2011. november 2., szerda

Arcápolás - Garnier Pure termékcsalád

Ma azokat az arcápolási termékeket mutatom meg Nektek, amiket már jó ideje használok és nagyon szeretek.

Le kell szögeznem, hogy nekem nem problémás a bőröm alapvetően. Kicsit zsírosodik a T vonalban (az orromnál főleg) és egy-két mitesszer vagy apróbb pattanás is előjön nagy ritkán, de alapvetően szépnek mondható. Hogy ez azért van-e mert jó géneket örököltem vagy mert rendszeresen „karbantartom”, azt nem tudom. :) Mindenesetre én minden héten 1x alapos arctisztításnak vetem alá a bőröm, úgy gondolom, ez a minimum. Egy kis radírozás, mélytisztítás és egy kis extra ápolás mindenkinek kell, azoknak is, akiknek alapvetően szép a bőrük és ezt szeretnék is megtartani, és azoknak is, akiknek problémásabb a bőrük.

Én kifejezetten szeretem ha egy márkából, és azon belül is egy termékcsaládból származnak az arcápoló cuccaim (szerintem úgy a leghatékonyabbak), ezért anno megvettem a Garnier Pure termékcsaládból az arcradírt, az arctisztító gélt és a tonikot is. Ezek a termékek kifejezetten vegyes illetve zsíros bőrűek számára készültek és a mitesszerek illetve a pattanások kialakulását hivatottak megelőzni.

1. Garnier Pure - Mélytisztító bőrradír gél


„Mélyen tisztítja a bőrt, felszabadítja az eltömődött pórusokat, eltávolítja a szennyeződéseket és a mitesszereket. Késlelteti a bőr újrazsírosodását és segít megelőzni a pattanások kialakulását.”

A csomagolás tetszik, szép kék, jól mutat a polcon, tubusos, nincs vele baj.
Átlátszó színű, gél állagú termékről van szó, amiben kis kék szemcsék vannak, ezek hivatottak a mechanikus radírozás elvégzésére.
A bőrre kenve először finom zselés-krémes, de minél jobban masszírozod be a bőrbe, annál fehérebb színű és szárazabb állagú lesz, illetve egyre jobban radíroz/dörzsöl. (A bedörzsölés során érdemes egy kis vizet is használni, mert különben nagyon durvák lesznek a szemcsék, és az érzékeny bőrűeknek ez a hatás már túl durva lehet.) 

A bőröm utána egyértelműen simább, puhább tapintású, egyenletesebb felületű és teljesen matt, ami már önmagában is elég lenne (nekem), de a legjobban azt szeretem benne, hogy amikor a radírozás után a tükörbe nézek sokkal frissebbnek, üdébbnek, szebbnek hat az arcom. Tényleg olyan érzésem van, mintha újjászületett volna a bőröm. :) Nagyon szeretem!!!

2. Garnier Pure – Intenzív arctisztító gél 

„Kitisztítja a pórusokat, eltávolítja a feleslegesen képződött faggyút, megszünteti a bőr csilllogását.”

Pumpás kiszerelés, szép tengerkék műanyag flakon, nekem tetszik. :)
A gél teljesen átlátszó és nagyon-nagyon jó, igazán finom géles az állaga! Minél jobban bedolgozod a bőrödbe annál krémesebb és fehérebb lesz, tényleg nagyon jó érzés használni.
Erős eukaliptusz illat van egyébként, de nekem ez is tetszik.
A használata után a bőröm egyértelműen tisztább, és bár az igazán makacs miteszereket persze ő sem tűnteti el, azért láthatóan tisztább, szebb az összkép. Az arcom utána szép matt lesz, bár kicsit száraz: ha nem kenem be gyorsan, kissé feszül is az arcom a normál/száraz bőrfelületeken.

3. Garnier Pure – Pórusösszehúzó tisztító tonik
„Szárítja a pattanásokat, összehúzza a pórusokat, tiszta és matt arcbőrt biztosít.”

Ugyanaz a kék flakon, ami az arctisztító gél esetében volt, csak pumpa helyett kupakja van.
Az illata nagyon tömény, igazi alkoholos tonik illat. Elég erős szárító hatása van, nem is használom máshova, csak a T-vonalamra, de cserébe szépen lemattítja a bőrt. Érzékeny bőrűek azért vigyázzanak vele!   

  
Miután ezzel a 3 termékkel letisztítom a bőröm, tényleg teljesen elégedett vagyok az eredménnyel (persze krémezés és/vagy egy kis pakolás után), igazán tisztának és puhának érzem az arcom.
Én mindenkinek ajánlom a Garnier arcápolókat, főleg a Pure termékcsaládot, zsíros és vegyes bőrre szerintem igazán kiválóak. Ráadásul bőrgyógyászatilag teszteltek és antibakteriálisak is!           

Nektek melyik termékcsalád illetve márka vált be a legjobban?
Clean and Clear, Nivea, Neutrogena?…Én mindig nézegetem őket, de valahogy sosem választom egyiket sem…Nektek milyen tapasztalataitok vannak velük kapcsolatban?  

8 megjegyzés:

  1. Évekig Neutrogena-t használtam, ami igazából semmit nem segített, hol rosszabb volt a bőröm, hol kicsit jobb. Aztán tavaly karácsonyra megleptem magam a LUSH Ocean Salt-jával, ami néhány hónap után csodát tett az arcommal, úgyhogy szerelmünk azóta is töretlen. Mást nem is használok, csak heti 1-2 alkalommal pakolásokat (LUSH-Mask of Magnaminty, Zamian-Gold Cacao Pack), amiket szintén imádok.

    VálaszTörlés
  2. nekem most jelenleg Neutrogena az arctisztítóm ez már a második flakon a sima tisztítóból is és a radírozósból is. mellette még garnier a tonikom, egész jól elvagyok velük:)

    VálaszTörlés
  3. hidd el a géneknek köszönhető.. én is rendesen ápolom és ápoltam is mindig de mégse szép=(

    VálaszTörlés
  4. http://kecsketejszappan.startuzlet.hu/ legközelebb egyébként innen fogok kipróbálni valamit. nem vagyok fanatikus naturkozmetikum függő, de tény, hogy a nagy márkák termékeiben rengeteg nem túl bíztató összetevő van, melyek hosszú távon lehet, hogy több kárt okoznak a bőrnek, mint hasznot, úgyhogy szép lassan szeretnék felfedezni egyéb alternatívákat.

    VálaszTörlés
  5. Én próbáltam cleanandcleant, lorealrt, niveát, synergent és már nem is emlékszem még miket...a garniertől kipróbáltam az összest, tubusosból van több féle is és egyértelműen a garnier a kedvencem:) már másmilyet nem is veszek egy ideje..

    VálaszTörlés
  6. Köszi a tippet, lehet kipróbálom, úgyis még keresem a számomra megfelelő termékeket. Eddig én az Avontól használtam, de nem jött be,sőt... szerintem még rosszat is tett a bőrömnek.:(

    VálaszTörlés
  7. Huh nekem ez a tonik nagyon nem jött be... Annyira kiszárította az amúgy rettentő zsíros bőröm, hogy az mintegy védekezésképp még több faggyút kezdett termelni, és még pattisabb lettem... Sok, apró, kezelhetetlen :(

    VálaszTörlés
  8. Én pasi vagyok és használom.Nemcsak nőknek jo ám ez :)Nem mindegy milyen bőrre..de sztem ajánlatos elmenni egy hozzáértőhöz aki nem tudja mi való arcára :)DE ajánlatos nincs panasz pedig ezekre

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...