2014. június 9., hétfő

Elfogytak - 1.

Hetek óta tudatosan próbálom lecsökkenteni a smink-és szépségápolási gyűjteményemet.
Ami már viszonylag régi és félő, hogy hamarosan le fog járni, vagy amit nem igazán szeretek és ezért szeretnék valami újat/mást venni helyette, de előtte a meglévőt el akarom használni, esetleg aminek már csak egy kicsi van az alján, azokat a termékeket igyekszem minél előbb elhasználni, ezzel átláthatóbbá tenni a polcaimat és fiókjaimat.

A projekttel egészen jól haladok, íme a bizonyíték:


Na, nézzük meg a kiürült flakonokat közelebbről!


Baviphat barackos peeling gél: Nagyon hatékony, nagyon kíméletes, érzékeny bőrűek is nyugodtan használhatják, finom az illata, pihe-puha és extra sima bőrt varázsol...de borzasztó az állaga! :P Kukacokban morzsolódik le az ember arcáról, ha dörzsölni kezdjük, potyog mindenfelé, se nem krémes, se nem masszív, semmihez sem hasonlítható...a hatása hihetetlenül jó, de emiatt a fura állag miatt, a használata nem volt éppen felemelő, a mangós változatot jobban szeretem!
Újravenném? Nem. Nem bántam meg, hogy megvettem, szerettem, de nem veszem újra.


Max Factor False Lash Effect: Ebből a spirálból már elhasználtam egyet-kettőt. :) Szeretem, rendszeresen visszatérek hozzá. Szép, természetes, különálló és dús lesz tőle a szempillasor. (Hosszabbításban nem akkora ász.) Az állaga már a kezdetekkor szárazabb, mint mondjuk a L'oreal, a Bourjois, vagy a Catrice spiráljai, de ennek ellenére nem szárad be gyorsabban mint bármelyik másik spirálom. A csomagolása cuki és az illata is kellemes számomra.
Újravenném? Szeretek kísérletezni, új spirálokat kipróbálni, de Ő azért még biztos az enyém lesz egyszer. Igen.   


Nivea zuhanyzás közbeni testápoló száraz bőrre: Nyárra tökéletes választás lehet egy ilyen zuhanyozás közbeni testápoló, amikor a nagy melegben nincs kedvünk a testvajakkal, testápolókkal pepecselni és amikor a bőrünk amúgy is nehezebben szívja be a krémeket! Az illata tetszett, a hatásával is meg voltam elégedve (bár azért a TBS testvajai sokkal jobban hidratálnak), az állaga is oké, és most, hogy a 400 ml-es változata már kb. 1800 Ft-ért elérhető, az ár-érték aránya is javulni látszik.
Újravenném? Igen, de legközelebb a shea vajasat vagy a kakaóvajasat veszem meg!


Dove Original dezodor: Szerettem ezt a deo-t! Jó az illata, nem hagy foltot a ruhán, ráadásul nagyon hatékony (még egyszer sem hagyott cserben)! Praktikusabb és tisztább/szárazabb érzés, mint egy golyós deo vagy egy stift, a csomagolás is oké, és az ára is rendben van. Kedvenc lett!  
Újravenném? Igen, igen, igen! 


AVON Naturals szilva és vanília tusfürdő: Na, ő nem lett kedvenc. Az illata finom a flakonban (a vanília dominánsabb benne, mint a szilva), de a bőrön, zuhanyozás közben már nem az igazi (nem annyira intenzív és édes) és az állaga sem túl jó: alig habzik és egyáltalán nem gazdag vagy krémes, ráadásul eléggé szárította a bőrömet! (Nem lett olyan puha és olyan hidratált érzetű, mint mondjuk egy Nivea, egy Dove, vagy egy Fa tusfürdő után.)
Újravenném? Nem!

 
Dove nourishing oil care sampon, balzsam és "leave-in" balzsam: Ezt a termékcsaládot egyenesen imádom! Az illatuk valami mennyei, az állaguk is kiváló, és egyik drogériás sampontól/balzsamtól sem lett még ennyire puha, selymes és könnyen kezelhető a hajam, mint ezektől a hajkencéktől!
Újravenném? Naná! Már meg is tettem! :D 


sebamed alumíniumsó-mentes Balsam deo: Mint halottnak a csók! Abszolút nem akadályozza meg sem az izzadást, sem a kellemetlen szagokat, a hatása egy nagy nulla! A golyós kiszerelés egy katasztrófa, ráadásul hagyni kell száradni kicsit a felvitel után, egyrészt mert rettenetesen nedves és kellemetlen érzés a bőrön, másrészt mert különben azonnal nedves foltot hagy a ruhán!
Újravenném? Soha!


L'Oréal True Match púder: Jó kis púder ez, de az ára elég borsos! (3500-4000 Ft azt hiszem, de lehet, hogy még több?!) Elég világos volt (R1/C1), de sajnos nem elég sárgás, így valószínűleg nem veszem újra, az állaga, a fedése és a mattító hatása viszont tetszett! Szépen belesimul a bőrbe, némiképp fed is, és elég jól gátolja a kifényesedést is. Tükör és púderpuffni is van az aljában, ami szorult helyzetben jól jön, és a csomagolás is megbízható: gyakran bedobtam a táskámba és semmi baja nem lett. Glamour napokon vagy JOY napokon érdemes lecsapni rá, ha még nem találtad meg a tökéletes púdert!
Újravenném? Nem, de csak mert a tónusa nem passzolt hozzám.


Catrice Made to Stay highlighter szemceruza: Mivel egyáltalán nem szerettem ezt a ceruzát, nagyon örültem, amikor végre elfogyott, bár sokat nem kellett kínlódnom vele, mert elég könnyen tört: gyakran milliméteres darabok törtek le belőle, ha meg akartam tisztítani kicsit a spiráltól bekoszolódott hegyet, úgy, hogy néhányszor végighúztam a kézfejemen. ITT már részletesen beszámoltam róla, ezért most nem untatlak Titeket azzal, hogy miért nem szeretem, a lényeg, hogy nekem nem vált be ez a cerka.
Újravenném? Nem!!


Max Factor Facefinity alapozó: Sokáig nagy kedvencem volt ez az alapozó! Most is azt gondolom, hogy az egyik legjobb drogériás alapozó, amivel dolgom volt, de a BB krémek újra elfoglalták vezető pozíciójukat a szívemben. Nincs zavaró illata, praktikus pumpás kiszerelése van, nagyon érdekes, viszonylag száraz, kissé nehezen eloszlatható, de azonnal mattra száradó állaga és finishe van, közepes/erős a fedése és nagyon jól gátolja a T-vonal kifényesedését, de az utóbbi időben hajlamos volt beleülni a pórusaimba és összegyűlni az orrom környékén. A tartóssága nem rossz, de nem is kiemelkedő.
Újravenném? Azt hiszem nem. A szín sem passzolt igazán, és ahogy telt-múlt az idő, egyre több dologba bele tudtam kötni vele kapcsolatban.


Johnson's Afrika tusfürdő - Marula és Kigelia: Mivel erről a két afrikai gyümölcsről még sosem hallottam és mert elsőre tetszett ez a különleges illat, mikor a boltban beleszagoltam a flakonba, örömmel álltam neki a tesztelésnek. Sajnos hamar rájöttem, hogy nem véletlenül nem népszerűek a Johnson's tusfürdői blogger körökben, ez a tusfürdő ugyanis nem olyan nagy szám. Az illata végülis nem rossz, de hamar ráuntam, az állaga sem volt olyan finom, krémes és simogató, mint amit szeretek, de legalább a bőrömet nem szárította. Nem mondom, hogy rossz, mert nem az, de rajongani nem tudtam érte.
Újravenném? Nem!


Etude House Proof 10 szemhéjalapozó: Az elején nagyon szerettem ezt a szemhéjalapot. Tetszett, hogy applikátoros, hogy jó az állaga, hogy könnyen eloszlatható, hogy nem ragad, és hogy tényleg sosem hagyott cserben! Később azonban rájöttem, hogy a csomagolás borzasztó!  Kénytelen is voltam frissíteni a tesztet néhány lehangoló sorral, hogy aki ezután elolvassa a tesztet, az ne járjon pórul.
A lényeg: már egyáltalán nem tudok krémet kibányászni a csomagolásból! Az applikátort próbáltam a tégelyen belül mozgatni, megpróbáltam a krémet fellazítani egy kis forró vizes fürdetéssel,  de sajnos semmi eredménye nem lett...szerintem legalább még félig van, de nem érem el, így kénytelen vagyok szétvágni a tégelyt és kikanalazni a maradékot egy kis tégelybe...
Újravenném? Nem! 

10 megjegyzés:

  1. Azta! Mennyi mindent elhasználtál :) Az Etude House szemhéjalapnak tényleg borzasztó a csomagolása de én annyira szeretem, hogy képes vagyok megszenvedni vele :D

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon falod a dolgokat! :) Az EH alapnak örülök, hogy írtad, már éppen rászántam magam, de így nem! :D

    VálaszTörlés
  3. Az Etude House primert nekem is ketté kellett vágnom, de megéri, mert az eddigi legjobb szemhéjalapom. :) Miután szétvágtam egy teljes artdecos szemhájalap tégelyt sikerült megtöltenem a kibányászhatatlan cucclival. :D

    VálaszTörlés
  4. Hű jó sok mindent elhasználtál. :) Most én is nagyon ügyes voltam, félretettem mindent egy bejegyzéshez. :D

    VálaszTörlés
  5. Nekem annyira bevált a primer, hogy még azt sem bánom, hogy nem praktikus a kiszerelése. A legjobb szemhéjalapozó, amit eddig használtam.

    VálaszTörlés
  6. Nekem is meg van az EH szemhéjalap és imádom, amúgy miért nem használtok fültisztítópálcikát az anyag kibányászásához? Azzal működőképes. :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon köszi ezt a bejegyzést, mert már tudom, melyik pódert fogom kipróbálni. A L'Oréal az ára ellenére is esélyes lett nálam a pozitív soraid hatására, és még a csomagolása is egészen ügyes! A többi termékhez sem volt szerencsém, vagyis a spirál megvolt egyszer, de az sem volt szerencsés, ugyanis semmit nem ért a pilláimon. Gyanítom, hogy felbontott darab került hozzám, és ennyi pénzért ez felháborító, így maradok a bevált Avonosoknál, amik biztosan nálam kerülnek használatba, és a bevált fajták sosem okoznak csalódást :-)

    VálaszTörlés
  8. Nekem sajnos ezek a Dove termékek nem segítettek,eléggé kezelhetetlen a hajam,és selymesebb lett,de nem az igazi még mindig :/ Amit viszont ajánlanék mindenkinek,az a kevin murphy balzsam..egyszerűen csodát művelt a hajammal,nem törik a vége sem,tényleg csak dicsérni tudom. Még jó,hogy barátnőm ajánlotta a white hairt,mert ott használják ezeket a termékeket :)

    VálaszTörlés
  9. Nice.
    http://strumfette.blogspot.ro

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...