2014. június 22., vasárnap

Csalódások...

Valljuk be, a tesztelésre kapott termékekről véleményt írni nem mindig szívderítő. Előfordul, hogy az ember lánya olyan terméket kap, ami egyáltalán nem válik be, vagy a színe, vagy valamelyik tulajdonsága miatt, amin egyszerűen nem tudja túltenni magát, és kénytelen csalódásként elkönyvelni az élményt. Ilyenkor mindig elmélázok azon, hogy mi is a következő, helyes lépés...

Tegyük fel, hogy kapsz valamit, ami egyáltalán nem válik be. Nem szereted, utálod, látni sem akarod. Mit teszel?
1. Megírod a tesztet, akkor is, ha rossz tapasztalataid vannak, vállalva, hogy a cég esetleg kiakad Rád és talán soha többet nem küld semmit?
2. Inkább nem írsz semmit, és csak a bevált dolgokat "reklámozod" vagyis a "Vagy jót, vagy semmit" technikát alkalmazod.

Aki régóta olvas, az tudja, hogy én általában be szoktam számolni a negatív tapasztalataimról is, mindegy, hogy kaptam-e vagy vettem-e a terméket. Mindenről, ami a kezembe kerül, írok, és pont. Nem élem meg katasztrófának, ha emiatt egy-egy cég elfordul tőlem, nem bánom, ha többet nem keresnek fel tesztcsomaggal. (Nem ítélem el egyébként azokat, akik a kettes pont szerint járnak el, megértem ezt az álláspontot is, de nekem az egyes a szimpatikusabb.)   

Ahogy a címből már sejteni lehet, ma olyan termékekről fogok írni, amik nem váltak be, és amiket egyébként cégektől kaptam tesztelésre, tök ingyen. Na kezdjük!

1. Manhattan Eyemazing Effect 4-es szemhéjpúder:


Kezdjük azzal, hogy ezek a színek nem igazán passzolnak hozzám. Sosem használok ilyen narancssárgát és ilyen pasztell rózsaszínt, ráadásul barna és fekete szemhéjpúderből már van itthon bőven. A színválasztás miatt tehát nem voltam túl lelkes, amikor nekiálltam a tesztelésnek, és sajnos később sem lett jobb a helyzet.


A legnagyobb gondom a szemhéjpúderekkel a pigmentáltság gyengesége (na jó, hiánya) volt. Nagyon-nagyon gyengén fednek ezek a szemhéjpúderek, szemhéjalapozó felett is alig látszanak, és az a kis szín, amit sikerül kínkeservesen feltapogatni, az is foltos!


Emellett a tartósságuk is átlagon aluli: szemhéjalappal együtt használva is eltűnnek a szemhéjról egy idő után...de legalábbis jócskán megfakulnak! Ha ez még nem lenne elég, a finishükkel is baj van. Se nem mattak, se nem fényesek, se nem csillogóak, se nem metálosak és nem is szaténfényűek, vagyis nem alkalmasak se satírozószínnek, mert ahhoz túl fényesek, önmagukban a mozgószemhéjon pedig nagyon kevésnek bizonyulnak.


Egy szó, mint száz: Katasztrófa! (Nem esik jól leírni, de ez van.) Sorry.

2. aden folyékony ajakrúzs:


Ahogy a szemhéjpúdernél, itt is gondjaim voltak a színnel. Ezt az élénk, vibráló, kilométerekről látszó színt sosem viselném utcán. Van akinek ez a szín jól áll, akinek egyezik a stílusával, de az nem én vagyok. :P Ettől függetlenül azonban otthon igyekeztem ettől eltekinteni és letesztelni a terméket amennyire csak lehet.


Az első, ami azonnal feltűnt, hogy ez a rúzs tökéletesen mattra szárad! Aki él-hal a matt rúzsokért, annak jó választás lenne, de én nem vagyok annyira oda ezekért, nekem ez a mattság már természetellenesnek hat. 
Pozitívum viszont, hogy ez a folyékony rúzs extrán pigmentált, egy húzással maximális, értsd MAXIMÁLIS a fedése. Az applikátor nem túl nagy, viszonylag precízen lehet vele dolgozni, ezzel nincs gond.


Ami nem tetszett:
1. Nagyon szárította a számat. (Pedig ez egy "tartós és hidratáló" rúzs!) Egy kis átlátszó szájfény vagy balzsam nélkül kellemetlen érzés volt viselni, és ez a szárazság persze azt eredményezte, hogy megállás nélkül nyalogattam a számat.
2. Mattsága vagy a szárító hatása miatt minden kisebb-nagyobb "hiba" láthatóvá vált a számon, elég csúnyán beleült a redőkbe.

A minták készítésekor a csík széle még fényes volt, mert oda több réteget sikerült felvinni és nem száradt illetve mattult le úgy, mint vékonyabb rétegben. 

3. Elvileg ez egy tartós rúzs, de az ember inkább azt kívánja, hogy ne legyen ennyire tartós, mert borzasztóan csúnyán kopik, és ugyan javítani lehet (sőt kell is!), de eltüntetni a maradékot nem!
Belülről-kifelé kezd el kopni, vagyis ahogy múlik az idő, egyre inkább csak egy csúnyán kontúrozott, félkész állapotú száj látszik: mintha jól körbekontúroztuk volna a szánkat, de aztán nem használtunk volna rúzst, hogy kitöltsük a ajak közepét....ennél csúnyább látványt pedig száj témában nem nagyon tudok elképzelni...
Ahogy a Lipfinity esetében, itt sem sikerült olyan tartós rúzst összehozni, ami nem szárít, nem emeli ki az ajak ráncait és nem kopik vállalhatatlanul. Ismét csak azt mondhatom, sajnálom, de ez nagyon nem jött be.   


Nektek mi véleményetek a fenti két termékről? Az aden folyékony rúzsát pl. sokan szeretik...Én vagyok csak ennyire szőrös szívű?            

12 megjegyzés:

  1. Én az Aden folyékony rúzsát imádom,pont ez van meg nekem is,és szerintem szuper,hogy matt és hogy alig lehet levakarni,mert én utálom azokat a rúzsokat,amik nagyon csillognak és egy ivástól lejönnek.
    A színe is szuper,télen nyáron imádom :D szóval ez ízlések és pofonok :D

    VálaszTörlés
  2. A manhattan paletta a színmintáidon egész jónak tűnik, bár ezeket a színeket én sem használnám. Volt nekem is ilyenem, csak kékes-szürkés színekkel, de egy blogtalin felajánlottam annak, akinek megtetszik, mert egyrészt sok olyan színem van (a manhattant ajándékba kaptam), másrészt tényleg építgetni kell, hogy látszódjon is belőle valami.

    VálaszTörlés
  3. Én már nagyon régóta szeretném beszerezni ezt a fajta Aden rúzst, csak softosabb, nude színekben, viszont sehol nem találok róluk tesztet, swatchot, akármit, csak ezekről a feltünő fukszia színekről, így nem is merem megrendelni őket! :s

    VálaszTörlés
  4. Húú, azt az Aden rúzst én is hogy utálom...érzésre meg látványra is olyan, mintha falfestéket kennék a számra, nagyon rossz. Nekem is ez a szín van meg, ami tetszene is, ha a fenti tulajdonságai nem lennének.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, hogy az első pontot választottad! :) <3 Ha valami nem válik be, az ugyanolyan fontos infó, mintha beválna, ezért én a hasonló jellegű posztokat is nagyon szeretem. Az Aden ajakrúzsát már kerülgetem egy ideje, de ha szárít, akkor sajnos felejtős. :/

    VálaszTörlés
  6. ne vedd bántásnak, de szerintem akkor választanád igazán az első pontot, ha akkor raktad volna ki a negatív véleményedet erről a Manhattan szemfestékről, amikor megjelent. így több, mint egy év távlatából sokan már csak bólogatni tudunk olvasás közben, mert sajnos én speciel megvettem és valóban nagyon rossz, de nem volt ott a bejegyzésed, hogy lebeszéljen róla... :(
    most kicsit úgy érzem, hogy ebben az esetben éppen az egyes és a kettes pont között próbáltál lavírozni.
    kérlek tényleg ne vedd bántásnak, de nekem meg ez az őszinte véleményem, mint hűséges olvasód...
    és természetesen továbbra is az maradok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez azért van, mert több hónapos csúszásban vagyok a teszteléssel. Van olyan elf rúzs a polcon, amit több, mint egy éve vettem, de eddig nem került sok a tesztjére, mert mindig valami más volt fontosabb, vagy egyszerűen nem volt kedvem befotózni, vagy elfelejtődött, szóval nagyon le vagyok maradva mindig. Mostanában már figyelek arra, hogy az aktuális termékek kerüljenek tesztelésre előbb, de valahogy sosem érem utol magam. :(
      A másik, hogy én nem szeretek néhány napos/órás tesztelés után nyilatkozni egy termékről. Manapság már inkább akkor írok tesztet, ha elhasználtam több, mint felét, nehogy úgy járjak, mint mondjuk az Etude House szemhéjalapozónál, amit az egekig magasztaltam és közöltem, hogy ez az egyik legjobb szemhéjalap a világon, vegyétek-vigyétek, aztán nem sokkal később kiderült, hogy nem is olyan jó vétel, mert bár a minősége jó, de több, mint a fele beleragad a csomagolásba és sehogy nem lehet kibányászni....Szóval, értem amit mondasz, de ha kb. azonnal tesztet írok az nem lesz hiteles, ha meg sokáig húzom, már nem lesz aktuális...:S

      Törlés
  7. Szerintem jobb, hogy az egyes pontot választottad. Szívesen olvasom a termékteszteket, főleg a Tieid, mert igényesek, és jól felépítettek. Úgyhogy, le a kalappal!
    Ráadásul egyre több olyan blogot fedezek fel, ahol ugyan írnak az adott termékről, de utólag bizony kibukik a lóláb, hogy az adott termék nem is lett tesztelve normálisan, majd egy Blog sale keretein belül próbál meg a tulajdonos túljutni az árun, majdhogynem teljes áron, vagy legalább 60-70%-os áron dolgozva. Inkább írjon valaki a negatívumokról is, mert elég hihetetlen számomra, hogy X idő blogolás után valakinek csak is a jó és csakis a szép marad meg a blogján.
    Lehet kifogásokat keresni, hogy "de hát mi van ha csak nekem nem vált be" vagy "jaj nem akarom a cég hírnevét rontani feleslegesen"- ez egy nagy kamu. Ha igazán számítana, hogy csak neki nem vált be valami, akkor leírná hogy nekem XYZ bőröm van, tehát valószínűsíthető, hogy akinek hasonló bőre van, annak nem fog szuperálni ez a termék, de aki más fajtát képvisel annak még beválhat. Mibe tartana egy ilyet megírni? 2 percbe, mint bármilyen emberi lénynek. :)
    Jó, most lehet egy kicsit a düh is íródik belőlem, mert jó pár blogban csalódtam az utóbbi időben hitelesség témában, így mostantól kezdve, durván szelektálni fogok, hogy kiket olvasok és kiket nem, és igen, akár leiratkozás formájában is meg fog mutatkozni ez. Amúgy ez, ahogyan észrevettem egy idő után nem számít, csak nevet a blogger nagyképűen hogy "oké akkor ne is olvass, jön helyetted más"[Megtörtént eset, nem is olyan régről, kár, hogy az illető szépen törölte azt a bejegyzést Facebookjáról, de ez is azt mutatja, hogy valószínűleg nekem volt igazam a témában és jogtalanul küldött el a fenébe, mint látogatót (Ez is amúgy mi? Ekkora divat lett, hogy a látogató egy senki? És ez tök elszomorít bloggerként...), valamint kiderült az illetőről, hogy egy tirpák paraszt, már bocsánat a kifejezésért.] Nagyon sok dolgot rendbe kéne tenni itt blogolás ügyileg amúgy, de szerintem a normális, nem megtéveszthető látogatók ezeket a dolgokat észreveszik könnyen és a reális blogok felé kezdenek el tendálni, akik hitelesek, reálisak mint pl. a Te blogod is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, hát köszönöm. :) Örülök, hogy így látod. :)

      Törlés
    2. Andus, ezt nagyon jól megfogalmaztad! :) Én is azért szeretem Katie posztjait, mert hitelesek és nem szájbarágott monológok, amit itt-ott néha látok! Ja, és hát ez a blogos dolog pedig.. nem fogok nevet mondani, de van 1 ismert 'blogger', aki indokolatlanul tart ott ahol tart, egyrészt a blogra havonta ha feltesz valamit, másrészt az sem igényes, nem minőségi, mert amúgy egy épkézláb, értelmes mondatot képtelen összeállítani. össze-vissza hebeg-habog, nem is ezzel lenne a probléma, hanem, hogy az olvasóival is egy akkora paraszt!!! Nem is értem, hogy engedi meg magának.. És az ilyen amúgy tényleg annyira felháborító, mert pont az olvasóinak köszönhetné, hogy ott tart ahol, de olyan türhő szinte mindenkivel, hogy meg sem érdelmelné, hogy közétek tartozzon!! Áh, csak felstuffolom én is magam! :D

      Törlés
  8. Nekem is épp ugyanez az Aden rúzs van meg, de teljesen ugyanazokat tudnám elmondani, amiket Te leírtál. Ha talán egy világosabb árnyalatban vettem volna meg, nem lenne annyira feltűnő és zavaró a kopás, de így egyáltalán nem merem hordani, meg utólag rájöttem, hogy ez nem is az én színem. :/
    Továbbra is folytasd a tesztelést így, nagyon sokat számít nekünk is, hogy van valaki a bloggervilágban, aki nem csak agyonmagasztalni tudja a termékeket, hanem őszintén megírja róluk a negatív véleményét is. :)

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm Csajok a sok kedves szót, nagyon jól esik, és ígérem, hogy továbbra is megírom, ha valami nem válik be. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...