2016. december 9., péntek

Teszt: Urban Decay Naked 3

Remélem nem bánjátok, de úgy néz ki, hogy a december a paletták hónapja lesz.
A Sleek "a new day" nevű palettája után ma a Naked 3, sőt a következő 2-3 hétben még egy Sleek paletta tesztje is kikerül a blogra. 
Szóval ha nem tudjátok mire költeni a pénzeteket, decemberben mutatok Nektek egy csomó szuper palettát, amire elverhetitek. :D

Ma az Urban Decay Naked 3-jával foglalkoznék kicsit, ami ugyan nem újdonság, de még nem írtam róla tesztet. (Pedig már tavaly ilyenkor is megvolt…csúnya, rossz, gonosz blogger vagyok...:P)A csomagolás nem csak nagyon szép, de praktikus is. Szép ez a világos, bézs alap, a felirat, a szándékos mélyedések, egyenletlenségek a tetején. Jól záródik, nem sérülékeny, tükör is van benne (hiába van nagyítós, világítós tükröm, amit az esetek 99%-ában használok, ha egy palettában nincs tükör, azt előbb-utóbb, valahogy, valamiért hátránynak érzem). A dupla végű ecseteket mondjuk nem szeretem, különösen a Naked palettákhoz járó ecseteket, úgyhogy az ecsetet (és az annak szánt mélyedést) elég feleslegesnek érzem, de ez már tényleg szőrszálhasogatás, elvégre nem a paletta kialakítása a lényeg, hanem a szemhéjpúderek. :)


Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, szerintem gyönyörű színek vannak ebben a palettában és nagyon ízlésesen, logikusan is vannak elhelyezve. 


Matt, selyemfényű és csillámos színek is vannak benne és szerencsére pont az én ízlésemnek megfelelő színek mattak vagy éppen fényesek, és jók az arányok is.

Ami a színeket illeti, egyensúly van a palettában. A sor egy nagyon-nagyon világos színnel indul, amit egyre sötétebb színek követnek, amíg el nem jutunk a legsötétebb (konkrétan egy jó sötét) színhez. 
Ráadásul tök jó, fantáziadús neveket sikerült kitalálni az egyes színeknek, ahogy azt majd lentebb, a színek részletes bemutatásánál látni fogjátok. 

A szemhéjpúderek jól pigmentáltak (egy kivételével), bár természetesen nem egyformán: vannak kifejezetten pigmentált és vannak pigmentált, de építendő színek is benne. 
A szemhéjpúderek állaga (szintén egy kivétellel) kellemes. Jól satírozhatóak, nem porolnak, nem potyognak, jó velük dolgozni.  
Strange: matt, selymes tapintású, szépen pigmentált, nagyon világos bézs/törtfehér. Az árnyalat neve kissé megtévesztő, ez a szín ugyanis se nem furcsa, se nem különös, sokkal inkább egy jó kis alapszín, ami minden palettában elfér. A belső szemzug kiemelésére használom.

Dust: Ő egy elég gyengén pigmentált, a nevéhez hűen kissé poros, enyhén csillámos, világos rózsaszín. Nem vagyok oda érte, nem igazán tudom mire használni. Egy szépen pigmentált, sötét szín fölé, extra ragyogás gyanánt felütögethető a mozgószemhéjra, de ennyi. Önmagában nem elég mutatós, nem fed eléggé, nem igazán szép. 
Burnout: Ő egy meleg tónusú, kellően pigmentált, szolid rózsaszín árnyalat. Szépen mutat a belső szemzugban, illetve a szemhéj belső harmadában egy sötét(ebb) színnel kombinálva. Ez a szín azoknak való, akik amúgy nincsenek oda a rózsaszínért, de kísérletezni akarnak vele, vagy telítődtek a Barbie rózsaszínekkel, úgymond „kiégtek” (burnoutJ) tőlük és most egy bájosabb, melegebb fajtához fordulnának.  

Limit: matt, selymes tapintású, jól pigmentált, világos szín, valahol a piszkos rózsaszín és a mályva között van. Tökéletes satírozó szín! Passzol a barnákhoz, a lilákhoz, a rózsaszínekhez, ráadásul nem egy unalmas, palettákban gyakran megjelenő árnyalat. (Még találóbb lett volna a No Limit fantázianév, mert ezt a színt aztán tényleg mindenféle szín mellé el tudom képzelni, korlátozás nélkül használható satírozáshoz.)
Buzz: Ő egy határozottan meleg tónusú, közepesen sötét rózsaszín. Kellően pigmentált (ha nem is kiválóan), az állaga jó, a finishe selyemfényű. Szép, de engem nem igazán mozgat meg. A neve (Buzz) zümmögést jelent magyarul, amit talán azért kapott, mert a tavasszal nyíló rózsaszín virágokra emlékeztette az alkotókat ez a szín. Ha metálfénye lenne, jobban szeretném.  

Trick: Fényes (de nem metálfényű - sajnos) narancs. Meglepő módon remekül illik a rózsás árnyalatok közé. Kilóg egy kicsit a sorból, de mégis jól működik a paletta többi színével. Valószínűleg ezért lett a neve "trükk". Visz egy kis csavart a dologba. :)
A textúrája jó, kellően pigmentált, bár nem árt neki a rétegezés.
Nooner: ez egy matt, közepesen sötét, lilás-mályvás szín. A mélyítő vonalban szoktam használni, remekül lehet vele satírozni. Jól pigmentált, selymes tapintású, kicsit sem unalmas és remekül passzol minden más színhez, ami ebben a palettában megtalálható. Ami a nevét illeti, megvallom őszintén, fogalmam sem volt arról, hogy mit jelent a „Nooner”, úgyhogy rákerestem. Egyetlen találatot dobott ki a Google: „ebédszüneti gyorsmenet”.:D)

Liar: A Liar egy visszafogottan fénylő, de határozottan rózsaszínes árnyalatú, világosbarna. Rosegoldra hajazó szín, ahol a rose nem arannyal, hanem barnával találkozik, úgymond rose-brown. :) Kellően pigmentált, selymes tapintású, csinos szín. 
(Liar=Hazug. Talán azért kapta ezt a nevet, mert egyszerűbbnek mutatja magát, mint amilyen.)
Factory: Enyhe rózsaszínes fényű, közepesen sötét, meleg tónusú barna. Szaténfénye van, kellően pigmentált, kellemes tapintású. Az összes közül talán ez a legunalmasabb, legsűrűbben előforduló szín, amit kb. minden palettában megtalálunk, de a szolid rózsaszínes fénye miatt és mert hiányozna, ha nem lenne (szép natúr, nem túl feltűnő, nem túl rózsaszín sminket lehet vele összehozni), nem panaszkodom. J

Mugshot: Fényes, világos, hideg fényű barna. A Liar-hez képest kevésbé rózsaszínes beütésű, natúrabb árnyalat. Szépen pigmentált, jó minőségű. (Mugshot=Rabosító fotó.:)
Darkside: A korábban bemutatott árnyalatokhoz képest sötétebb, de nem túl sötét, meleg tónusú szürkés-barnás szín. A szemhéjon matt hatása van, de a panben nem teljesen matt. Ritkán használom, mert a külső V-be szerintem nem elég sötét, satírozáshoz nem elég világos, a mélyítővonalban viszont a Blackhearttal kombinálva nagyon szép. A neve (sötét oldal) illik rá. :)

Blackheart: A panban Ő egy rózsaszín, arany, narancs illetve piros csillámokkal „telepakolt” sötét lila szemhéjpúdernek tűnik, de a szemhéjon inkább matt, és inkább fekete, ahogy arra a neve is utal. A paletta legsötétebb árnyalata, nagyon-nagyon hiányozna, ha nem került volna bele. A sok világos és közepesen sötét szín mellett „üde” színfolt. :) Szépen pigmentált, könnyen eldolgozható. Szeretem. 


Összességében: szeretem ezt a palettát. Nem rajongok érte, nem használom állandóan, de örülök, hogy megvettem. Egyrészt mert ilyen színekből álló palettám korábban nem volt, vagyis nem adtam ki tízezreket egy újabb nude palettára, másrészt a szemhéjpúderek minősége és a színösszeállítás is abszolút indokolja, hogy birtokolni akarjam.

A pigmentáltságot tekintve vannak erősebb és gyengébb darabok is a palettában, de a színei nagyon szépek, sőt egyik-másik kifejezetten különleges, ráadásul ha ezzel a palettával készül a sminkem, a végeredmény valahogy mindig nagyon kedvemre való! Sőt!    

Urban Decay termékek elég sok helyen kaphatóak, pl. a notino-n, a feelunique-on, Editnél a Beauty Sale Blog-on, és a Debenhams-on is, úgyhogy ha kedvet kaptatok hozzá, akkor uccu neki. :)

Most ennyi Csajok, sziasztok!

2 megjegyzés:

  1. Nekem a Revolutionos másolat van meg, és úgy vagyok vele, mint te. Nem a kedvencem, de napközben mindig megállapítom milyen szép a sminkem, ha azzal készítem. :D Aztán megint nem nyúlok érte hetekig. Ki érti ezt?! :D

    VálaszTörlés
  2. Számomra még mindig ez a legszebb színekből paletta, amit eddig láttam. Egyelőre nincs tervben, hogy beszerzem, mert vannak hasonló színeim amivel tudom helyettesíteni, de <3.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...