2011. június 26., vasárnap

Sun breeze - a mini elsősegélydoboz

Egy kis személyes: 
1 hét után úgy döntöttem, elég volt a sírásból és a "zombilétből", most már össze kell szednem magam. Nem mondom, hogy jól vagyok, de kezd hiányozni a blogolás és ti is, ráadásul muszáj valami hasznos dolgot csinálnom, amit szeretek, és ami boldoggá tesz.
Végül arra az elhatározásra jutottam, hogy nem tartok nagyobb szünetet, hiszen annyi örömet és jót kaptam tőletek, hogy nem éri meg feladni, még akkor sem, ha egyelőre nem tudom ugyanazzal a lendülettel belevetni magam a dologba. Egy szó, mint száz, itt vagyok és még remélem sokáig itt is maradok. :)   


A körömvirágkrémes poszt után, most egy újabb hihetetlenül széles körben használható „csodaszert” szeretnék nektek megmutatni, a Sun Breeze-t (ejtsd: szán bríz). 

Eddig valahogy megfeledkeztem róla, mint lehetséges bejegyzés, de ma éjszaka egy kedves kis éjszakai látogató agyoncsipkedte a lábam, és sürgősen elő kellett vennem. Gondoltam, miért ne írjak róla?
 
Biztosan sokan hallottatok róla, de talán nem tudjátok, hogy mennyi mindenre lehet használni ezt a készítményt. Igaz ami igaz, a sminkelés és a szépségápolás területén kevés felhasználási lehetőség van, de nagyon-nagyon hasznos ez a termék, és jó, ha tudtok róla, mert a kisebb betegségek, kellemetlenségek gyógyításában verhetetlen! Nézzük, hogy miről is van szó pontosan: 

A Sun Breeze egy nagymértékben koncentrált termék, azaz nagyon kevés mennyiség is rendkívül hatékony, ezt saját a saját bőrömön (is) tapasztaltam. 1-1 alkalommal nagyon kis mennyiségre van szükség, ezért egy tégely balzsam/olaj nagyon sokáig elég.

Kétféle változatban kapható, létezik balzsam és olaj is. Én a balzsamot használom, ennek mennyisége 5,3 g, az ára változó, 2200-3100 Ft között van. 

Jó hír, hogy semmiféle mesterséges anyagot nem tartalmaz, sem káros, sem mérgező anyagokat, sem mesterséges olajokat. Élelmiszer tisztaságú, ezért nyugodt szívvel lenyelhető. (Összetétele: borsmenta, fahéjolaj, mentakivonat, mentol, eukaliptuszolaj és kámfor. A balzsam alapja pedig természetes méhviasz.)

Gyakran „Hordozható elsősegély-doboznak”, vagy „Hordozható mini patikának” is nevezik. Nem csoda, mert nagyon sok mindenre jó! 

Eredete az ősi Kínába vezethető vissza, ahol eredetileg a sérült harcosok ízületi és izomfájdalmának enyhítésére használták, mert gyorsan feloldja az izom feszülséget, hűsítő, gyulladáscsökkentő és nyugtató hatású. Elsősorban tehát csökkenti a rándulás, húzódás és izomgyulladás kellemetlen tüneteit, elősegíti az izmok és az ízületek gyors regenerálódását, de emellett rengeteg más probléma esetén, hatékonyan alkalmazható: 

- halántékra, a nyak hátsó részére dörzsölve enyhíti a fejfájást és a szédülést
- derékfájás esetén megnyugtatja és ellazítja a derekat
- ha mélyen beszívjuk, kitisztítja a légutakat, megkönnyíti a légzést, (megfázás esetén életmentő!:)
- edzés után hűsíti ízületeket, inakat
- segíti az égések, csípések, karcolások gyógyulását
- megnyugtatja a fáradt lábakat
- fogmosáshoz is használható (fogkrém helyett), felpezsdíti az íny vérellátását, friss leheletet biztosít
- segít a torokfájás, köhögés elmulasztásában,
- ha lenyeljük, megállíthatja a hányást, megnyugtatja a gyomrot gyomorrontás/másnaposság esetén
- távol tartja a szúnyogokat, legyeket
- tengeribetegség, autóban való utazástól való rosszullét, hányinger esetén enyhülést hoz
- megszünteti a fülfájást
- hasznos lehet álmatlanság ellen,
- kitűnő masszáshoz,
- segít arcüreggyulladás, vagy erős megfázás esetén
- fájó aranyérre is jó, de picit csíp!
- herpeszre, szájzug repedésre is kiváló
- fogínysorvadás, fogínyvérzés, feltört íny, fogínygyulladás, fogfájás esetén is alkalmazható
- a vágott sebeket összehúzza
- a fejbőrbe dörzsölve serkenti a vérkeringését és a hajhagymák működését
- a forró bőrt hűti, a hideg bőrfelületet felmelegíti. (Megégett bőrre kenve hidegérzetet kelt, míg hideg, keringési problémával küszködő testfelületre kenve forrónak érezzük.)

A használata egyszerű, a balzsam felszínét néhányszor simítsd meg körbe-körbe az ujjaddal, és az így kissé felolvadt kis mennyiségű balzsamot dörzsöld be a problémás területre. Szembe vagy egyéb érzékeny testfelületre ne kend, mert nagyon csíp!
Ti ismeritek a Sun Breeze-t? Mire használjátok?

16 megjegyzés:

  1. Én még nem halottam róla de tetszik ,hogy sok mindre használható.Szívesen vennék én is egy balzsamot, hol lehet kapni?

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy ismét itt vagy Katie! Maradj is!=)

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy visszatértél! Sok puszi! :***

    VálaszTörlés
  4. Alapvetően úgy terjesztik, mint az Avon-t, kapcsolattartókon keresztül lehet rendelni, de rengeteg webshop-ban is kapható szerencsére. Csak írd be a Google-be, hogy Sun breeze, és kapsz egy csomó oldalt, ahonnan beszerezhető.

    VálaszTörlés
  5. Ez olyasmi mint a vietnámi balzsam, amit kis piros tégelyekben árulnak? Én azt szoktam mindenféle kórságra (csípés, fejfájás) használni, bár belsőleg nem tudom, hogy azt lehet-e, de a szaga alapján inkább nem próbálnám ki.

    VálaszTörlés
  6. nojko: Igen, vietnámi balzsam -szerű. :)

    VálaszTörlés
  7. Örülök, hogy visszatértél Katie, köszi a hasznos postot megint. Sajnos eddig nem hallottam róla, de jónak tűnik. :)

    VálaszTörlés
  8. Nem hallottam még erről a sin breezről, de nagyon hasznos kis valaminek tűnik, amúgy is szeretem az ilyen csodaszereket. Szóval hasznos poszt nagyon és örülök, hogy visszatértél, csak így tovább. :)

    VálaszTörlés
  9. Ó, de régen láttam ilyet :) Ezt használtam régebben fejfájásra, nagyon jó, és nem olyan büdi, mint a vietnámi balzsam vagy a kínai olaj

    VálaszTörlés
  10. kéne ilyet venni... Katie már szakértője vagy ennek a sun breeze-nek, szerinted a piros nózitövekre is jó? Mert én már annyi mindent kipróbáltam és mindig olyan piros :(

    VálaszTörlés
  11. Lolly: Nekem is. :) Nem tudom, hogy a Sunbreeze jó-e rá, de kipróbálom és megírom a választ.

    VálaszTörlés
  12. a vietnámi balzsamot képtelen vagyok kinyitni:)))
    ez a cucc jónak tűnik.

    VálaszTörlés
  13. Lolly: piros nózitövekre én a naturland unguentum nasale-ját ajánlom, ha még nem próbáltad! Közepes méretű tubus, eléggé olcsó (2-300 Ft lehet), nagyon fini illata van szerintem (mentolos-kámforos, de tényleg fini), és nagyon gyorsan rendbehozza a bőrt... szóval megéri tenni egy próbát ;)

    VálaszTörlés
  14. Köszönöm :D

    Mia: aztat már próbáltam és nem szeretem :( most bepanthen kúrát tartok de az sem szeretem igazából mert túl zsíros... bááá

    VálaszTörlés
  15. lolly, a popsikrém csodákat tesz a kipirosodott orral is. :-)

    VálaszTörlés
  16. nekünk is van, én herpeszre használom, de nem tudtam, hogy ilyen sok dologra jó:D majd kipróbálom

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...