2013. augusztus 26., hétfő

Love or hate?

Ma egy a Coty Hungary Kft-től kapott Manhattan szemhéjpúder duó és a nemrég vásárolt Hawaiian Tropic 30-as faktorú napteje kerül górcső alá. Ezúttal nem húzom az időt, lássuk, hogy melyik kategóriába kerültek a kencék: Love or Hate? :)

1. Manhattan Intense Effect szemhéjpúder - Party Quenn: 


A csomagolás nem rossz. Nem kifejezetten elegáns vagy mutatós, de nem is csúnya, nem kelt gagyi hatást, nagyon jól záródik és praktikus az átlátszó fedél is.


Az egyik szín egy nagyon világos, metál fényű szín, ami valahol az almazöld és a fehér között van és amiben közepes méretű, ezüst csillámok is vannak, a másik szín egy sötétebb, metál fényű méregzöld árnyalat.

A szemhéjpúder égetett technikával készült, a felülete domború, illata nincs. Az állaga selymes, nem porol túlzottan és egészen jól pigmentált: alap nélkül is elég intenzív, de alappal igazán szép. 

 Alap nélkül:

Alappal: 

A tartósságára nem lehet panasz, alappal egész nap bírja és az ára sem veszélyes! (1000 Ft alatt van, ha jól emlékszem.)

Ebben a szemhéjpúderben egyszerűn nem találok hibát. Manhattan duó...

 


2. Hawaiian Tropic Vízálló naptej: 


A csomagolás rendben van: a tubus mutatós, a kupak viszonylag jól záródik, 200 ml naptejet kapunk a pénzünkért.

Az illata jellegzetes és igencsak erőteljes, de nekem nagyon tetszik: kókuszos-mandulás.
Az állaga elég híg, könnyen eloszlatható, nagyon hamar beszívódik, nem csillog, nem fénylik a bőrön és nem képez réteget a felületén. Olyan, mintha egy gyorsan beszívódó testápolóval lenne dolgunk.

30 faktoros, vízálló, E és C vitamint is tartalmaz, használatát a nemzetközi bőrrák alapítvány ajánlja.  

A leírás szerint ez a naptej biztonságos és hatékony védelmet nyújt a UVA és UVB sugarakkal szemben, miközben mélyen hidratálja és táplálja a bőrt, segít megelőzni a bőröregedést és érzékeny bőrűek is használhatják, sőt számukra kifejezetten ajánlott.

Azt határozottan meg tudom erősíteni, hogy hatékony védelmet nyújt, idén nyáron ugyanis egyszer sem égtem le, mégis lett egy kis színem és határozottan jól esett a víztől/klórtól/napsütéstől kiszáradt bőrömet kenegetni a naptejjel, úgyhogy a hidratáló hatás is bizonyítást nyert, de azzal azért nem teljesen értek egyet, hogy érzékeny bőrűek is használhatják!

Arca kenve ugyanis majdnem minden alkalommal égett egy kicsit a bőröm és sajnos néha a szemem is könnyezni kezdett tőle, sőt ha fürdés közben víz érte az arcomat és óvatosan megtöröltem a szemem környékét , akkor még csípett is.

Érzékeny bőrűek azért vigyázzanak vele, ha arcra is kenik, de ettől függetlenül igazán meg vagyok elégedve ezzel a naptejjel, legközelebb is egy Hawaiian Tropic naptejet fogok venni, ha ez egyszer elfogy.

Hawaiian Tropic vízálló naptej SPF30....I love you! :)  

9 megjegyzés:

  1. Nekem is érzékeny bőröm van, de én nem tapasztaltam ezt az arcomon, pedig évek óta használom ezt a márkát, igaz én spriccniset (nem tudom, hogy más-e az összetétele). Viszont amit észrevettem, hogy a napallergiám egyáltalán nem jön ki mellette!

    VálaszTörlés
  2. A Manhattan duo-ból egy barnás párosítás van meg nekem, szeretem én is nagyon:)

    VálaszTörlés
  3. A manhattan (intense effect) púdereket nagyon szeretem, nedvesen az igaziak szerintem. Ebből a duoból a vörö&barackot hoztam el, valami eszméletlen a barack fele, a vöröset meg alapból imádom füstös szemnél, feketével. :)
    Ezen a nyáron én is ugyanezt a Hawaiian terméket nyúztam, valami botrány,, ahogy marja a szemet, még ha csak a tenyéren maradt krémet dörzsölöd bele - akár órák után is! Így ezért én arcra Lavera fizikai fényvédőt használtam, ami bevált már évek óta, segít a fényallergiám ellen (ami az arcomon & kézfejemen jött ki, Hawaiiannal pedig a combomon jelent meg ezen a nyáron). Úgyhogy ez olyan szeretlek is meg nem is kapcsolat. Jövőre tuti mást nézek, de sok rosszat nem tudok rá mondani. :)

    VálaszTörlés
  4. Ez a naptej nekem is égette az arcomat, nem is kicsit!

    VálaszTörlés
  5. Beállok a sorba, szintén égetett, csípett. A napallergiámat sem "védte". Totál leégtem vele, pedig jó vastagon kentem, és nem csak 1x. :(

    VálaszTörlés
  6. A Manhattan duoból nekem a peach party van meg a barna/barack árnyalatú és én is nagyon szeretem :)

    VálaszTörlés
  7. nagyon szép a szemhéjpúder *.*

    VálaszTörlés
  8. Én nemrég halálra kipattogtam ettől a naptejtől, pedig ne finnyás a bőröm :(

    VálaszTörlés
  9. 5 éve csak ezt a naptejet használom és imádom. Az 50 faktoros van meg nekem. Ez az első naptej, aminek használatával még soha nem égtem le. Az arcom egyáltalán nem csípi, de tény, hogy a szem környékékét kihagyom, mert ha úgy kenem fel, mint pl. egy szemápolót (tehát túl közel), akkor irritációt okoz nekem is. Dehát elkerülöm a szeme és ennyi. Imádom, hogy gyorsan beszívódik és nincs zsíros utóérzete.

    A szemfesték nekem nem jött be, de szerintem én pont kifoghattam egy rosszabb gyártásút. Valahogy ezek az "égetett", tehát baked típusú festékek nekem nem jönnek be.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...