2011. május 16., hétfő

Tesztek: Barry M, CS, greenland, essence

Ma két bőrápoló és két sminkterméket mutatok be nektek, amiket már jó egy hete rendszeresen használok. Na kezdjük!

Greenland pure and white testápoló – olasz lime és vanília

Ez a bloggerina találkozón zsákmányolt termékek egyike. 
A greenland termékekről azt kell tudni, hogy szinte teljes mértékben természetes alapanyagokból készülnek, ez a testápoló pl. 98 %-ban természetes összetevőket tartalmaz, igazi lime-ot és vaníliát használtak fel az elkészítése során.  
A csomagolás henger alakú, kemény műanyagból készült, átlátszó kupak, letisztult, enyhén fényes címke. Pumpás kiszerelésű, amit én nagyon értékelek, imádom az ilyen praktikus csomagolású kozmetikumokat! :) A tégely kellemesen nehéz, 150 ml-es.

A testápoló állaga átlagos, kellően krémes, könnyen kenhető, viszonylag könnyen beszívódik, egyáltalán nem hagy zsíros, vagy ragacsos érzetet a bőrön.
A címke szerint nyugtató, hidratáló, frissítő, vitalizáló hatása van. Ezt nagyjából meg is tudom erősíteni, az biztos, hogy a frissítő és a hidratáló hatású!   

Ami miatt azonban őszintén ajánlom ezt a testápolót (és a greenland termékeket általában), a fent már említett előnyökön kívül, az az illata.
Engem az illatokkal abszolút meg lehet fogni, imádok mindenféle gyümölcsös illatot, legyen az gyertya, kozmetikum, tea vagy bármi. Ennek a testápolónak pedig isteni finom illata van! Olyan mint a citromos gumicukoré! Nem igazi citrom, inkább az a jó kis cukorka illat. A vaníliát én egyáltalán nem érzem benne, de nem is baj, nyárra tökéletes így, ahogy van.

Sajnos az árát nem tudom, a Müllerben, illetve nagyobb drogériákban kapható.

Igazi nyári, frissítő testápoló, szuper illattal!
5/5

Essence my skin mattító krém licsivel és kékszőlővel

A bloggerina talin nem voltam különösebben beindulva az essence bőrápoló termékeire, de mivel a búcsúzásnál választhattunk két essence csomagot és más már nem maradt, ő jött velem haza. És milyen szerencsém volt, egyáltalán nem bántam meg, hogy hazahoztam, sőt! 

A csomagban több dolog is volt, többek közt ez a mattító arckrém. Még sosem volt kifejezetten mattító arckrémem, így sajnos nem tudom összehasonlítani más ilyen jellegű termékkel, de egy biztos, ez a krém isteni jó!
A csomagolás: közepesen kemény, matt felületű, fehér tégely, vidám színes feliratokkal. 50 ml. A krém színe rózsaszín, az állaga könnyű, kellemesen lágy, az illata nem különösebben megnyerő, de nem is rossz.
Olajmentes, normál bőrűek, vegyes és zsíros bőrűek is használhatják. 

Elég hamar beszívódik, száradás után olyan, mintha képezne egy filmréteget a bőrön, anélkül is érezni lehet a mattító hatást, hogy tükörbe néznénk. És a lényeg: hosszú órákon át, tökéletesen lemattította a bőrömet! Nem csillogott, nem fénylett, nem volt zsíros tapintású az orrom, ami amúgy mindig olajos érzetű! Sminkalapnak, mindennapi mattító arckrémnek minden időben kiváló, nyáron szinte elengedhetetlen!

Dm-ben, Rossmann-ban, Müllerben kapható, de ne a sminkeknél, hanem a bőrápoló kozmetikumoknál keressétek. Az áráról sajnos fogalmam sincs, de mivel essence termékről van szó, valószínűleg nme terheli meg a pénztárcánkat túlzottan. :)

Szerintem szuper, mióta kipróbáltam, azóta mindennap használom!
5/5

Barry M szemceruza – 06 Electric Blue

Nyáron imádok színes szemceruzákat használni, mert nagyszerűen feldobja az egyébként az olykor unalmas barna, vagy natúr sminkeket is. Hamarosan jön is majd egy smink ezzel a szemceruzával, de egyelőre következzen most a teszt.

A Barry M termékek egyik nagy előnye, hogy a csomagolás tökéletesen megegyezik magának a terméknek a színével. (Legalábbis a ceruzák esetében!) Ez a ceruza pontosan olyan színű, mint amilyen a szára.Élénk kék színe van, pont ilyet szerettem volna! :) 
A tetejét átlátszó műanyag kupak védi, a betűk fényesek, arany színűek. 
Az állaga olyan, mint az igazi színes ceruzának, amit a suliban is használunk, sőt az illat is! 

Könnyedén, szépen hegyezhető és igazán vékony, pontos vonalat lehet vele húzni. Nem kifejezetten erőteljes a színe, kicsit dolgozni kell vele, a hangsúlyos hatás elérése érdekében, és a keményebb textúra miatt kicsit többet kell dolgozni a satírozásnál, de szerencsére éppen ezért nem is kenődik annyira, mint pl. a lágyabb, vagy a tusjellegű ceruzák.      

890 Ft, több színben kapható, a MUP-ból beszerezhető.

Szerintem semmi kivetnivaló nincs benne, jó kis szemceruza.   
5/5

Coastal Scents SMACKS szájfény – Sheer Tan

A csomagolása egyszerű: átlátszó tégely, matt ezüst kupak, matt ezüst betűk. Nekem tetszik. 
Az applikátora teljesen hagyományos, közepes méretűnek mondanám. Az állaga nem különbözik a legtöbb szájfény állagától, nem ragad, nem túl folyós, de nem is darabos. Az illata nem túl jó, de felvitel után egyáltalán nem lehet érezni. Tartósság szempontjából szintén átlagosnak mondanám.
A fantázianév teljesen jól leírja a szájfény színét. Ez egy majdnem átlátszó (sheer), aranyos csillogású natúr szín. Én rúzs fölé fogom használni, mert remekül feldobja a barnás, natúr színű rúzsokat + ez egy igazi nyári, napbarnított bőrhöz remekül passzoló aranyszerű árnyalat,  remek lesz, ha majd csokibarnára barnulok. :)
A szájfény nagyobb ezüst és kisebb arany csillámokat tartalmaz, ezek felvitel után is látszanak, de nem annyira feltűnőek!

Sajnos nem tudom, hogy hány ml, gondolom annyi lehet, mint bármelyik másik szájfény. A MUP-ból beszerezhető.

Egyáltalán nem rossz, szép a színe, a csomagolása, visszafogottan ragyog, de semmi különleges.
3,5/5

Mára ennyi csajok, remélem tetszett a mai poszt, legyen nagyon szép napotok! :) 

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...