2011. június 8., szerda

Blog sale - Igen vagy nem?

Mostanában egyre többet gondolkozom azon mit kezdjek azokkal a sminkcuccaimmal, amiket valamiért nem szeretek, vagy nem használok.
 
Elajándékozhatnám őket, de nincs a közvetlen környezetemben olyan sminkrajongó, aki igazán értékelni tudná ezeket a dolgokat.
Felajánlhatnám a rászorulóknak, had szépítgessék magukat egy kicsit azok, akik amúgy nem költhetek ilyesmire, de szintén nincs a városban olyan szervezet, aki valóban hasznát venné az én használt, de egyébként megkímélt állapotú sminkszereimnek.
Eladhatnék egy-egy darabot a vaterán is, de ott a jutalék, ráadásul ha nem talál gazdára az adott dolog, még rá is fizetek. Szóval egyik lehetőség sem tetszik igazán.

Ti mit kezdetek azokkal a sminkszerekkel, amik színük, állaguk, vagy bármi miatt nem váltak be nektek?
A külföldi bloggereknél elterjedt dolog, hogy a megunt, vagy kipróbált, de aztán valamiért nem használt termékeket jelképes árakon, illetve a bolti ár töredékéért eladják a blogjaikon.
Mostanában nekem is megfordult ez a lehetőség a fejemben, talán jó dolog lenne tartani egy blog sale-t, ahol a kipróbált, illetve az 1x-2x használt sminkszereimet kiárusítanám.
Persze ha erre valóban sor kerülne, én csak olyan termékeket ajánlanék fel, amik alapvetően jó minőségűek, de a színük nekem nem áll jól, esetleg az én bőrtípusommal nem passzolnak, vagy pl. semmi bajom nincs velük, csak már vagy 5x megvan az adott szín. :) (Szemhéjpúder -fényes bézs- millió és egy darab van ugyanabból a színből, de különböző márkákból. Mindig elcsábultam. :)

Írtam egy listát, pro és kontra, a blog sale-s vásárlásokkal kapcsolatban, de nagyon kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is!

Pros:
- Az eredeti árakhoz képest sokkal olcsóbban juthatunk hozzá, alig használt, szinte csak kipróbált termékekhez.
- Olyan márkák közül is megkaparinthatunk egy-egy darabot, amiket amúgy nehéz beszerezni, mert kizárólag külföldről lehet rendelni. (Tudom, hogy sokan óvakodtok a netes, és főleg a külföldi rendeléstől.)
- Igaz, hogy nem lesznek vadi újak a termékek, de csak 1-2 alkalommal használt dolgokat szokás általában eladásra kínálni, ami szerintem simán kibírható.  (Pl. ki ne venne meg féláron egy 1x használt Naked palettát, csak azért, mert egyszer valaki kipróbálta a kezén a színeket? :)

Cons:
- Egy kis alkohollal le lehetne fertőtleníteni a szemhéjpúdereket pl, és bár engem az sem zavarna, ha nem lehetne, de tudom, hogy néhányan közületek biztosan tartanának az esetleges baciktól.

Most nem az a kérdés, hogy szeretnétek-e hogy tartsak blog sale-t, avagy nem, hiszen még körül sem néztem igazából, hogy van-e egyáltalán mit kiárusítani, csupán a véleményetekre vagyok kíváncsi.

Szóval mit gondoltok?
Vásárolnátok egy blog sale-n?
Jó ötletnek tartjátok ezeket a kiárusításokat, vagy nem?

Tudom, hogy ez egy kényes és megosztó téma, szóval izgatottan várom a véleményeket! :)

31 megjegyzés:

  1. Én mindig elajándékozom őket, olyanoknak akiknek nem telik rá. Én nem csinálnék pont ezért, vagy ha igen akkor ugyanere költeném. De nem itélek el senkit, aki tart, és természetesen azt sem, ha sütire költi vagy új cipőre, magánügy.:))

    VálaszTörlés
  2. Én nagyon jó ötletnek tartom a felsorolt szempontok miatt, illetve azért is, mert nem is egy vadidegentől vesszük meg az adott sminkszert hanem egy olyan embertől, akinek hétről hétre olvassuk a bejegyzéseit és kicsit közelebb érezzük magunkhoz. Vagyis nekem ez a gondolat is megfordult a fejemben.
    Szóval én biztos, hogy szívesen vásárolnék ha megtetszene vmi:)

    VálaszTörlés
  3. Wicushoz csatlakozom, mégis más, hogy vaterán megveszem egy hozzá nem értő embertől, aki nem tud különbséget tenni pirosító és alapozó között (kb :D ), mint egy olyan embertől, akiben megbízok és tudom, hogy ért hozzá! Szívesen venném, ha lennének ilyenek nálunk is. ... és egy kis alkohollal minden megoldható, a baci fóbiásokra való tekintettel ! (Meli voltam)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem is nagyon jó ötlet, már rengeteg külföldi bloggerinánál láttam, nem csak sminkben, ruhában is, mondjuk az lényegesen más, de külföldön az is nagyon megy. Én, ha lenne annyi cuccom, hogy nem kell mind, vagy valami nem vált be,biztos nem tartogatnám. Én általában elajándékozom, barátnőknek, unokahugimnak ilyenek, bár nálam nem termelődik olyan nagy mértékben, hogy abból blog salet csináljak, igyekszem azért racionális kereteken belül maradni vásárláskor :D (ruhánál/cipőnél/bizsunál nem jön be, sminknél még úgy-ahogy)

    VálaszTörlés
  5. Én is támogatom, főleg mert ugyanebben a kínban szenvedek, mint te. rengeteg olyan termékem van, amit megvettem, de valamiért nem használom, csak kipróbáltam max. marha bosszantó h csak ott áll, pedig az árából vehetnék mást, amiért meg fáj a szívem. szóval csináld csak, szerintem én is fogok összeszedni néhány dolgot, amitől megszabadulnék.:)

    VálaszTörlés
  6. és ez pont egy olyan dolog, hogy az egyik ember szemete, a másiknak kincs:)

    VálaszTörlés
  7. Hát igen, nem hatalmas mennyiségekről van szó, de pl. évek alatt összejön, ha van akinek nincs hova adnia, aki értékelné, és az a pár is foglalja a helyet, meg láb alatt van, de nincs szívem kukába dobni. :)

    VálaszTörlés
  8. Én is fogok csinálni, ha nálad sikere lesz:-P :-)
    Van egy csomó zselés tusom pl., amit nem is használtam sminkben, csak 3szor vagy 4szer kipróbáltam a kezemen, mert nem tudtam, hogy szeretem vagy sem...Van egy csomó palettám stb stb Szóval ha nálad sikere lesz, akkor tuti lesz nálam is:-D

    VálaszTörlés
  9. Vateráról sose vásárolnék használt smink- vagy kozmetikai terméket. Néha csodálkozva figyelem, hogy félig elhasznált samponokat tesznek fel, amik postaköltséggel együtt többe kerülnek, mint bármely boltban egy teljes flakon. Vagy jócskán elhasznált szemfestékek, rúzsok... Nem is tudom, ki veszi meg az ilyesmit.
    Ha viszont arról van szó, hogy egyszer swatcholt vagy alig használt termék, ami még könnyen fertőtleníthető, és az eladója is "ismert", legalább bizonyos körön belül, az szerintem belefér. Külföldi blogokon gyakran irigykedve olvasom hatalmas körömlakk kollekciók kiárusítását, nagy részük bontatlan, az eredeti ár töredékéért.

    VálaszTörlés
  10. Akár lehetne nyereményjáték is és csak az jelentkezik, akinek nem gond, hogy használt! :)

    VálaszTörlés
  11. Zsuzsi, gondoltam erre is, de a nyereményeket illetően más terveim vannak. :)

    bettynova: Szerintem nyugodtan tarts blog sale-t tőlem függetlenül. Láthatod, hogy nem rossz a megítélése. :)

    Amúgy nekem is jobb érzés lenne vadidegenek helyett nektek átadni ezeket a dolgokat, szóval hajlok arra, hogy megtartsam életem első blog sale-jét, már csak azért is, mert ha még 1x rá kell néznem arra a szatyorra, amiben ezeket gyűjtöm, megőrülök! :)

    VálaszTörlés
  12. Èn is fogok tartani. Màr csak a fènykèpek hiànyoznak. :) Èn a parfümökkel vagyok így. Kapom vagy megveszem hirtelen felindulàsból, esetleg nincsen teszter, csak hihetetlen àron van ès nem tettszik magamon. :)

    VálaszTörlés
  13. Katie szerintem is jó ötlet!:)

    VálaszTörlés
  14. nekem is tetszik az ötlet :)

    VálaszTörlés
  15. Csak szóljatok előtte 1-2 héttel, mikor lesz, hogy kicsit összehúzzam előtte a nadrágszíjat. :)

    VálaszTörlés
  16. Szerintem is nagyon jó ötlet!!!

    VálaszTörlés
  17. Jó ötlet,de az zavarna,ha használt sminkcuccokról van szó,pl rúzst vagy szájfényt nem szereznék így.

    Egyébként én a cserekereskedelem híve vagyok,szóval inkább cserélgetek,nem szeretek ilyenekért pénzt elkérni,jobban jár mindkét fél,ha kölcsönösen megszabadul a nem használt cuccaitól.:)
    Ami meg a ruhákat illeti,habár most nem erről volt szó főként,azokat eljótékonykodom évek óta.

    VálaszTörlés
  18. Én is jó ötletnek tartom, persze a józan ész határain belül. Szempillaspirált, szájfényt, vagy rúzst pl semmiképp nem vennék, alkohol ide v oda.

    VálaszTörlés
  19. Nem rossz ötlet, főleg hogy üzletben vett termékeknél is előfordul hogy valaki már kipróbálta előttem.....

    VálaszTörlés
  20. Katie szerintem is jó ötlet, de akár egy cserebere dolog sem lenne rossz ;D

    VálaszTörlés
  21. Felőlem lehet csereberélős is, csak az kicsit nehezebb ügy, mert ugyebár kell, hogy legyen valami a partner birtokában, amire szívesen cserélnék. Bár valószínűleg azért megegyeznénk, legyen szó bárkiről. :)

    VálaszTörlés
  22. Iszonyat jó ötlet már nekem is eszembe jutott!!! csak nekem még sminkből pont nincs olyan, amit eladnék :):):)

    VálaszTörlés
  23. Én is jónak tartom ezt az ötletet:)

    VálaszTörlés
  24. Nekem is tetszik az ötlet ^^ Legalább tippekkel is el tud látni akitől megveszem/elcserélem. Néha csalóka a szín tudjuk... érdekes lehet ^^

    VálaszTörlés
  25. szia nekem is megfordult az ötlet hogy csinálok egy blog sale-t de nem vagyok benne biztos mit tudzs tanácsolni hogyan kezdjek bele? Én anyukámnak szeretnék segiteni és nem csak sminkszert hanem ruhákat is mert abból nagyon sok olyan van ami nem jo és nem is hordtam.Szerinted hoyg csináljam ??

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...