2011. november 18., péntek

Teszt: L'Oréal Infallible szemhéjpúder

A L’Oréal szerint: „Intenzív, bársonyos tapintású szín, amely akár 24 órán át tart. Az újdonság titka: a púder és a krém állag határán lévő összetételben rejlik, már akár egy vékony réteg elegendő az intenzív fedéshez. Páratlan tartást biztosít. A smink nem kenődik el és nem gyűrődik be a kisebb ráncokba a szemhéj gyűrődése, dörzsölése vagy víz hatására sem, sminklemosóval mégis könnyedén eltávolítható!”

A csomagolás:
Négyzet alakú, átlátszó műanyag „üvegcse”, matt, ezüst tetővel, az alján ezüst felirat és a szemhéjpúder színe is látszik…mind tudjuk, hogy miért is jó ez. :D 3,5 g egyébként. 


Miután letekered a tetőt, egy fekete műanyag konyhai fedőhöz hasonló kis védőszerkezetet találsz. Ennek általában örülök, de itt nem annyira látom a praktikumot, hiszen állagából adódóan ez a szemhéjpúder nem szóródhat ki vagy ilyesmi.  

Textúra és illat:
Inkább hasonlít a normál préselt szemhéjpúderekhez, mint az utólag lepréselt pigmentekhez vagy a por állagú pigmentekhez. Egyáltalán nem krémes vagy ragadós, a bőrön is „száraz”, púderes, selymes tapintású. Illata nincs.

Szín és pigmentáltság:
Én az Eternal Black-et választottam, ami konkrétan egy matt fekete, telis-tele ezüst csillámmal. Szépen pigmentált, igazi party szemhéjpúder. :)

Jobb minőségért katt a képekre!

A többi színt is megnéztem az üzletben, azok metálos fényűek, nincsenek bennük nagy csillámok, szépen pigmentáltak, de talán kicsit nedvesebb tapintásúak. Mindenesetre a több színnel sem nagyon fürödhettek be! :)


Tartósság:
Ez a szemhéjpúder nagyon-nagyon-nagyon tartós! Erős dörzsölés hatására sem mozdult meg a szín és a csillámoknak is csak egy része moccant el minimálisan a kezemről. Ezen kívül a kézmosást is kibírta (bár a szín egy hangyányit megfakult) és a törölköző is tökéletesen tiszta maradt a kéztörlés után! Hasonlóan tartós a szemhéjon is, nem gyűrődik be, nem kopik, nem kenődik, szépen tartja magát.

És a legjobb benne, hogy a csillámok nem potyognak le a szemed alá! A legtöbb csillámos szemhéjpúderrel az a baj, hogy nem csak a felvitelnél potyognak le a csillámdarabok, hanem a nap folyamán is, így mire hazaérsz és belenézel a tükörbe az almácskáidon már több a csillám, mint a szemeden!

Ennél a szemhéjpúdernél azonban ez elképzelhetetlen! Persze az eldolgozásnál némi fekete por és csillám lepotyoghat, de azt egy mozdulattal le tudod söpörni, és ha ezután már nem nyúlsz hozzá a szemhéjadhoz sehogy, akkor nyugodt lehetsz! 

Ár/beszerezhetőség:
1999 Ft-ért lehet kapni a dm-ben, ami így elsőre talán kicsit sok, de ha felhasználsz egy 25%-os kupont, akkor az 1500 Ft-os már nem is olyan vészes, főleg mivel nagyon kis adaggal is látványos eredményt lehet elérni, szóval sokáig kitart egy adag. :) A Müllerben is láttam, de ott már 2399 Ft-os áron.

5/5 – Azt kaptam, amit vártam, nincs egy rossz szavam sem! Szeretem! :)

5 megjegyzés:

  1. ezekkel én is szemeztem, de az ár tartott vissza. gyönyörű... :D

    VálaszTörlés
  2. Én úgy tudom, hogy laza szerkezetű ez a púder és a használat közben fellazult port lehet visszapréselni azzal a kis "konyhai fedő"-vel...:D

    VálaszTörlés
  3. Ez furcsa, mert szinte egyáltalán nem lazul fel, nem porzik ez a szemhéjpúder...sőt, kevésbé porzik még a hagyományos szemhéjpúdereimnél is...nincs mit visszapréselni...legalábbis ennél a színnél tutira nincs...:S

    VálaszTörlés
  4. Szerintem azért is lehet benne az a "fedő", hogy ne száradjon ki olyan hamar. Mikor kitették nálunk a DM-ben még rajta voltak a kis tetők, puhák voltak és könnyen lehetett swatcholni őket. A héten valamelyik nap megnéztem őket megint, nem volt rajtuk már a tető, és csontszárazak voltak, semmi színt nem lehetett kicsikarni belőlük.
    Persze gondolom nedves aplikátorral ugyanolyan jól fognak.

    VálaszTörlés
  5. èn tudom ajànlani tènyleg.nekem 3 van,egy zold aminek nagyon !! szèp szine van,ès mèg kèt màsik szin...nagyon de nagyon szèpek ès megèri az àràt.pròbàljàtok ki

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...