2011. november 5., szombat

vs sorozat: Most én kérdezek!

Drága olvasóim és bloggerina társaim! Már jó ideje foglalkoztat egy kérdés, aminek megválaszolását most rátok bízom. Nem hagy nyugodni az a gondolat, hogy vajon egy BB krém (pl. az enyém: a Missha Perfect Cover) van-e annyira jó, mint egy MAC alapozó...
Mert az biztos, hogy a Missa Perfect Cover-je jobb, mint bármilyen drogériás/közép-árkategóriás alapozó, amit valaha használtam. Sőt, simán el tudom képzelni, hogy soha életemben többet nem veszek alapozót, csak és kizárólag BB krémet, de azért motoszkál bennem a gondolat, hogy azért egy MAC alapozó talán felvehetné a versenyt vele. Ugyan még sosem volt MAC alapozóm, de tudom, hogy nagyon jók, lehet hogy érdemes lenne egy próbát tennem...
 
A kérdés: Ha választanotok kellene a kedvenc MAC alapozótok és a kedvenc BB krémetek között, ti melyiket választanátok?

16 megjegyzés:

  1. Ez egy jó téma, engem is érdekel:) MAC alapozóm nem volt még, a BB krémeket viszont nagyon megszerettem, főleg a Missha Perfect Covert.

    VálaszTörlés
  2. Nekem egy hete van MAC alapozóm, szóval nem túl hosszú a tesztelési idő. Matchmaster, ami olyan pigmenteket tartalmaz, amik átengedik a bőröd színét, így tök természetesen néz ki, de ennek ellenére építhető és jól fedi amit kell. Nekem BB-ből BRTC Blemish Recover van, amit szintén szeretek, de azt hiszem most már a MAC-et választanám, mert tartósabb és valahogy sokkal szebbnek is érzem. (Egyébként meg egyikről sem mondanék le, hangulattól, bőrállapottól, évszaktól, alkalomtól függ nálam, hogy melyik az igazi épp.)

    VálaszTörlés
  3. Ez a kérdés engem is foglalkoztat, bár első körben egy MAC korrektort néztem ki, az alapozó sem hagy nyugodni...

    VálaszTörlés
  4. Nálam a Missha Perfect Cover, amit a legjobban szeretek és szerintem többet nem veszek alapozót.
    Szerintem nagyban függ a bőrtípustól, hogy jobb e vagy sem, ez tényleg tök egyedi dolog. Nekem kombinált, olajos bőröm van, erre még nyáron is nagyon jó volt a MPC. MAC alapozóm nincs, de van Revlon Colorstay meg Clinique, habár mindkettőt imádja mindenki, meg ódákat zengenek főleg a Revlonról,és próbáltam a Chanel VitaLumiere auqa-t is, nálam a MPC a tökéletes...Én elsőre csak mintát vennék, de igazából nem vagyok motivált a kipróbáláshoz.

    VálaszTörlés
  5. mivel én nem használhatok bb krémet... :D mind a kettő más miatt jó és ha úgy vesszük kicsit más a funkciója is. A bbkrémeket kényelmesebb használni, mert van benne minden, ápol, eltakar stb, az alapozót pedig macerásabb, de lehet hogy fedésben a végeredmény sokkal szebb, tartósabb és jobb. Bőrfüggő...

    VálaszTörlés
  6. Nekem 2 éve van MAC alapozóm és tökéletesen meg vagyok vele elégedve, mindig újravásárolom ugyanazt. BB krémet még nem próbáltam, pedig érdekelne. De ha mindenképp választani kéne talán az alapozóra szavaznék. :)

    Kriszti

    VálaszTörlés
  7. Még nincs BB krémem, de egy éve büszke tulajdonosa vagyok egy studio sculpt-nak...imádom. Nem mondom, hogy nem jutott még eszembe, hogy mást vegyek, de nem azért, mert baj lenne vele, csak a kíváncsiság hajt, hogy milyen lehet a másik a MAC-hez képest. Egyszer biztos kipróbálom a BB krémek valamelyikét, de nekem annyira bevált a studio sculpt, hogy semmi pénzért nem válnék meg tőle.

    VálaszTörlés
  8. Nekem épp mindkettő megvan az említettek közül, és én azt mondom, hogy nem lehet konkrétan a kettőt összehasonlítani és egyikkel kiváltani a másikat. A Mac alapozó elképesztően jó, szuperül fed és tökéletes, hibátlan, természetesen ragyogó bőr az eredmény. Nem elhanyagolható, hogy sokkal pontosabb a színválasztás lehetősége is. DE: sokkal inkább lealapozott bőr az eredmény, nem tud annyira természetes lenni, mint a Missha (legalábbis az én kissé tág pórusú bőrömön). Mivel azonban néha szükséges ez a fedés, ha épp problémásabb a bőröm, ilyenkor az F80-as ecset és a Pro longwear - gyenge kifejezés, hogy - csodát képes tenni vele. A Missha viszont nekem akkor működik tökéletesen, ha nincsenek épp rajta annyira szembetűnő hibák. Ekkor elég az a fedés amit ő tud és nagyon természetes hatású lesz a végeredmény. Összességében nekem a Missha nyáron, míg a Pro longwear az év többi szakában tesz kitűnő szolgálatot, mivel más is a funkciójuk. Hasonló a véleményem, mint Lolly-é, annyit tennék még hozzá, hogy nem érdemes minden esetben BB-krémre cserélni az épp használt terméket, (annak könnyen csalódás lehet a vége), helyzettől függően ugyanis vagy az egyik, vagy a másik teljesít tökéletesen.

    VálaszTörlés
  9. A BB krém nem ugyanazt tudja, mint az alapozó, úgyhogy -úgy látom a többieknek is hasonló a véleménye- nem érdemes lecserélni egyiket a másikra. Nyáron, amikor amúgy sincs szükség vastag sminkre, illetve ha egyébként majdnem tökéletes a bőröd, akkor elég a BB krém, de egyébként én is csak javasolni tudom a MAC alapozót. Nekem most Studio Fix Fluid van, de igazából a MAC mindegyik alapozója magas minőségű és jól fed, és ha valami, hát ezek tényleg megérik az árukat.

    VálaszTörlés
  10. Nekem csak a Missha Perfect Cover van meg, MAC alapozót még sohasem próbáltam, csak drogériás alapozóim voltak. Ezeknél pedig fényévekkel jobb a MPC, természetesebb a hatása, ráadásul nincs is olyan sok bőrhibám amit le kellene fedni, így nekem nagyon megfelel a BB krém télen-nyáron. Ettől függetlenül kipróbálnék egyszer egy MAC alapozót, mert csak jókat hallok róluk:)

    VálaszTörlés
  11. Én mindig meglepődőm,hogy milyen sokan meg vagytok elégedve a bb krémmel,nekem egyszerűen nem vált be pedig próbálkoztam.Tehát egyértelmű,hogy alapozó!

    VálaszTörlés
  12. A MAC alapozó azért jobb szerintem, főleg, ha a BB krémet nem azért használod, h gyógyítsa a bőrödet.
    A BB-kel az a gond, hogy kicsi a színskála és limitáltabb a fedés/finsih választék is és sok árnyalat sápasztja az európai embereket.

    Szóval ha dönteni kell, akkor MAC alapozó, de azért a BB krémet is újra fogom vásárolni.

    VálaszTörlés
  13. Attól függ. Szeretem a BB krémeim, de a MAC alapozóim nem cserélném le örökre rájuk. De ez személyes dolog, hiszen MAC alapozóból is el kell találni, ami működik a bőrünkkel és ez a BB krémekre is igaz.

    VálaszTörlés
  14. Mióta megvan a BB krémem, hozzá se nyúltam a MAC alapozómhoz...

    VálaszTörlés
  15. Nem érzem magam jól alapozóval az arcomon mióta megvan a BB krémem, szóval a BB-t választanám örökre.

    VálaszTörlés
  16. Számomra a tökéletes kombináció a mindennapokban a bb krém és a mac korrektor. De imádom a mac alapozóm is. Alkalmakra azt veszem elő.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...