2014. július 13., vasárnap

Mintamánia

Mindig hangoztatom, hogy mennyire hasznosnak tartom azokat a kis kozmetikai mintákat, amiket a női magazinokban találunk, illetve ajándékba kapunk egy-egy internetes vásárlást követően.

Személy szerint én rengeteg pénzt megspóroltam azzal, hogy egy-egy drágább termék megvásárlása előtt először csak mintát kértem vagy vettem az adott termékből, az esetek 90%-ában ugyanis a minták nem győztek meg, sőt határozottan eltántorítottak a vásárlástól, és bár csalódni sosem jó, legalább nem egy csomó pénz kifizetése után derült ki, hogy nem is tetszik az adott termék! 

Egy szó, mint száz, ha el akarod kerülni a csalódásokat és/vagy kicsit sokallod az termék árát és félsz látatlanban sokat költeni, kérj/rendelj/szerezz mintát! :)

Íme, az én, mostanában kiürített mintáim: 

1. Tonymoly Tomatox Magic Massage Pack


A leírás szerint ez egy fehérítő arcmaszk, ami tisztítja és élénkíti a bőrt. A paradicsomkivonat feltölti a bőrt oxigénnel, eltávolítja a méreganyagokat és fiatalítja a bőrt. Ideális fakó és száraz bőrre. Egységesíti a bőr tónusát.

Csomagolás: Nekem ugyebár csak egy mintám volt itthon, így nem tudtam lefényképezni az eredeti tégelyt, de tudom, ez az arcmaszk egy paradicsomra hajazó műanyag tégelyben érkezik. Cuki, még azzal együtt is, hogy én utálom a paradicsomot. :P
Illat, állag: Teljesen átlagos, egyszerű arckrém illata van, paradicsomillatnak nyoma sincs! Az állaga hidratálókrém jellegű, masszírozni nem nagyon lehet (ami érdekes, mivel ez elvileg egy "massage pack"), mert hamar beszívódik vagy legalábbis hamar szilárdulni kezd. A krém maga egyébként fehér színű, a tégelyben és a bőrön is.
Használat, hatás: A maszk egyik nagy hibája szerintem, hogy durván ragacsos lesz tőle a bőr! Még szerencse, hogy 10-15 perc után le kell mosni! :P
Lemosás után az arcom puhább és simább lett tőle, de szárazabb is, muszáj volt krémezni utána.
Összességében: Semmi extra! Ártani nem árt, de nem is használ, én legalábbis semmi különöset nem tapasztaltam, sem a fehérítő hatást, sem a méregtelenítő hatást vagy a tisztítást, de talán valamivel élénkebb, üdébb lett a bőröm... 
Megvenném teljes méretben? Nem! Határozottan nem.  

2. Etude House Baking Powder arctisztító


Ebből kétfélét is elhasználtam: az egyik a "BB Deep Cleansing Foam" nevet kapta, a másik a "Pore Cleansing Foam"-ot, de mindegy is, mert a két termék egy és ugyanaz!   

Ez egy nagyon népszerű arctisztító Koreában, sokan dícsérik, sőt ajnározzák, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam rá. Lelövöm a poént: Annyira azért nem jó!

Csomagolás: A teljes kiszerelésű termék tubusban érkezik, de sajnos ez minden, amit tudok róla. 
Illat, állag: Az illata nem túl jó: vegyszeresnek, enyhén citromosnak, olyan Neocitran jellegűnek találtam az első másodpercekben, de nem sokkal ezután ez az illat elillant, és csak némi sütőporos illatot lehet érezni.
Az állaga nagyon érdekes, először azt hittem, hogy pici radírozó szemcséket tartalmaz a krém, de aztán rájöttem, hogy ezek nem radírozó golyók, hanem porszemcsék! Ez az egyébként krémes, könnyen masszírozható arctisztító ugyanis apró sütőporszemcséket tartalmaz! A szemcsék nem durvák egyébként, kellemes érzés volt használni.    
Hatás: Közvetlenül a leöblítés után a bőr csikorgósan tiszta és száraz, de törölközés után a szárazság enyhül. A bőr tényleg sima és puha lesz utána, de nem selymes, hanem inkább száraz, úgyhogy mindenképpen érdemes hidratálni utána!
Egy óriási előnye van ennek a terméknek: nagyon-nagyon-nagyon jól tisztít! A pórusaimat látványosan kipucolta, tényleg kiválóan végzi a dolgát, le a kalappal előtte!
Összességében: Talán soha, semmitől nem voltak még ilyen tiszták a pórusaim, mint ezután az arctisztító után, de sajnos eléggé szárította a bőrömet, és az illatáért sem vagyok oda.
Megvenném teljes méretben? Talán. 

3. PHYT'S mattító nappali krém kombinált és zsíros bőrre (biokozmetikum)


"A zsírosan fénylő szeborreás bőr nappali kréme. Táplálja, mattá és simává varázsolja a bőrt, tökéletes alapot biztosít a smink számára."

Csomagolás: Eredetileg Ő is tubusban érkezik, a teljes kiszerelés 40 gramm.   
Illat, állag, használat: Ez egy fehér színű, kissé túrós állagú, könnyen eloszlatható krém. Szépen terül. Az illata érdekes, kellemesebbnek találom, mint a márka korábban tesztelt kézkrémjének illatát. Kicsit citromos, kicsit gyógynövényes, egészen jó! Szerencsére a felvitelt követően nem ragad, nem tapad, nem csillog a bőr, tényleg szép matt, nem zsíros érzetű, de réteget képez a bőrön, emiatt sokáig frissen krémezett tapintása van a bőrnek! Több, mint egy órán át!  
A legnagyobb problémám azonban nem ez volt vele, hanem az, hogy nagyon-nagyon lassan szívódik be! Az arcom szárazabb területein nem volt vele gond, ott viszonylag könnyen beszívta a bőröm, de a T-vonalamnak túl sok volt ez a krém! 
Akármilyen keveset vittem fel belőle, amint bekentem vele az arcom, izzadságcseppek ültek ki rá és sajnos ez jó ideig nem is múlt el, folyamatosan izzadt a T-zónám!
Hatás: A hidratáló hatása nem kiemelkedő, bár a zsíros, kombinált bőrnek amúgy sincs szüksége erősen tápláló krémre, csak egy könnyű, mattító, faggyútermelést szabályzó hidratálóra.
Összességében: Az állagával, az illatával, hidratáló-és mattító hatásával meg voltam elégedve, de rendkívül sokáig nem szívódott be, ráadásul a bőröm zsírosabb részein úgy éreztem, hogy fullad a bőröm tőle! Mintha a bőröm az izzadságon keresztül próbálta volna ledobni a krémet magáról...de lehet, hogy ez hülyeség...mindenesetre nem győzött meg ez a krém.
Megvenném teljes méretben? Nem! Semmiképp!

A 3-ból csak 1 termék tetszett, és azt sem biztos, hogy megveszem a jövőben...
Nem túl jó arány, de legalább spórolok! :)

Nektek általában beválnak a kapott minták? Milyen sűrűn vásároltok kb. azok hatására?
   

3 megjegyzés:

  1. Bevallom töredelmesen, hogy engem kifejezetten zavartak anno az újságokba ragasztott termékminták. Nem tudom miért, de azonnal kiszedtem őket és ki is dobáltam, soha nem fordult még elő velem, hogy kipróbáltam volna egy termékmintát. De most a te hatásodra megváltozott a véleményem, és maximálisan neked adok igazat. Tényleg sokkal okosabb, ha először kis kiszerelésben próbálunk ki valamit, minthogy a teljes termékben kelljen csalódni sok-sok kidobott pénzzel a hátunk mögött. Köszönöm, hogy fejbe kólintottál :P

    VálaszTörlés
  2. Igazad van sok mindenben. Viszont, 1-1 minta termék szerintem nem mindig elég arra, hogy tényleg meglássuk, hogy milyen egy termék valójában. Az én véleményem az, hogy ahhoz, hogy tényleg kiismerjek egy kis mintát legalább 2 tasaknyi anyag kell belőle, de lehet, hogy 3 is. Attól függ ugye, hogy a mintába mennyi anyag van. Én sem szerettem régen azt, hogy sok magazin telepakolta mintákkal a lapjait, de ez általában amiatt volt, mert tök haszontalanok voltak ezek a krémek. 14 évesen mihez kezdtem volna egy ránctalanító krémmel? Őszintén? :D Szerintem semmit. Még, ha 20 évesen kapom kézbe, azt mondom határeset, elvégre azt tartja a mondás, hogy húszonéves korunk elején, az első években kell erre ráállni, hogy utána ne legyen semmi gond. A tusfürdőket elhasználtam, a krémeket ritkán. A samponokat pedig kidobtam, 1-1 kivételtől eltekintve.:)
    A Baking Powder viszont érdekel! Amúgy, ha még mindig nem vagy biztos, akkor szerintem keress az Ebay-en mintacsomagot. Én is így tettem egy BB-vel E-bay-en, és jobb, hogy csak a mintacsomagot rendeltem meg. Ha szerencséd van, lehet lesz olyan pakk is, ahol 3-5 ilyen tasakocska van, olcsóbban mint az eredeti, nagy ára és akkor jobban ki tudod tapasztalni a dolgokat. De ez csak egy tipp volt, nem akarok rád kényszeríteni semmit. Én így csináltam, és tervezem még csinálni. :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem van egy dobozom, amibe mindig bedobálom a mintákat, hogy majd elhasználom. Hamarosan költözök, úgyhogy tényleg ideje lenne nekilátni, hogy ne kelljen se kidobni, se hurcolászni őket. :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...