2011. október 31., hétfő

Eredeti vs Hamis Naked paletta

Biztosan tudjátok, hogy a Naked paletta beszerzési akcióm egy kicsit zűrösre sikerült. Az ügynek az lett a vége, hogy a birtokomba került egy eredeti Naked (az eredeti árán) és egy hamisítvány is az Ebay-ről, ami végül összesen 0 Ft-omba került.:)

Sokat gondolkodtam rajta mi legyen a hamis palettával, de aztán arra jutottam, akármi lesz is a sorsa, érdekes lenne összehasonlítani az eredeti Naked-del. Ez több dolog miatt is hasznos, egyrészt mert így látjuk, hogy mennyire ügyesek a hamisítók, másrészt, hogy mert így azonnal kiszúrjátok, ha esetleg ti is összefuttok egy hamis darabbal. Szóval úgy döntöttem összehasonlítom őket. Íme: 

Kezdjük a csomagolással:
A paletták méreteikben és arányaikban is megegyeznek, de ha csak a külsejüket vesszük szemügyre már akkor is észlelhető egy-két kisebb-nagyobb különbség. Ilyen pl. az, hogy a hamis paletta sötétebb barna színű anyaggal van beborítva (ez a vakus képen egyáltalán nem látszik, de a hamis sötétebb színű) és az aranyozás milyensége is eltér. A hamison az arany betűk sokkal fényesebbek és ellenállóbbak. Ha az eredeti paletta aranyozásához kicsit hozzáérek, azonnal lejön az arany szín, míg a hamis szép marad, ami azért elég gáz, de hát ez van.
Felül az igazi, alul a hamis
Az eredeti paletta aranyozása
Az is elég fura, hogy az eredeti paletta hátulján átlátszó matricán szerepel a leírás, míg a hamisítvány hátoldalában bele van ütve a szöveg. Ha nem tudnám, hogy melyik-melyik, a hamisat hinném az eredetinek, hiszen a matricás megoldás inkább a hamisítókra jellemző.

Felül az igazi, alul a hamis
Ha kinyitjuk a palettákat, már azelőtt tapasztalunk minőségbeli különbségeket, mielőtt egyáltalán szemügyre vennénk őket, és nem csak a szemhéjpúderek viszonylatában. Az eredeti paletta teteje ugyanis tartja magát (kb. 45 fokos szögben), míg a hamis darab tükrös része azonnal "kifekszik". A tükör mérete egyébként megegyezik és a Naked felirat is nagyon hasonló, a hamison talán kicsit kisebbek a betűk. Ami még szintén szembetűnő, hogy a fantázianevek betűi az eredeti palettában vastagabbak és jobban ragyognak.

Felül az igazi, alul a hamis
A külsőségeknél maradva, ami még nagyon feltűnő, hogy a hamis palettában a pan-ek elég csúnyán, hézagosan, durván vannak elhelyezve, míg az eredeti palettában a pan-eket lekerekített, szépen kialakított szélek veszik körül.
Felül az igazi, alul a hamis
Az ecset:
A nyelük egyforma hosszú, de a színük különböző, az ecset feje pedig mind formájában, mind színében eltér. Mindkettő szintetikus, egyik sem jobb a másiknál, de a hamison a felirat csúnyán megkopott már a második használat után, az eredeti viszont szépen tartja magát.A hamis egyébként fényesebb is.
Felül az eredeti, alul a hamis
És ami a tényleg, a szemhéjpúderek:
Ránézésre azt mondanám, hogy nagyon hasonlítanak a színek, de ti is látni fogjátok, hogy ez nincs teljesen így.

Felül az eredeti, alul a hamis
Mondanom sem kell, hogy a hamis a nyomába sem ér az eredeti Naked szemhéjpúderek minőségének, az eredeti sokkal selymesebb tapintású, és az esetek kb. 70 %-ában sokkal pigmentáltabb. (Bizony, lelövöm a poént: van olyan szín, ami a hamisban sokkal pigmentáltabb és szebb.)

Felül az eredeti, alul a hamis
Az azonos nevű színek finish-e is gyakran eltér, de ezt majd szintén a "swatch"-ok prezentálják. Tartósságbeli eltéréseket nem tapasztaltam, egy jó szemhéjalapozóval egyikkel sincs gond. 

Jöjjenek a minták, hogy lássátok miről is beszélek. :) 
A mutatóujjamon mindig az eredeti szín látható, a középső ujjamon pedig mindig az eredeti színnel megegyező nevű hamis verzió.

Virgin: A hamis verzió fehérebb, fényesebb, unalmasabb. Nem igazán hasonlítanak. A hamis fémes csillogású, az igazi valahol a matt és a szaténfény között van.  

Sin: Az eredeti csodaszép barackos, rózsaszínes bézs, míg a hamis egy hidegebb, szürkébb árnyalat enyhe rózsaszín irizálással. Szép mindkettő! Az igazi csillogóbb, a hamis visszafogottabb kicsit.

 Naked: Ez a két szín nagyon közel áll egymáshoz, leheletnyi különbség van csak a kettő között, de szemhéjon ez egyáltalán nem látszik. Ők dupe-jai egymásnak. Mindkettő matt.  


Sidecar: Az eredeti egy csodaszép bézs (hasonló az essence party all night-jához), a hamis pedig ehhez képest jóval hidegebb, szürkés tónusú szín, ami hideg arany fénnyel irizál, de csak enyhén. Nagyon-nagyon szép mindkettő, bár ez esetben a hamis az érdekesebb.

Buck: Ez a két szín majdnem teljesen megegyezik, talán a hamis egy hangyányit világosabb, de ez a különbség elhanyagolható. Mindkettő matt.

 Half baked: Na ez az a két szín, ami egyáltalán nem hasonlít egymásra. Annyi a közös bennük, hogy mindkettő arany, de az eredeti igazi meleg, napsárgás-arany, míg a hamis sokkal világosabb és hidegebb. Ettől függetlenül mindkettő nagyon szép, de semmi közük egymáshoz.

Smog: Ők elég közel állnak egymáshoz, de az eredeti kicsit sötétebb és melegebb. A hamis és az igazi is szép, és a finishük is megegyezik.

 Darkhorse: Ti is úgy látjátok, hogy a hamis sokkal pigmentáltabb és szebb, mint az eredeti árnyalat? A hamis csillogóbb, erőteljesebb, érdekesebb szín, az eredeti valahogy unalmasnak, jelentéktelennek tűnik mellette...

Toasted: Nagyon érdekes színt, amit sikerült lekoppintani a hamisítóknak. Csak annyiban térnek el egymástól, hogy a hamis világosabb, és újra felbukkan az a szürkés, enyhén irizáló hatás (ez esetben rózsaszín irizálás), ami már pl. az aranynál is észrevehető volt. Szépek!  

 Hustle: Egy újabb szín, ahol a hamis árnyalat sokkal meggyőzőbb, mint az igazi. Persze nem azt mondom, hogy az eredeti nem szép, de a hamis azt hiszem itt abszolút győztes.

Creep: Ugyanaz a véleményem, mint az előbb, szerintem a hamis ezúttal sokkal szebb. :)

 Gunmetal: Ez a két szín is majdnem megegyezik, most mind színben, mint fényben, minimális az eltérés. Mindkettő nagyon szép!

Végső soron az az igazság, hogy a hamisítvány viszonylag jól sikerült, mert: 
- a szemhéjpúderek fele igencsak hasonlít az eredeti Naked palettában található színekre, ráadásul azok a színek, amik nem egyeznek meg az eredeti színnel, azok sem éppen csúnyák, sőt! :)
- ami a szemhéjpúderek minőségét illeti, nos, itt már bonyolultabb a helyzet. Összességében az igazi paletta selymesebb textúrájú, de a hamisé sem rossz, kellemes siklik. 
- Ti is láthattátok, hogy a sötét színek pigmentáltsága a hamis palettánál sokkal-sokkal jobb, viszont a világosaknál az igazi a nyerő!

Az a véleményem, hogy bár a hamis paletta megjelenésében elmarad az igazitól, és nincs meg az a szépséges ragyogás benne, nem egy IGAZI Naked, de nem is fiókba süllyesztendő, vacak utánzat! Én tutira megtartom és használni is gyakran fogom! :)

Remélem érdekesnek találtátok a posztot, most ennyi csajok, jók legyetek! :)

UI: Jobb minőségért kattintsatok az adott képekre!

37 megjegyzés:

 1. Basszus de ügyesen hamisítanak, ennél sokkal sokkal rosszabbra számítottam személy szerint. Ha a paneket kicsit megdolgoznák, simán nem lehetne rájönni a turpisságra. Mennyi volt árban egyébként a különbség? Az igazi Naked árát ismerem, de ezt a másikat mennyiért árulták?

  VálaszTörlés
 2. Hű, nem tudom pontosan, de biztos, hogy féláron volt az eredetihez képest.

  VálaszTörlés
 3. nagyon hasznos poszt volt, köszönjük! Egyébként meg jól jártál :D
  És imádom a blogodat, hihetetlenül hasznos témákat boncolgatsz! Akárhányszor keresek valamit a google-ben mindig a te blogodon kötök ki, itt vannak a legjobb, leghasznosabb infók :) Komolyan! A régebbi posztjaidra (is) célzok most :D
  Legyen szép napod!

  VálaszTörlés
 4. Szerintem már első pillantásra (aki kicsit jobban megnézi) észre lehet venni a zárt palettán, hogy melyik a hamis... az Urban R betűjét nézzétek. (Segítség, az eredeti logón szépen bekunkorodik a b betű "alá" (pont a kezdőpontig). Úgyhogy a logót elég ismerni és máris tudod melyik az igazi =)

  VálaszTörlés
 5. Eme: A hamison is bekunkorodik, csak a fényképen ezt nem látni.

  VálaszTörlés
 6. Izé... nekem megvan az eredeti Naked (tuti, hogy az eredeti, Sephorában vettem:)), és vagy összekeverted itt-ott a két palettát, vagy egyiked sem eredeti. Egyrészt, bár még sose taperoltam az arany borítást, most nekiálltam dörzsölni kicsit, és meg se kottyant neki. Azt írod, hogy az eredeti hátulján matricán szerepel a szöveg. Az én eredetimbe bele van ütve, mint a te hamisodnál. A teteje pedig "kifekszik", míg a tiédnek tartja magát. Bár ez lehet, hogy a sok használattól fekszik már ki nekem, igazából ezt sose figyeltem:D Így hirtelen ezek tűntek fel, ahogy kezembe vettem a sajátomat. A színekről nehéz így képek alapján mondani bármit is, de a bársony borítás tényleg a te "eredetidhez" hasonlít, és a színek is ahhoz állnak közel, az eltérések lehetnek egyszerű fényhibák. Ja, és az enyémnél a festékek minőségére csak annyi panasz lehet, hogy hullajtja a csillámokat, de egyébként puhák és brutál pigmentáltak mind, tényleg semmi rosszat nem tudnék rájuk mondani egyébként.

  VálaszTörlés
 7. Ja, nekem még a szemceruzás változat van meg, szóval lehet, hogy ezek a különbségek már az ecsetes utángyártás miatt vannak, de én azért utánanéznék a helyedben.

  VálaszTörlés
 8. hm..hát őszintén szólva a színeket tekintve, nekem sokkal jobban tetszenek a hamis színei, bár igaz, kevésbé natúrak..

  VálaszTörlés
 9. http://www.makeupmonologue.com/2011/03/urban-decay-naked-palette-review.html
  Ennél a tesztnél is látszik, hogy az arany betűk gyorsan kopnak...a kérdés, hogy akkor ez most 100 eredeti-e. Szerintem igen.

  VálaszTörlés
 10. Nagyon jó, hogy így összeszedted. :)
  Bevallom őszintén, engem nem győzőtt meg ez a bejegyzés h rossz döntés hamisat venni fele annyiért...

  VálaszTörlés
 11. Lehet, hogy ha valaki utaztatja meg ilyesmi, akkor kopik, az enyém csak itthon van az asztalon, semmi atrocitás nem éri:) Illetve mondom, lehet, hogy a szemceruzás változat és az ecsetes változat már nem csak az ecsetben más. Akkor viszont ez csalódás az Urban Decayben, hogy romlott a szemceruzás óta kicsit a paletta színvonala, pedig ha jól emlékszem, az ecset miatt az ára is feljebb ment egy kicsit. Én nem tudhatom, hogy eredeti-e a tiéd, nem emlékszem már, hogy az végül honnan lett, csak a hamis sztorijára emlékszem. Nem rosszindulatból írtam meg a kommentem, hanem azért, hogyha esetleg mégse eredeti, akkor az derüljön ki, nehogy mások megvegyék azt gondolván, hogy eredeti, mikor esetleg nem az. De neked kell tudni, én csak rávilágítottam pár különbségre:) Simán lehet az UD a hibás és eredeti a palettád. Ettől még persze ugyanúgy egy szuper paletta, csak pl. a matricás rész engem meglepett, mert a beütés olyan minőségi érzetet kelt, a matricás egy kicsit gagyi egy ilyen palettához, és szégyellje magát miatta az UD.

  VálaszTörlés
 12. .koszi a posztot, erdekes volt elolvasni :) 2 napja vettem epp Naked palettakat, (szemelyesen..nem rendeltem, igy tudom hogy eredetiek), a hatuljan matrican szerepel a leiras nalam is es a teteje nem fekszik ki, hanem ahogy irtad, 45 fokos szogben megall.

  VálaszTörlés
 13. Sunnysideup én is a sephorában vettem az enyémet és tényleg az ecsetes változat matricás nekem is. És a felirat is kopik, de a szemfestékekre nincs panasz, azok gyönyörűek.
  Én arra lennék kíváncsi, h milyen volt a csomagolás, pl. a hamishoz is volt mini primer potion?
  Egyébként én eddig nem is tudtam, h már ezt a palettát is hamisítják :-O

  VálaszTörlés
 14. Nagyon hasznos poszt volt, wow.Az enyém is eredeti, Sephoraból vette a kis jótündérem, blokkot, szatyrot megkaptam, nekem is kopik a Naked felirat nagy bánatomra :( VISZONT a hátulján a matrica alatt megtalálható a belenyomott verzió is, ahogy utánanéztem az az első verziók "velejárója", gyanítom, lehet, hogy egy régi paletta csomagolása és a ceruza helyett ecsetet tettek bele, fogalmam sincs...nem lehet, hogy neked is?:D nem biztos, de lehet :)

  VálaszTörlés
 15. Milyen jó, hogy megírtad ezt a posztot! A Darkhorse, Hustle és a Creep esetében tényleg egyértelműen jobb a hamisítvány.:O Nagyon durva. Totál ledöbbentem azokon a dolgokon, hogy kevésbé kopik, nem matricás kivitelezés stb. Oké belül a pan-eknél tényleg csúnyább, de összességében nagyon meggondolandó.
  (Andi)

  VálaszTörlés
 16. Sunnysideup: Nem vettem sértésnek, vagy ilyesmi, de nem hiszem, hogy hamis. A lookfantastic.com-ról rendeltem egyébként.

  Bar, Anna, Nikolett: Jó tudni, hogy a tiétek is ilyen. (matricás, kopik) Bár a kopásnak nem örülök, de legalább nem csak nálam jelentkezett ez a kis hiba.

  Anna: A hamishoz semmi nem volt, se mini UDPP, se lila bársonyalj, csak egy Naked feliratú világosbarna kartondoboz, igazinak tűnő leírással a hátoldalán.

  Nikolett: Én nem tudom mit hogy csináltak az Urban Decay-nél, eddig azt hittem, hogy csak a ceruza helyett raktak bele ecsetet, de aztén lehet, hogy a csomagolással is variáltak...

  VálaszTörlés
 17. Akkor fény derült a rejtélyre és az UD variálja a csomagolást:)

  VálaszTörlés
 18. jó nagyon ez a bejegyzés, ez alapján a hamisat is megveném annyira profi :D

  VálaszTörlés
 19. A színek alapján ezek szerint két különböző palettád van. :) Tuti, hogy a UD változtatja a csomagolást, mert találtam egy YouTube videót, ahol szintén eredeti és hamis palettát hasonlítanak összes, és a videót készítő lány eredeti palettája is matricás:
  http://www.youtube.com/watch?v=mpA-4nv87Vc
  Ultában vette az eredeti Nakedet, úgyhogy 100%,hogy igazi.

  VálaszTörlés
 20. Az én hamisom is ilyen dobozban volt! Valószínűleg ő is onnan rendelte, ahonnan én. :)

  VálaszTörlés
 21. becsinálok, azért marha jó hamisítvány

  VálaszTörlés
 22. őszintén szólva ezek alapján én még a hamisítványt is elfogadnám..:D
  csomó szín jobban tetszik abban..

  VálaszTörlés
 23. Szia!

  Én is a lookfantastic-ról rendeltem meg a Naked palettát. Neked mennyi idő volt amíg megérkezett?

  Én már nagyon várom és minden nappal csak csalódottabb leszek, hogy még mindig nem, kb. egy hete adták fel. Köszi szépen a választ :)

  Üdv, Kriszti

  VálaszTörlés
 24. Most a Sephoraban már olyan palettakat tartanak, amin a hatuljaba bele van utve a felirat. A regin tenyleg matrica volt, de most az uj szeriasok mar olyanok, mint itt a hamis.

  VálaszTörlés
 25. És ennek a hamisítványoknak (meg persze a többinek) a minőségéről mit lehet tudni? Vannak erre vonatkozó adatok, hogy milyen anyagokból készül, stb.? Köszi

  VálaszTörlés
 26. És ennek a hamisítványnak ... bocs, nem beszél magyar :)

  VálaszTörlés
 27. Igen, az egyik eredeti a másik hamis. A gyártók nagyon gyakran változtatják a csomagolást, hisz tökéletesítik mindig a termékeiket. A CS 88 palettákból sem esik ki mostmár soha egy szín sem és a csomagolásuk is megváltozott :-)

  A lookfantastic oldalán mai árfolyam szerint a paletta 12.600,- Ft-ba került a paletta. Én ezt választanám, bár drágább, mint a hamis, de nem tudom, hogy a hamis milyen összetevőket rejt még!

  Egyébként a másik cikkedben pont ezt ecseteltem, hogy hiába fogják itthon árulni az UD-t, ha egyszer a többségnek csak a szája nagy, hogy jaj de várják a márkát, de úgyis a hamisat veszik meg, mert olcsóbb :-) Már aki, persze.

  A cikk egyébként SZUPER!

  VálaszTörlés
 28. Jaj, elfelejtettem még valamit a színekről. Szóval az UD ha azt akarta volna, hogy olyan színű legyen a palettája, mint a hamis, akkor olyanra gyártatta volna, megtehette volna. De a paletta színeinek pont az a lényege, hogy olyan, amilyen. Nekem abszolút az eredeti a nyertes, mert a bőrön sokkal jobban mutat. De ez csak az én véleményem, nem baj, ha nem értetek velem egyet :-)

  VálaszTörlés
 29. Én pont ma kaptam meg a hamis Naked palettámat...Persze az ebay-n vettem, és nem csak hogy hamis, de még törött is. Neked hogy ment ez a pénzvisszafizetéses procedúra? Tisztára csalódott vagyok, mert már úgy vártam mint a messiást :D Ja, és még 50 dollárt is fizettem érte, mintha csak 1 eredetit vettem volna...

  VálaszTörlés
 30. Az én esetem egyedi volt, mert maga az Ebay figyelmeztetett, hogy hamis árut vettem, még mielőtt kézhez kaptam volna a csomagot.
  A Resolution Center-en keresztül tudod visszakérni a pénzt, csak mindent magyarázz el, és nem lesz gond.

  VálaszTörlés
 31. Milyen rendes ez az Ebay :) Végülis én is megkaptam "ajándékba", sikerült 1 rendes eladót kifognom és nem volt semmi probléma. Így nekem is van 1 másolatom, ami akárhogy is nézem, elég jó minőségű. Ingyen meg pláne! Megérné megvenni az eredetit mellé?

  VálaszTörlés
 32. Attól függ, hogy a hamis színei mennyire hasonlítanak az eredetihez? Ha alig-alig van különbség, szerintem felesleges, de ha nagyon az eltérések, és tényleg "szükséged van" azokra a színekre, akkor igen.

  VálaszTörlés
 33. Az eredeti palettát milyen árban lehet megkapni?50$ korül?

  VálaszTörlés
 34. Én az enyémet a BeautyBay.com-ról rendeltem:
  http://www.beautybay.com/cosmetics/urbandecay/nakedpalette/

  Itt a paletta 42 euró, vagyis kb. 12500 Ft, és még erre jön a szállítása, ha épp nincs free shipping.

  VálaszTörlés
 35. Szia:) A hamis NAKED-et hol tudom megvenni?

  VálaszTörlés
 36. nekem meg van a hamis naked paletta...igazából azért vettem meg mert tetszenek az árnyalatok és nincs annyi pénzem hogy egy igazi palettát vegyek..és nem jártam rosszul vele.. tartósnak nagyon tartós és könnyű vele dolgozni. Azt hiszem jó vételt csináltam. Elvégre senki nem fog odajönni az utcán hozzám és megkérdezni: ÚRISTEN te egy hamis naked púdereket viselsz?
  csak én tudom mit használtam, és azt hiszem csak a végeredmény számít :)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...