2014. június 2., hétfő

Love or Hate?

A mai "Love or Hate?"-ben egy közismert testápoló és egy blogokon nem sűrűn szereplő szemhéjpúder felett mondok ítéletet!

 
1. Nivea zuhányzás közbeni testápoló - száraz bőrre 


A Krémmánián ez a testápoló erős 3-ast kapott, ami nem annyira rossz, de nem is túl jó. Van aki nagyon szereti, van aki nagyon nem, viszont a bloggerinák 90%-a elismerően nyilatkozott róla. Itt volt az ideje kipróbálni és beállni valamelyik táborba. :)


A csomagolás oké. Mutatós, jól záródik, vizes/testápolós kézben mondjuk hajlamos kicsit csúszkálni a flakon, de amúgy nincs gond vele. 
Az illata nem rossz, jellegzetes Nivea illata van: pont olyan, mint a kis tégelyes Nivea kézkrémé. Kellemes, engem egyelőre még nem untat.    
Az állaga érdekes. Valamivel krémesebb, tömörebb, mint egy tusfürdő, de hígabb, mint egy normál testápoló.


Használat: Vizes bőrre kenve még hígabbá válik, hamar "elfolyik" az ember bőrén, ezért elég nehéz belőni, hogy mennyi az ideális mennyiség egy-egy testrész bekrémezéséhez. Könnyű eloszlatni, kellemes érzés használni, de elég gyorsan fogy.

Hatás: Bár korábban kételkedtem benne, hogy 1 perc a zuhany alatt ezzel a testápolóval valóban hatásos lenne, egy-két alkalom után azonban meggyőzött, hogy igenis jól végzi a dolgát. A bőröm utána határozottan hidratált és puha, egyértelműen érezhető, hogy történt valami, ez a testápoló ugyanis réteget képez a bőrön! Ez a réteg egyáltalán nem zavaró, nem szilikonos érzetű, inkább olyan "most bezárlak a hidratáltság börtönébe" jellegű. ;)


Ha úgy használod, ahogy a flakon mondja, azaz a zuhanyozás végén megtörölközöl, tényleg nem fog ragadni, tapadni a bőröd, egy kicsit sem, nyugodtan öltözködhetsz!
Ha viszont olyan vagy mint én, aki lusta törölközni, akkor egy kicsit talán tapadósabb lesz a bőröd (jobban lehet érezni rajta ezt a még kissé nedves, zsíroskás réteget), de ez a tapadósság is elmúlik néhány perc múlva, szóval ezzel a testápolóval tényleg nem kell sokat várni a maximális beszívódásig.

Összességében nekem bevált, biztos megfordul majd még a fürdőszobám polcán, főleg így nyáron, mikor nehéznek érzem a TBS testvajait, de tény, hogy elég gyorsan fogy és ehhez képest az ára elég húzós.

Mindent összevetve: Nivea zuhanyzás közbeni testápoló...



2. essence metal glam szemhéjpúder - coffee to glow 


 Ez a szemhéjpúder az első pillantásra levett a lábamról! A megjelenés korai szakaszában csaptam le rá, anélkül, hogy akár egyetlen tesztet elolvastam volna, vagy megnéztem volna a mintákat a neten, mert elbűvölt ez a csodásan csillogó glitteres felület a tetején!


Azt hittem, egészen a pan aljáig ilyen lesz, de tévedtem.
A szemet gyönyörködtető csillámos felület hamar lekopott és alatta csak egy átlagos világosbarna szemhéjpúder lapult. Illetve egy átlag alatti szemhéjpúder...A szemhéjpúder minősége ugyanis szerintem nem az igazi.


 Minden alkalommal, mikor felvittem a szememre, úgy éreztem nem rossz, de nem elég pigmentált (mintha átsejlene a szemhéjam bőre, akármennyi rétegben viszem fel), ráadásul nem is matt, nem is metálos, de még csak nem is igazán csillogó, mégis potyognak a szemem alá a minicsillámok!

Mert minicsillámok azért voltak a nagy csillámok alatt, a púderbe préselve, de ezek még ragadós alapban sem váltak igazán láthatóvá a szemhéjamon, mikor azonban lepotyogtak a szemem alá, rögtön lelepleződtek! :P 


A színe nagyon tetszik, szerintem nagyon szép, de ezen kívül sok jót nem tudok mondani. Tény, hogy nagyon rosszat sem, nem igazán tudom meghatározni, hogy miért is tartom gyengének, de a lényeg, hogy nem nálam Ő most nem nyert. Nem sikerült megszeretnem...



6 megjegyzés:

  1. De utálom az ilyen megtévesztést, mikor a szemhéjpúderek tetejét bevonják fényes, csillámos réteggel aztán alatta kapunk egy tök átlag valamit :S Ez szerintem a vásárlók megtévesztése.

    VálaszTörlés
  2. Akkora pofátlanság ez a felső réteg, és nem ez az első termék, aminél látom...

    VálaszTörlés
  3. A Nivea tusfürdős-testápolóját én is imádom, bár sajnos tényleg gyorsan fogy. Nyárra nagy adu-ász lesz, viszont azt vettem észre, ha egy nap kimarad és semmit nem kenek magamra, utána száraz a bőröm... szóval olyan jól mégsem hidratál, inkább csak a védőréteg ad ilyen érzetet.
    Az Essence mono-ból én egy aranyos barack árnyalatot vettem, de én is megbántam. Amint lekopott a felső szuper réteg, semmi extra nem maradt benne... a csillámok ebből is özönlenek a szemem alá és a pigmentáltsága említésre sem méltó sajnos... :(

    VálaszTörlés
  4. Oh az olyan dühítő amikor a felső réteg más mint a szemhéjpúder többi része. -.- Attól ki tudok akadni.
    A testápolót már régóta ki akarom próbálni. :)

    VálaszTörlés
  5. Én is jártam már így essence szemhéjpúderrel :( Tanulság: teszt olvasása nélkül nem veszek kozmetikumot, max. körömlakkot.

    VálaszTörlés
  6. Ezek a felső réteges szemfestékek óriási áltatások, nem is értem, hogyan gondolják ezt...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...