt is megvan, de ha nagyon ráérek, másfél órát is képes vagyok elszórakozni vele.    

10. Általában hirtelen felindulásból vagy hosszas nézelődés, kutatás és töprengés után vásárolsz sminktermékeket?
Mostanában már nagyon óvatos vagyok, és ha csak nem olyan márkáról van szó, amiben maximálisan megbízom, akkor nem veszek meg semmit, aminek előtte nem jártam utána.
A netes rendelés miatt egyébként is végig kell böngésznem egy csomó képet és tesztet, így ezeket a köröket mostanában már akkor is lefutom, ha minderre amúgy nem lenne szükség.

11. Volt már rossz tapasztalatod drogériás biztonsági őrökkel?
Szerencsére még nem. Én mindig ugyanabba a parfümériába megyek be, így miután már megismertek és tudják, hogy „nem lesz velem baj”, már nem is aggódnak miattam és nyugodtan magamra hagynak, had nézelődjek, teszteljek, válogassak kedvemre. Jó néhányukkal el is szoktam beszélgetni, sőt az alapozó választásnál mindig segít is a biztonsági őr csaj. :)   

12. Ha egy dolgot megváltoztathatnál az arcodon, mi lenne az?
Talán lehetne egy kicsit keskenyebb az orrom és teltebb a szám, de alapvetően szeretem azt, ahogy kinéznek, még ha nem is tökéletesek.

13. Ajándékoztál már el, vagy dobtál ki olyan sminkterméket, amiről azt hitted sosem lesz rá szükséged, végül mégis hiányzott és megbántad, hogy megszabadultál tőle?
Igen. A múltkor, mikor a púderem már nagyon a vége felé járt, és csak a pan szélén volt egy vékony gyűrű, rettenetesen idegesített, hogy bénázni kell az ecsettel, hogy normálisan kinyerjem belőle az anyagot, úgyhogy mérgemben kidobtam az egészet a kukába.
Csak másnap derült ki, hogy a másik púderem viszont sötétebb színű és nem stimmel a bőrszínemmel. Sajnos akkor már nem volt mit tenni, de nagyon bántam, hogy azelőtt megváltam tőle, mielőtt újat vettem volna.

14. Annak érdekében, hogy sminkeket vásárolhass, le kell/kellett mondanod egy másik szenvedélyedről? (pl. cipők, könyvek, táskák)
Igen. A „beteges sminkvásárlási fóbiám” miatt bizony kevesebb jut cipőkre, ékszerekre, ruhákra, táskákra…de nem bánom, valamiért hamarabb tűzbe jövök egy szép szemhéjpúdertől, mint egy cuki kis táskától.

15. Előfordult már veled, hogy a munkából/suliból hazatérve belenéztél a tükörbe és elborzadtál a látványtól?
Igen. Már többször előfordult, hogy úton a munkába vagy hazafelé erősen fújt a szél, és elkezdtem csúnyán könnyezni. Miután beértem egy szélvédettebb helyre és belenéztem a tükörbe, láttam, hogy a szemceruzának és a spirálnak köszönhetően, a könnyezés és az erős szél hatására egy szép nagy fekete paca száradt az egyik szemem külső sarkába...nem volt szép látvány. 

16. Sminktetoválás – megfordult már a fejedben?
Igen, éppen az előző kérdésben kifejtett baleset miatt, már gondoltam arra, hogy a tusvonalamat sminktetoválással teszem tartóssá, de félek a művelettől magától, és attól, hogy végül nem úgy sikerül, ahogy szerettem volna.

17. Elgondolkoztál már valaha azon, esetleg összeszámoltad valaha, hogy eddigi életed során összesen mennyi pénzt költöttél sminkcuccokra? 
Egyszer valaki megkérdezte ezt tőlem, akkor egy pillanatra elgondolkoztam, de aztán gyorsan eltereltem a gondolataimat, féltem belegondolni…inkább nem is akarom tudni! :P

18. Vállalnád, hogy te készíted el a saját esküvői sminkedet a nagy napon?
Nem is tudom…elég biztos vagyok abban, hogy mi áll jól nekem és bízom a technikámban is, de nem tudom, hogy lenne-e annyi lélekjelenlétem, hogy én készítsem el, kézremegés, bénázás és kapkodás nélkül…

19. Félsz a szempilla göndörítőtől?
Nem! Pontosabban most már nem! Régen tartottam tőle, féltem, hogy becsípem a szemhéjam, vagy belenyúlok a szemembe, vagy bármi, ijesztőnek tűnt, de mióta rájöttem, hogy semmi veszély nem fenyeget és kipróbáltam, azóta elválaszthatatlanok vagyunk. :)

20. Ha egy őrült tudós azzal állna elő, hogy kifejleszt vagy továbbfejleszt bármit, amit szépségápolás témakörben kitalálsz, mit kérnél tőle?
Örülnék egy soha fényét és színét nem vesztő szájfénynek, ami akár 12 órán át vizesen csillogó marad, nem ragad és a pasik sem érzik sem nedvesnek, sem semmilyennek csókolózás közben! Ja, és persze amit egy mozdulattal, némi sminklemosóval könnyedén le lehet törölni. :) 

Ha megtetszett a kérdőív, nyugodtan töltsétek ki Ti is, akár a saját blogotokon, akár a poszt alatt megjegyzésként, mert nagyon kíváncsi vagyok a válaszaitokra! :)

Most ennyi csajok, jók legyetek! Sziasztok! :)

6 megjegyzés:

  1. ez tök jó:) a legtöbb TAG-et nincs kedvem végigolvasni, de ez tetszett

    VálaszTörlés
  2. Na ez tök jó lett! Meg is fogom csinálni én is. :))
    A te válaszaid közül az meglepett egy kissé, hogy reggelente minimum fél óra kell míg kisminkeled magad :O :D

    VálaszTörlés
  3. Tegnap találtam a blogodra a puderfelho.hu kapcsán és nagyon tetszik:)A sminkek, amiket készítesz valami álomszépek..tegnap este itt ültünk a lakótársaimmal az albikonyhában és csak ámultunk bámultunk...Csak így tovább!


    u.i.:Amúgy én is most kezdtem a saját blogom, ha van kedved/időd... whoateallthestrawberries.blogspot.com

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik, lopom én is :)

    VálaszTörlés
  5. Ez jó volt, ez volt az első tag, amit kitöltöttem és tényleg élveztem. Én is most kezdtem az első blogomat, az enyém nem beauty kimondottan, mindenről írok ami érdekel, köztük persze lányos dolgokról is és jó érzés volt kitölteni, jó volt végiggondolni ezeket! Köszi a lehetőséget! Fel is tettem a válaszokkal együtt: www.foolishjuice.blogspot.com

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...