2014. április 27., vasárnap

Teszt: L'Oréal Paris Studio Line Silk&Gloss termohajsimító krém

Ez a hővédő krém egyrészt védi a hajat a kiszáradástól, a hajszárító és a hajvasaló forróságától, másrészt kisimítja a hajat, illetve selymes tapintású és ragyogóan fényes lesz tőle a haj. Legalábbis a címke szerint.


Térjünk is a lényegre: mindebből az első két állítás szerintem abszolút igaz!
Én legalábbis úgy érzem, hogy ez a hővédő tényleg védi  a hajamat a forró levegőtől és a töredezéstől, mert mostanában ha hajat találok a lakás valamely részén, az rendszerint teljes, egész hajszál, nem letört, rövidke szálacska, mint amilyeneket korábban találtam a ruháimon.

További előnye - amit egyébként nem ígér a termék -, hogy a hajszárítás/hajformázás folyamát nagyban megkönnyíti! Ha a félig nedves hajamra kenek egy adagot ebből a krémből és úgy szárítom meg a hajam, sokkal könnyebben kezelhető és formázható, nem kell annyit dolgozni a körkefével, szóval nálam már ezért jár egy piros pont ennek a terméknek.:)

A fentieken kívül azonban látható eredménye is van a krémezésnek! Ha a szárítás előtt nem használok semmit, valahogy össze-vissza áll a hajam (hiába a gondos körkefés szárítás...) és kissé száraznak tűnik, de ha bekenem ezzel a hővédővel mielőtt nekilátok a szárításnak, a szálak lesimulnak, eltűnik a sprődség, minden hajszál úgy áll, ahogy kell!     

Száraz és nedves hajon is használható egyébként, teljesen száraz és nedves hajon is működik.

Azt nem vettem észre, hogy fényesebb vagy puhább lenne tőle a hajam, így az utóbbi két állítást nem tudom megerősíteni. (Ha fényes és selymes, az egyértelműen a balzsamomnak köszönhető, nem a hővédőnek...)

 (ha valakit érdekelne az összetevők listája)

A csomagolása egyébként rendben van: bár én nem vagyok oda a nagyon rikító, feltűnő flakonokért, de a kis fel-le húzkodható adagoló abszolút megbízható, jól záródik, nincs gond vele.


Amin viszont változtatnék az az illat és talán az állag. Az állaga egyébként egyáltalán nem rossz, de picit folyós, nem bánnám ha kicsit gazdagabb, krémessebb lenne, az illata viszont határozottan nem kellemes! Nem igazán tudom megmagyarázni, hogy milyen, de a lényeg, hogy nekem nem nagyon jön be, jobban örülnék egy semleges vagy egy édesebb, Gliss-kur szerű illatnak!   

Összességében: Az illatát annyira nem szeretem, de a hatásával abszolút meg vagyok elégedve! 4,5/5

3 megjegyzés:

  1. nekem zsírosítja a hajamat :S az illata viszont tetszik, szerintem jó :D

    VálaszTörlés
  2. Évekig használtam ezt a kencét és nem szerettem. nekem elnehezítette a hajamat, de most kedvet kaptam, hogy újra kipróbáljam. :)

    VálaszTörlés
  3. Régebben nekem is ilyenem volt, de nekem is zsíros lett és elnehezedett tőle a hajam, pedig soha nem tettem rá sokat. Azóta csak spriccelős/vizesebb állagú hővédőket használok.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...