2011. június 7., kedd

Max Factor tesztsorozat 4. rész

Ma azokat a MF termékeket mutatom be nektek, amik nekem sajnos nem váltak be.
Azért maradtak ők a végére, mert nem akartam már az elején megbélyegezni őket, mint „be nem vált termékek”, ezért mindenféle módon teszteltem őket, hátha egyszer csak valamelyik felhasználási változat jobb eredmény hoz, de nem így lett. Lássuk kik ők:   

1. Nailfinity körömlakk 



5 színt találtam az előre összeállított csomagomban, 3 fényes és 2 csillámos lakkot.
Minden színről elmondható, hogy a csomagolás tetszetős, megfelelő méretű az ecset, a színek szépek, az állaguk kifejezetten szimpatikus. A tartósság, a pigmentáltság és a felvitel már nem minden szín esetében tökéletes, érdekes, hogy a különböző színek különböző jellemzőkkel bírnak.

Ruby Fruit: Sosem volt még ilyen színű körömlakkom, magamtól sosem vettem volna meg, de most valahogy azonnal megfogott ez az árnyalat. Izgatottan vártam, hogy fog állni, tetszeni fog-e, meg ilyesmi, de sajnos sokáig nem viselhettem.
Az egyenletes felvitel rettenetesen nehéz, nekem sosem sikerült egységes színt elérni. Egy rétegben és két rétegben is nagyon csíkos, néhol bíbor, néhol pedig sötétbordó színű volt egy körmön belül. Hiába kentem alá és/vagy fölé alapozó/fedőlakkot, az eredmény lesújtó volt, a tartósságát éppen ezért nem is tudtam tesztelni, nem akartam hosszabb távon viselni.
A szívem szakad meg ezért a színért, de nincs mit tenni, nem vált be. 1/5
Disco Pink és Red Passion: Azonnal tökéletesen és egyenletesen fed, nagyon szép erőteljesen pigmentált színe van, egyáltalán nincs szükség 2. rétegre, ráadásul a felvitel is egyszerű, és az állaga is szuper. Az egyetlen, de jelentős problémám vele, hogy a tartóssága nagyon gyenge. Kb. fél napig szép volt, aztán elkezdett pattogni a körömvégekről. Tudom, hogy a körömlakkoktól nem lehet hetekig tartó tökéletességet várni, de azért 2-3 napot elvárnék. 
Sajnálom, mert szívesen viseltem volna ezeket a színeket, de nincs időm naponta lakkozni. 2,5/5
Angel nails és Elegant Mauve: Kivételt képeznek a „be nem vált termékek” közül a csillámos lakkok! Ők ugyanis elég meggyőzőek! Bár ezek a színek igényelték a második réteget, csak úgy fedtek tökéletesen, de könnyű volt felvinni a színt, szép, egyenletes lett az eredmény, és bár ahogy teltek a napok, kicsit lepattogott a körmeim végéről a lakk, de még a 3. nap végén is megállták a helyüket. 
Az mondjuk tagadhatatlan, hogy ezek nem olyan élénk színek, nem olyan feltűnő a sérülés, és a csillámos lakkok egyébként is jobban bírják a gyűrődést, de az biztos, hogy őket különösebb gond nélkül, sokáig lehet viselni. 4,5/5             

2. Smoky eye effect szemhéjfesték


Mindig egy jó adag szkepticizmussal gondolok a krémes szemhéjfestékekre, mert még sosem találkoztam olyan krémes szemhéjfestékkel (eltekintve egy-két kivételtől), ami bevált volna. Most mégis adtam egy esélyt a MF Smoky Eye Effect-jének, de sajnos most sem volt szerencsém.

A csomagolással nincs különösebb problémám, az illata is semleges, a színek is tetszetősek.  Az állaga viszont nem tökéletes. Bár hasonlóan krémes, mint a NYX Jumbo ceruzái, de nem lehet olyan egyenletesen, szépen felvinni a szemhéjra, ráadásul én egyszerűen képtelen voltam eldolgozni vagy összemosni a két árnyalatot, lejött az összes szín és csak halvány foltok maradtak, akár ujjal, akár ecsettel próbálkoztam.
Sajnos a tartósságával kapcsolatban is bejöttek a sejtéseim, 10 perc után egy csíkban gyűlt össze minden, ami a satírozás után még a szememen maradt. Próbáltam önmagában, majd szemhéjpúder alatt, szemhéjalapozó felett önmagában, és szemhéjalapozó felett, szemhéjpúderrel lefedve is. Sehogy sem működik. 
Kár érte, bíztam benne. 1/5.    

UI: Highlighterként azért el fogom használni a fehér részt, mert a szemöldök alatt nem számít, hogy begyűrődik-e vagy nem, de a fekete része még így is kárba vész.   

3. Max colour effect cube szájfény


A csomagolással nincs semmi baj, a színe szép (05 Nude Brown - pont az én árnyalatom), az illata is kellemes. Bár a kicsi applikátor kétségkívül precíz felvitelt tesz lehetővé, de annyira kicsi, hogy még az én nem túl dús ajkaimat is többször át kellett kenni vele. Az állaga egyébként kellemes, nem túl folyós, nem gyűlik meg a szájzugban, nem szárítja a szájat, úgy érzem valóban hidratál + egyáltalán nem ragad.
A pigmentáltsága gyengécske, csak enyhe színt biztosít, de ez mondjuk színenként változhat, én jobban szeretem az erősen pigmentált szájfényeket. A színe mellett a fénye sem erős, nem vizes hatású, inkább csak nagyon szolid, visszafogott fénnyel bír, szinte észrevehetetlenül natúr (legalábbis ez a szín). A tartóssága nem kiemelkedő, kb. fél óra alatt felszívódik a szájról.     
Kellemes viselet, nem rossz választás, de többet vártam, főleg, hogy nem kifejezetten olcsó. 2,5/5 


Ezeket a termékeket, illetve a konkrétan az említett színeket nem vásárolnám meg teljes áron, nekem nem váltak be. Tudom, hogy unalmas már ez a mondat, de valóban igaz, hogy ettől függetlenül nektek beválhatnak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy más bloggerinánál, más színek esetén hallhattatok már valóban pozitív véleményeket ugyanezekről a termékekről, a fent elhangzottakat tehát nem kell készpénznek venni, de azért legyetek óvatosak. :)

Remélem hasznos volt a poszt, legyen nagyon szép napotok!


UI: Bloggerina társaim, olvasóim, ha ti találtatok megoldást a fent említett problémáimra, ne fogjátok vissza magatokat, osszátok meg velem is a titkot! :)

10 megjegyzés:

  1. én néha nagyon vicces dolgokat csinálok a használhatatlannak tűnő cuccokkal, volt hasonló szemfestékem, abból krém és egy sűrű alapozó segítségével színezett szemhéjalapozót gyártottam, magát az alkotás, próbálgatás folyamatát bírom nagyon: D nagyon szeretem a blogodat amúgy: )

    teenyweenyobsessions.blogspot.com

    VálaszTörlés
  2. nagyon hasznos volt :)
    nembírom a max factort..profi márkának van beállítva, és mégis a középkategóriába sem sorolnám minőségileg..
    amiért szeretek sokan szerintem, mert olyanok az ötleteik, ami másoknál nincs..pl ezek a szemhéjfestékek, a miracle touch, és különlegesnek gondolják az emberek, de nagyon sok embernek nem válnak be..

    VálaszTörlés
  3. Nekem a Cube Effect bevált nagyon. Pedig intenzív színű, a 10-es Sweet Cassis, de kibírt nagyjából 5-6 órát egyszeri újrafestéssel (evés miatt).

    VálaszTörlés
  4. A szemhéjfesték nekem se vált be, bár másoknál pozitív véleményeket olvastam róla többségben, azt hittem csak nálam nem működik, de akkor "megnyugodtam". A körömlakkok nálam 3-5 napig tartottak ki, én még így sem voltam maradéktalanul elégedett a tartóssággal, de ehhez képest a fél nap tényleg durva.

    VálaszTörlés
  5. Alice, a Sweet Cassis nekem is nagyon bevált, de a másik ilyen szájfényem, az Antique Rose már nem annyira. Szerintem az élénkebben pigmentáltabbak.
    A stiftes szemfesték felejtős, én is mindenhogyan próbáltam, mégsem működik. Kár...

    VálaszTörlés
  6. Nekem a szmóki szemhéjfesték nagyon-nagyon nem vált be. Elf alapozó, vastagabb rétegben a szmóki, rá essence matt fehér szín satírozó ecsettel értintőlegesen felvinni...ez volt az a kombináció, ami kb 4 órát bírt csíkozódás nélkül, de ennyit szöszölni!!...inkább elajándékoztam. Körömlakkokat nem próbáltam, illetve a szájfényt sem...

    VálaszTörlés
  7. tök jó, hogy leírtad, hogy neked valami nem vált be. szeretem olvasni az ilyen posztokat is, mert ez is nagy segítség lehet. én épp most vettem meg a smokey eyes duot, vélemény még nincs róla, de a szájfényen nagyon sokat gondolkodtam, hogy megvegyem-e, pont ezt az árnyalatot, de a teszterrel húzott csík nem volt elég meggyőző, főleg, hogy nem a legolcsóbb termékről van szó.

    írj még ilyeneket, ha valami nem vált be :)

    VálaszTörlés
  8. Na jól van, akkor tudom, hogy ne vegyek MF Smoky Eye Effect szemfestéket. Sajnálom, mert nagyon kíváncsi voltam rá:( de így felesleges pénzkidobás lenne.
    Ha lesznek még ilyen csalódást okozó termékek (nem kívánom, hogy így legyen, de ha mégis), tényleg oszd meg velünk, nagyon jó tudni az ilyen hiányosságokról.

    VálaszTörlés
  9. A csillámos lakkot (a képen a 2.) meg iszonyú nehéz lemosni... :-(

    VálaszTörlés
  10. Oké csajok, legközelebb is megírom ha valami nem válik be. :) Mondjuk ritkán fordul velem elő ilyen szerencsére, de lesz még ilyen poszt, ha szeretnétek.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...