2012. március 19., hétfő

Határok nélkül...

Először is, ne haragudjatok, hogy már több mint egy hete nem jelentkeztem, de a lakásfelújítás legrázósabb időszakát élem most, de hamarosan vége, és utána megújult lendülettel vetem magam bele a blogolásba. Addig is, ma egy kis vitaindító szösszenettel készültem.

A napokban Temptalia bemutatta a sminkkollekcióját a Youtube csatornáján. Temptalia-t gondolom senkinek nem kell bemutatni, állítom, hogy már mindenki nem egy, nem két tesztjét végiggörgette párszor életében. :) Rengeteg segítenek ezek a színhűséget 100%-ban nyújtó tesztek, szeretjük Temptalia-t, ez nem vitás. :)


Ma azonban, amikor néztem a sminkkollekciós videóját, az jutott eszembe, hogy esztelenség ennyi cuccot felhalmozni. Persze nem akarok senkit bántani és nem is az irigység szól belőlem, higgyétek el, de akkor sem tartom ésszerűnek. Nem is azért, mert ez rengeteg pénz, elvégre mindenki arra költ és abból, amire akar, de én az ő helyében biztosan nem szednék össze ennyi cuccot, még ha módom lenne rá, akkor sem.

Kizárt, hogy fejben tudnám tartani, mim van és mim nincs, ha van, akkor pontosan hol van, és ha meglátok valami szépet a boltban, tuti, hogy nem tudnám eldönteni, hogy van-e hasonlóm már otthon...le merem fogadni, hogy Neki is bőven van már két egyforma színű szájfénye, szemhéjpúdere és szemceruzája, hiszen képtelenség ennyi árnyalatot megjegyezni.

(Persze ha ugyanezzel a készlettel egy profi sminkes rendelkezik, akkor azért más a helyzet, de tegyük fel, hogy ez egy hobbi szinten sminkelő nő kollekciója.)


Ti mit gondoltok? Ha a pénz nem számítana, összegyűjtenétek ennyi sminkcuccot, vagy ezt már túlzásnak tartjátok?  

UI: Még egyszer mondom, nem célom megsérteni senkit, sem Temptalia-t, sem mást, csak a véleményetekre vagyok kíváncsi! :)

19 megjegyzés:

  1. Kitartást a lakásfelújításhoz, már várom a friss cikkeket :)
    Teljesen egyetértek veled ebben. Nem csak ennek a lánynak a kollekcióját nézve, hanem rengeteg másikét is. Ha lenne olyan keretem, akkor sem vennék egy színből többet, maximum 1-2 különböző márkát (ezt értem körömlakkra, rúzsra, szemhéjfestékre is). Az szerintem mondjuk még kiborítóbb mikor ilyen 14-17 éves lányoknak van ilyen készletük.

    VálaszTörlés
  2. igazadvan, rengeteg ez a cucc, nyilván sosem fog semmit elhasználni belőle, és majd dobálhatja ki, mert megromlik.
    mindenesetre ha nem lenne ennyi cucca,nem tudna ennyit írni...
    sokan túlzásokba esnek, rengeteg videóban látni hasonló készleteket.:/

    VálaszTörlés
  3. Szia! Engem egyszerűen elborzaszt, hogy ennyi cucca van... szerintem ez a már pontosan felesleges mennyiség. Ekkora kollekciónál az ember már nem tudja élvezni a dolgait, úgy gondolom, hogy már rég elvesztette a varázsát a dolog...
    Egyébként azt hiszem a sminkek nagy részét kapja, de nem sajnálom tőle, mert hihetetlen szép képeket csinál, és becsülöm, mert rengeteg munka van a blogjában, úgy mint a "Foundation-matrix-ban" meg a "Dupe-list-ben".
    Ha ennyi cuccot kapnék tesztelésre, akkor tuti, hogy review/swatch után elajándékoznám, a család tagjaim/barátaim között szét osztanám a cuccokat, és ami a szívemnek kedves, és különleges, csak azokat tartanám meg... de hát mindegy, ami tuti, hogy ha tehetném se halmoznék fel ennyi cuccot... :)

    UI.: kitartást kívánnék én is a lakásfelújításhoz! :)

    VálaszTörlés
  4. Soha nem tudnék felhalmozni ennyi sminkcuccot. Egyrészről mert felesleges, hisz soha nem használnám el, másrészről pedig a termékek árán szerintem már egy hiperdrága autót lehetne venni :( Imádom a sminkcuccokat, blogokat olvasni, nézegetni más kollekcióit, de számomra ez már ijjesztő volt. Mintha kényszeresen gyűjtögetne, tudom, kell a blogjához, de ha én a helyébe lennék biztos elajándékoznám legalább a felét.

    VálaszTörlés
  5. El is mondja a videó elején, hogy ez nem a személyes használatú kollekciója. Nagy részét azért tartja meg, mert ha mondjuk megjelenik egy új kollekció, akkor biztosan meg tudja mondani, hogy esetleg melyik régebbi darabhoz hasonlít és mennyire egyeznek. Mivel neki kb ez a munkája és a termékek nagy részét kapja, szerintem semmi kivetni való nincs ebben a kollekcióban, és ő is hangsúlyozza, hogy nagy részét nem használja és tényleg nagyon sok mindene van.
    Szóval azért ő egy kicsit más helyzetben van az átlag sminkelő nőhöz képest, de a kérdésedre visszatérve valóban eszméletlen mennyiségeket képesek felhalmozni a külföldi (és akár hazai) lánykák. De nekem méginkább sokuknak a kora a megdöbbentő: 16-17 évesen hol volt nekem szekrénynyi sminkcuccom, két gardróbnyi ruhám? Sehol... arról nem is beszélve, hogy vajon milyen világképe lehet az ilyen kislányoknak? Tényleg csak az határoz meg, hogy mennyi ilyen-olyan bizbaszom van otthon, vagy a táskámban? Persze általánosítani nem lehet, de ezen sokszor elgondolkodom, hogy vajon milyen értékeket kapnak otthonról a pénz mellett.
    Nem vagyok én sem szent, valószínűleg több cuccom van, mint amennyit ténylegesen kihasználok, bár bloggerként ez talán nem akkora baj.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is egyetértek Carmenesque-el! Ő a munkájának tekinti, hogy termékeket tesztel + mutat be. Engem is inkább az zavar, hogy van jópár magyar bloggerina, aki saját használatra vesz meg eszetlen mennyiségű sminkcuccot (és ruhát, és egyebet..), amivel szintén nem az a baj, h ő megteheti, hanem az, hogy azt a képet mutatja a mai tinikorosztálynak, hogy teljesen normális, hogy havi kb. 30-50 ezret költ kozmetikumokra, kiegészítőkre, cipőkre, stb. Én 26 évesen tudom, hogy ebből nekem annyit kell eltárolni az agyamban, hogy márpedig ez a termék jó avagy nem jó, de szerintem a fiatal olvasóknak szabályszerű vásárlási kényszere lesz tőle, és azonnal rohannak megvenni a limitált kiadású termékeket, vagy azt amit már 3 oldalon nagyon dicsértek, akkor nekik is kell. Nem lennék a bloggerek helyében, szerintem nagyobb felelősséggel jár, mint legtöbben gondolják. :/

      Törlés
    2. Szia Zsófi. Muszáj hozzászólnom ahhoz, amit írtál. Én is 26 éves vagyok, néhány hónapja kezdtem csak el rendszeresen beauty blogokat olvasni, és meg kell mondanom, hogy hatékonyabbak bármelyik reklámnál. Persze én is tudom mérlegelni, hogy valóban szükségem van-e még egy rúzsra, szempillaspirálra, körömlakkra, stb., de néha egy-egy cikk képes vásárlási kényszert kiváltani belőlem. Az az egyetlen szerencsém (amit én egyébként szerencsétlenségként élek meg), hogy Portugáliában élek, és itt nincsenek drogériák, se DM, se Rossman, se Müller. Vannak parfümériák, illetve a hypermarketekben lehet még kozmetikumokat venni, de a legtöbb márka, amikről olvasok a magyar blogokon, itt nem elérhető. Így az én vágyaim csak vágyak maradnak, és meg tudom állni, hogy ne vásároljak feleslegesen. :)

      Törlés
  6. Carmenesque hozzászólásával teljesen egyetértek.
    Temptalia-nak ez a munkája, tehát teljes állásban sminkeket fogdos, fotóz, tesztel, keneget. A postjai alatt rendszeresen feltünteti, ha tesztelésre kapta a cuccokat. Pont azért teszi, hogy ne vegyünk meg potyára valamit, leírja, ha rossz a minősége stb., a színeket pedig össze tudjuk vetni a saját kis készletünkkel és aztán eldönteni, hogy szükségünk van-e az adott darabra. Azért tart ennyi mindent, hogy legyen összehasonlítási alapja. A nem használt dolgait pedig mindig eladományozza vagy nyereményjátékon kisorsolja az olvasók között.
    Temptalia-t megszólni a sok smink miatt olyan lenne, mint ha Slash-nek mondanád, hogy minek van annyi gitárod. :)

    VálaszTörlés
  7. A videó elején tényleg elhangzanak fent említett mondatok(nem a személyes készlete, kapta, stb), de ha ettől elvonatkoztatok...Egy autót meg lehet venni kb 3 fiók tartalmából!!!Vagy egy házat is, ha az összes cucc értékét nézzük.
    De ha egy átlag nőnek ennyi sminkterméke van, erősen elgondolkodnék, hogy nincs-e komoly vásárlásmániája...vagy egyéb mentális gondja.

    VálaszTörlés
  8. A videó elején különben mondja a csaj, hogy nem sajátmaga miatt van ennyi cucca, hanem a temptalia követői miatt. Ez egy normál embernek sok vagy sokk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mindent ő vásárol, van amit a cégek küldenek neki.

      Törlés
  9. Jó, igazatok van, de itt igazából nem Temptalia a lényeg, hanem a kollekció mérete!

    VálaszTörlés
  10. Nekem a saját kollekcióm is olyan méretű, hogy nagyon-nagyon-nagyon meggondolom, hogy mit veszek, mert szeretném élvezni amim van, nem kell még egy nemtom még mi...monnyuk körömlakkból sosem elég, de a 350 forintos essence lakkok meg ilyesmi még belefér szerintem...
    egyébként mindenkivel egyetértek, akik azt írják, hogy van olyan, hogy túl nagy kollekció :-)

    VálaszTörlés
  11. Én abszolút egyet értek veled Katie, nem is Temptalia a lényeg, láttam már "sima" külföldi bloggereknél is külön szobányi sminkkollekciót, sőt, néhány hazai bloggernél is. Én nem irigylem, mert egyrészt nem is tudnám hova tenni, másrészt üzleti szempontból sem tartom okos dolognak romlandó dolgokba fektetni ennyi pénzt, persze tudom, hogy ez arról szól, hogy megveszed és örülsz, de szerintem ekkora kollekciónál kérdéses, hogy megvan-e még az az öröm, mint mikor az elején valaki 2-3 hetet vár 1-1 áhított dologra, és örül, hogy megszerezte.

    VálaszTörlés
  12. Még ha főállásban is csinálnám a blogolást és a tesztelést, szerintem akkor is kiborulnék ennyi sminkcucctól, arról nem is beszélve, hogy van egy férjem is... :D

    VálaszTörlés
  13. Szerintem mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. A legtöbb make-up idővel megromlik, de ha valakinek az a szenvedélye, hogy ezeket gyűjtse, miért kéne elítélni érte? Sokszor nem is azért veszi, mert használni akarja, hanem azért, mert jó érzés megszerezni valamit, amire már régen áhítozik. :)

    VálaszTörlés
  14. Egy kicsit tévedésbe vagytok! Egy cég nem azért küld neki egy terméket tesztelésre, hogy rosszat írjon róla! Ez a legnagyobb hülyeség és tévedés! Ez egy PR módszer, amit a naivák persze nem ismernek. Azokat ő nem a gyártótól kapja, hanem veszi! És tök mindegy mit mond, mert messziről jött ember akármit mondhat. De gondoljatok már bele egy kicsit - ha te egy cég volnál és el akarod adnia termékedet, akkor engednéd, hogy sz*rságokat beszéljenek róla? Teljesen másról van szó, amikor negatív kritikát ad egy terméknek. Higgyjétek el, mert ez tuti.

    VálaszTörlés
  15. Kedves Névtelen (Mar 28, 2012 03:56 AM)!

    Hidd el nekem, bentről mondom, hogy a túl jó vélemények is gyanúsak, ha ott van, hogy tesztelésre kapta a terméket. A PR-es se hülye, ha túl sok az így szeretem-úgy szeretem teszt, akkor idővel az olvasók se fogják elhinni. Gondoljunk a glossy lapokra: elhiszitek, hogy egy termék mennyire csodás, mikor egy oldallal később ott az 1/1 promoció vagy hirdetés?
    Egy termék se tökéletes, mert emberfüggő, kinél hogyan működik. Erre a körömlakk elég jó példa: van, akinél egy napig bírja, van, akinél egy hetet kibír. Ráadásul, ha korábban már írtak negatív kritikát egy bizonyos termékről, amit maguk vettek, akkor ez a termékküldés remek módszer, hogy más típusokat is megismertessenek vele a márkától. (Igen, van márka, ahol pl. a szemhéjpúderek rosszak, de más téren nagyon jók - és ezzel a cégek is tisztában vannak.)
    Amúgy az olvasott/látogatott blogok írói általában képben vannak, mit "szabad" és mit "nem". Nem lehet egy termékre egyértelműen rávágni, hogy rossz, mert egyénenként változó, kinek mi jön be. Nem lehet azt mondani, hogy egy high-end termék biztosan jobb, mint egy drogériás. Azt se mondhatja, hogy "a rúzs fél óra múlva lekopott a számról, úgyhogy MEG NE VEGYÉTEK”, mert kommentben aztán érkezhet az infó, hogy más nem nyalogatja minden második másodpercben, és úgy azért elég jól teljesít.
    Visszatérve az alap témához: nagyon szép gyűjtemény, és nagyon jó ötlet, hogy tart egy kis „archívumot” a későbbi kollekciók és termékek miatt. Ráadásul a csomagolás összehasonlításához is jól jöhet egy relaunch esetén, mert időnként. Persze az ajándékozás is remek megoldás.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...