2012. augusztus 5., vasárnap

A hajfesték, amit már évek óta használok…


Nem szoktam hajas posztokat írni. Ennek az az oka, hogy abszolút semmi különleges nincs a hajamban. Vékonyszálú, száraz, könnyen lelapuló. Az esetek 90 %-ában leengedve hordom, csak nagy melegben kontyozom fel, de az sem egy nagy ügy, ráadásul „rendes” hajápolási rutinom sincs, csak sampon, balzsam minden alkalommal és heti egyszer hajpakolás. Se hajvég ápolót, se hajhabot, se hajlakkot nem használok.

Az egyetlen, ami viszont évek óta állandó, az a hajszínem, azaz a hajfestékem. Persze vannak hónapok (Karácsony környékén), amikor kivételesen sötétebb árnyalatot választok, de azt is csak adott márkán és típuson belül, maximum egy-két színkóddal eltérőt az állandótól.


A kedvencem a Londa Professional – Londacolor krémhajfesték. (Professzionális, tehát kizárólag fodrászkellékesben vásárolható meg.)
A kedvencem árnyalatom pedig a 10/0. Ez a legvilágosabb természetes világosszőke a palettán, ha jól emlékszem, de a hivatalos neve világos fényszőke.

További képeket a korábbi sminkes bejegyzéseim közt találhattok, mindenhol ezzel a színnel volt befestve a hajam. 

Ahhoz, hogy ezt a színt kapjam, a festéket 12%-os hidrogén peroxiddal keverem, 1:1 arányban.
A folyamat pofonegyszerű: 30 ml festékhez keverek 30 ml oxit, felkenem a hajtövekre, várok 30 percet és lemosom. Egy ilyen tubus (60 ml), két tőfestésre elegendő, ami 2 havi adag Nálam.
(Tájékoztató természetesen van a dobozban, ha esetleg vennétek ilyet, mindenképpen olvassátok el, mert egyes árnyalatoknál eltérő lehet a keverési arány és a hatóidő.)

A festék maga nagyon krémes, egyáltalán nem csöpög, hónapokig tartja a színét és egyáltalán nem sárgul.
Ezt onnan tudom, hogy mindig csak azt az 1 centi lenövést festem be, ami van. Sosem viszem rá a hajfestéket a tőfestés után a teljes hajhosszra, csak annyi anyag kerül a már festett részekre, ami a lemosás során a vízzel keveredve végigfolyik rajta, mégis egyenletes a hajszínem.


Miért fontos, hogy mindig csak a tövét festem be?
Azért, mert ha minden alkalommal befesteném az egészet, a hajvégeim teljesen tönkremennének. Gondolj bele! Havonta egy alkalommal, 1 centit festek be. Ez azt jelenti, hogy egy 12 cm-es tincs utolsó egy centijére összesen 12x került volna festék.
Kizárt dolog, hogy egészséges maradna a hajvég, aminek persze töredezés lenne a vége, a hajam hossza tehát jóformán sosem változna, maximum rövidebb lenne. :S   

A lényeg, hogy ezt a hajfestéket csak ajánlani tudom! DE!
Egyetlen hátránya azért van a fodrászkellékesben kapható festékeknek, azon túl, hogy nehezebb beszerezni őket: Hogyha egyszer egy professzionális hajfestékkel befested a hajad, többé nem nagyon használhatsz drogériás hajfestéket (legalábbis amíg le nem nő a „profival” festett haj), mert a drogériás festékek nem fogják be a „profi” festékkel festett hajrészeket. 

A két havi adagom, vagyis egy tubus festék és a hozzá elegendő oxi egyébként 2000 Ft, egy festés tehát 1000 Ft-ra jön ki, ami nem sokkal több, mint egy közepes minőségű drogériás festék, és kb. fele annyi, mint egy drogériás jobb minőségű L’Oréal hajfesték.

Professzionális hajfesték, ugyanolyan vagy alacsonyabb áron, mint a drogériákban kapható, rosszabb minőségű hajfestékek….a hülyének is megéri. (Már elnézést a kifejezésért.:)

Most ennyi csajok, legyen szép napotok! :) 

5 megjegyzés:

  1. Már régebben is irigyeltem a hajszíned, egyáltalán nem kelt mű hatást nagyon természetes. Én alapból is nagyon világos hajú vagyok és gyakran kacérkodom is a gondolattal, hogy szőke leszek... de félek. Pont amit írtál attól, hogy tönkre mehet a hajam... Viszont ezzel volt egy nagyon rossz tapasztalatom is; még idén elhatároztam hogy bemelíroztatom a hajam igen ám de a kedves fodrász valamiért ilyen pacákat is csinált bele ami totál az a hatást keltette, hogy lyukas a fejem. Csodásan néztem ki. 2nap múlva már barna is voltam ennek örömére, ami amikor kopott ki ezt az elrontott szőkét is lekoptatta. Azóta már nem nagyon merek még a festésre se gondolni. :S
    De még mindig nagyon tetszik a hajszíned... :D

    VálaszTörlés
  2. a londa festékeket imádom, nagyon jó minőség, elérhető áron :)
    nem csak szőkében, hanem mindenféle színben nagyon jó

    VálaszTörlés
  3. Én tervezem hogy befessem szőkére a hajam, most sokat segítettél:)

    VálaszTörlés
  4. tényleg nagyon világos lett szinte majdnem fehér szép színe van.Csak nekem nem állna jól.Előtte milyen színű volt a hajad?Mielőtt szőke lett?Az enyém festett vöröses barna jelenleg.De most világosat szeretnék.Félek h.a 12%-os oxi nagyon roncsolná a hajamat.

    VálaszTörlés
  5. Előtte hivatalosan sötét szőke voltam, de én inkább hívnám fakó szürkének. Olyan semmilyen volt. A 12%-os oxi valóban nem tesz neki jót, ez tény. Most pl. 9%-ossal festettem, és nem lett sokkal sötétebb, de azt hiszem kíméletesebb. Lehet, hogy maradok a 9%-osnál, sőt, ki fogom próbálni a 6%-ossal is.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...