2016. november 21., hétfő

Real Techniques ecsetmosó paletta

Azt hiszem nem vagyok egyedül azzal a véleménnyel, hogy az ecsetmosás szívás. Főleg ha sok ecsetet kell kimosni!

Álldogálnom vagy üldögélnem kell a fürdőben, az egyik kezem folyamatosan vizes, körbe vagyok véve mindenféle tálcával, hogy fektetve, szépen egymás mellé tudjam helyezni a tiszta ecseteket...agyrém. Mégsem ez a legutálatosabb dolog ebben az egészben, hanem az, hogy az ember keze utána úgy kiszárad, hogy ihaj!

Többek közt erre a problémára nyújt megoldást a RT ecsetmosó kis kádja! :) 


Azért hívom legtöbbször kádnak és nem palettának, mert olyan magas fala van, hogy megáll benne a víz, amit nagyon hasznosnak találtam...de erről később! Haladjunk szépen sorjában! 

Vigyázat! Sok-sok kép következik! :)


Ahogy a fenti fotókon is láthatjátok, nagyon sok hasznos infó van a dobozon.

A kád maga magenta színű, szilikonból készült. A mérete pont jó, kb. mint a tenyerem. Az alján/tetején található pántba kényelmesen be tudom csúsztatni 3, de akár 4 ujjamat is. Stabilan tudom fogni, egyáltalán nem csúszkál a kezemben!


3 féle mintázat található a kád belsejében. A dobozon található infó szerint a legkisebb, legritkább mintázat a kis ecsetekhez való, a pluszjelekből álló rész a közepes méretű ecsetekhez, a nagy "puklik" pedig a nagyfejű ecsetekhez ideálisak. 


A különböző minták másképp dolgoznak: a pluszjeles a leghatékonyabb és mindenféle méretű ecsettel használható, a puklis rész a puklik nagysága miatt csak azokhoz a nagyfejű ecsetekhez használható, amik nem brutálisan koszosak (a nagyon koszos darabokhoz inkább a pluszjeles részt használnám), az apró pontokból álló rész a legkíméletesebb, csak az enyhén szennyezett, kis méretű ecsetekhez jó szerintem. 

Nagy előnye ennek az ecsetmosó palettának, hogy nem a saját tenyeredben kell köröznöd az ecseteiddel, hanem ebben a kis kádban, így a kezed nem lesz vizes és nem szárad ki, sőt mi több, a különböző felületeknek köszönhetően hatékonyabb és gyorsabb is az ecsetmosás. 

A kád fala elég magas, vagyis meg tud benne állni egy kis víz, ami szerintem nagyon hasznos, mert amikor szükséged van egy kevéske vízre a sampon hígításához, nem kell a csap alá tartanod az egész kis kádat vagy az ecsetet.

Pozitív, hogy a palettához jár 2 db RT ecsetmosó gél minta is. 


1 dolog zavar kissé a vadiúj, nagyon fancy ecsetmosómmal kapcsolatban: az ecsetek kinyomkodása nem egyszerű, ha az ember egyik keze foglalt a kádacska miatt.

Ha azonnal ki akarom nyomkodni a vizet az ecsetből, akkor minden egyes ecset után le kell tennem a kádat (kibújás-lerakás-visszabújás). Persze azt is megtehetem, hogy állni hagyom az ecseteimet egy ideig samponosan és csak a végén öblítem le és nyomkodom ki őket, de nem hinném, hogy jót tenne nekik, ha sokáig habosan várnának az öblítésre. A legegyszerűbb az, ha a szabadon mozgó hüvelykujjam segítségével fogom meg az ecsetet, anélkül hogy kibújnék a pántból, és a szabad kezemmel kinyomkodom az ecsetet, de így sem túl kényelmes ez a folyamat, az ecsetmosás ezen része tehát nem igazán megoldható ezzel az eszközzel.

Íme néhány kép a palettáról az egyik kedvenc RT ecsetemmel, hogy lássátok mekkora a kád:


Ami az árát és a beszerezhetőségét illeti, kb. 4500 Ft iherb-ön (ott a legolcsóbbak az RT cuccok), ami az ebayen kapható brush egg árához képes soknak tűnik, de a Sigma hasonló termékeihez képest igen kedvezőnek számít.
Ha félsz a külföldről rendelni, a notino-n is kapható ez az ecsetmosó (ITT!) 5750 Ft-ért.


Egy szó, mint száz, nem bántam meg, hogy megvettem ezt az ecsetmosót! Csak egyszer kell kiadni rá a pénzt, nagyon sokáig használható, és gyorsabbá, hatékonyabbá teszi az ecsetmosást, ami egy ilyen utálatos tevékenység esetén nagyon sokat számít! :)

Most ennyi Csajok, jók legyetek, sziasztok! :)

1 megjegyzés:

  1. Nekem nincs annyi ecsetem, hogy ekkora bosszúság legyen kimosni őket, de azért átérzem a dolgot! :) ;)
    Cuki ez a kis kád, tényleg hasznosnak tűnik. Én úgy csinálnám a helyedben, hogy kimosok egy ecsetet, folyó víz alá tartom, pár ujjal megnyomkodom, félre rakom. Jöhet még 4-5 ecset, azokkal szintén ez a művelet, aztán kád le, újra gyors öblítés, és kinyomkodás, kád vissza.
    De csak egy ötlet. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...