2016. március 20., vasárnap

Teszt: BH Cosmetics égetett szemhéjpúder paletta - Wild child

Mostanában bajban vagyok a bevezető szövegekkel. Hatszor, hétszer is belekezdek, de valahogy sosem tetszik, úgyhogy rögtön ki is törlöm az egészet. Nem tudom miért, régen simán ment.
Na mindegy, ami nem megy, azt nem kell erőltetni!

Jöjjön a teszt a BH Cosmetics Wild Child palettájáról! :)


A csomagolás (szerintem) borzalmas. Nem az anyagával van bajom - mivel kemény kartonból készült, és kellően strapabíró -, a design-nal nem vagyok kibékülve.
Állatminta, fénylő, arany, cirádás betűk, piros-fehér geometrikus mintás felületek, sőt még egy pipacs is van a borítón! Minek? - kérdem én.
Nem túl ízléses, nem is bájos, számomra egyszerűen giccses. Talán ez az egyik legcsúnyább csomagolású paletta a világon...vagy Ti már láttatok csúnyábbat? (Ha igen, írjátok meg kommentben.)

Hogy valami jót is mondjak: az illesztések szépek, a paletta nem túl nagy, de nem is túl kicsit, könnyű, a mágneszár remekül működik és a tükörnek is jó a mérete!

17.7 gramm szemhéjfestéket kapunk a pénzünkért.A palettában összesen 9 színt találunk. A színek elég változatosak, de mind fénylik (metálosan, vagy szaténosan) vagy csillog, egyik sem teljesen matt.
A pan-ek elég nagyok (kb. 10 Ft-os nagyságúak), a szemhéjpúderek felülete domború, mégsem emelkednek ki a paletta síkjából, ugyanis a pan-ek eléggé el vannak süllyesztve.

Minden egyes szín megfelelően pigmentált, de persze vannak köztük gyengébbek és intenzívebbek is. Selymes tapintásúak, kicsit porolnak - de nem zavaróan -, könnyű őket satírozni.

Az égetett szemhéjpúderekre jellemző, hogy egy idő után megkeményedik a tetejük és már nem olyan könnyű dolgozni velük. Eddig ilyesmit ezekkel a szemhéjpúderekkel kapcsolatban nem tapasztaltam, ami mindenképpen jó hír. :)


A pan-ekben a színek kicsit csalókák. Egyik-másik szín ugyanis a bőrön teljesen más, mint amilyennek tűnik a pan-ben.
A bal felső szín pl. a palettában sokkal hidegebbnek, barnábbnak tűnik, pedig valójában ez egy határozottan meleg tónusú, bronzos-narancsos árnyalat.
Az első oszlop második színe óaranynak látszik a palettában - az erős zöld fénye miatt -, de a bőrön/szemhéjon igazából Ő egy egyszerű, sárgás arany. (Gyönyörű egyébként, de nem olyan, mint vártam.)
Az első oszlop utolsó színe egy piszkos rózsaszín, Ő úgy néz ki a bőrön is, mint a pan-ben.
Mindegyik fénylik, a bronz és az arany metálosan csillog, a rózsaszín kicsit visszafogottabban, szaténosabban.
A második oszlop első színe egy nagyon világos, rózsaszínes beütésű szín, amivel szépen kiemelhető a belső szemzug pl.
A második egy világos, barackszínű árnyalat - a palettában vibrálóbbnak, élénkebbnek tűnik, mint amilyen valójában -, az oszlop utolsó színe pedig egy szép sötét lila. (Sajnos ez a szemhéjpúder nem olyan ütős a szemhéjon, mint a pan-ben, ami miatt kicsit csalódott voltam, de így sem panaszkodom.)
A világos színek fényesek, a lila kevésbé.
A harmadik oszlop legfelső színe a paletta legkevésbé csillogó darabja. Nem teljesen matt, de a többi színhez képest sokkal gyengébben fénylik. A pigmentáltsága is ennek a leggyengébb, de még így sem lehet rá panasz. Akik szeretik a semlegesebb, nem túl feltűnő, ún. szépítő sminkeket, azok szeretni fogják, mert ez a szín/finish nem ordít messziről, csak finom, kellemes színt és fényt ad a szemeknek.
Az oszlop második színe egy ezüst csillámokkal teli narancs. A csillámok picit potyognak, de nem vészes, nem utálatos! ;) Az utolsó oszlop utolsó színe pedig egy egyszerű, fényes, tört fehér.Ami a beszerezhetőséget és az árat illeti, az ebay-en kb. 6200 Ft, az Iparfümériában viszont olcsóbb: 5660 Ft jelenleg. 

Összességében: Ár-érték arányban szerintem ez egy jó paletta. A színek minősége eltérő, de mindegyik szépen pigmentált, jó minőségű (Persze nem szabad UD vagy Too Faced szintű minőséget várni, ez azért nem az a kategória!), könnyű velük dolgozni és alappal a nap végén is ugyanolyan szépek, mint reggel. 

Őszintén szólva szeretem is, meg nem is ezt a palettát. Néhány szín abszolút hidegen hagy (pl. a fehér , a barack és a piszkos rózsaszín), néhányat viszont (a bronzot, a narancsot és főleg az óaranyat) igazán megszerettem!

Mikor ezt a palettát használtam, meglepően sok dicséretet kaptam egyébként a nőismerőseimtől, de a kissé vegyes érzéseim miatt mégsem tartom valószínűnek, hogy még több BH Cosmetics palettát veszek a jövőben. (Főleg mert ugyanezért a pénzért 2 Sleek palettát is vehetek, amiket tényleg, igazán, minden szempontból imádok.)

Tény azonban, hogy nem bántam meg, hogy megvettem ezt a palettát, úgyhogy ha szimpatizáltok a márkával és konkrétan ezzel a palettával, nyugodtan csapjatok le rá, szerintem nem fogtok csalódni. :)

UI: Nem tudom miért piros az az egy mondat, már ezerszer átszíneztem feketére, de a blogger nem hajlandó módosítani a színét!

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...