2013. november 14., csütörtök

Látogatás az Ó utcába + zsákmány

Nemrég sikerült eljutnom a Kryolan City-be, a sminkes paradicsomba, az Ó utcába. :)
Aki esetleg nem tudná, annak mondom, hogy ez az üzlet a profi sminkesek lelőhelye, ahol minden van: sebkészítő eszközök, extrán fedő, színházi sminkek, arcfestékek, parókák, fixálók, üres paletták, ecsetek és mindenféle dekorkozmetikum...de tényleg MINDEN. Olyan márkákat találunk itt, mint a Kryolan, a Paris Berlin vagy a Ben Nye.  

 Az üzlet maga:  
 A Kryolan City kisebb alapterületű, fényűzőbb és letisztultabb, mint amire számítottam. Itt nem roskadoznak az asztalok a rengeteg sminkcucctól, mint a MAC-ben vagy a drogériák állványain. A teremben csak egy hatalmas fiókos szekrény, egy a padlótól a plafonig érő, keskenyebb polcrendszer, (a teszterek helye), egy L alakú üveges pult (mögötte polcok) és középen egy tükrös, tesztelgetős asztal van (papírzsepivel, vattakoronggal, sminklemosóval, fültisztító pálcikával stb.stb.stb), no meg egy kényelmes fekete fotel, hogy a pasik is le tudjanak pihenni, amíg mi nők válogatunk. :)

Minden pormentes, minden fénylik, minden tiszta, igazi luxus érzése van az embernek odabent. Nem olyan, mint egy szimpla drogéria...olyan, mint egy tökéletes, nagy sminkes gardrób. :)

A helyiség, mint már mondtam, nem túl nagy, mégis tágasnak, rendezettnek, sőt szinte üresnek hat, mivel minden sminkcucc szépen el van rejtve a már említett hatalmas szekrény sok-sok keskeny fiókjában, így csak akkor jössz rá, hogy milyen nagy a választék, amikor kihúzogatod a fiókokat.

Képzelhetitek milyen érzés fogott el, mikor kihúztam az első fiókot és kb. 50 különböző színű pirosító nézett vissza rám....ráadásul ez egyetlen márka pirosítós fiókja volt! :D Őrület!!
A helyiségre vagy a választékra tehát nem lehet panasz, nem úgy az eladókra. :S

A kiszolgálás:  
Tőlem szokatlan módon egyénként az első néhány percben nagyon meg voltam illetődve. Mikor beléptünk a Jopekkel az üzletbe, Mi, pontosabban ÉN voltam az egyetlen vásárló. Nagyon zavarban voltam, mert először fogalmam sem volt arról, hogy hol az a rengeteg cucc, amiről mindenki beszél, mivel sehol nem láttam a termékeket...Totál elveszettnek éreztem magam, keringtem a helyiségben, mint valami szerencsétlen, úgyhogy nemsokára félénken odasétáltam a pulthoz és megkérdeztem az eladókat (akik 3-an voltak), hogy tudnak-e segíteni. 

Sajnos a lányok nem voltak igazán készségesek....bár lehet, hogy nem ez a legjobb kifejezés. Inkább olyan kelletlenek voltak, mint akik szívességet tesznek nekem azzal, hogy válaszolnak egy kérdésre...nem úgy viselkedtek, mint a profik. Szerintem egy ilyen üzlet eladóinak ismerniük kellene a sminkelés és a maszkolás csínját-bínját, ismerniük kellene a forgalmazott termékek főbb tulajdonságait és úgy kellene kezelniük a vevőket, mint ahogy azt egy ilyen színvonalas üzlettől elvárná az ember: ahol néhány perc alatt a kezedbe nyomják a bőrtípusodnak és az arcszínednek/tónusodnak megfelelő alapozót vagy legalábbis segítenek a választásban, ha nagyon tanácstalan vagy, ahol azt érzed, hogy na ezek a csajok aztán értenek a sminkeléshez és a termékekhez. Itt azonban nem tapasztaltam ilyesmit. :(

Miután közöltem, hogy egy tipikus "satírozó színt" keresek, ami elég világos, de azért sötétebb, mint a bőröm színe, nem barna, nem is bézs, nem szürke, de nem is sárga, totál hülyén néztek rám, mint akik életükben nem hallottak ilyesmiről és nem dolgoztak még el éles, határozott kontúrokat a mélyítővonalukban...egyszerűen a kezembe nyomtak egy hatalmas szemhéjpúder teszteres palettát, hogy nézzem meg, ezek között van-e olyan, amilyet elképzeltem!, mondván, hogy "Az lesz a legegyszerűbb". Aha, Nekik. :P

Ha kérdeztem valamit, elég rövid, szűkszavú válaszokat kaptam, komoly szakmai segítséget sem igazán tudtak nyújtani. Örültem volna, ha kicsit körbevezetnek, megmutogatják vagy csak elmondják, hogy mi-hol van, hogy ne érezzem olyan lúzernek magam, mint az első 5 percben, mikor fogalmam nem volt arról, hogy hova vannak eldugva a sminkcuccok.

Közben persze rájöttem, hogy kulcsszó a fiók :), akkor már bátrabban nézelődtem, és szerencsére 3-4 másik vásárló is beesett az üzletbe, akik célirányosan vonultak a szekrények és a teszterek felé és halál nyugodtan húzgálták a fiókokat és kutattak bennük vagy kenték magukra az alapozók tömkelegét, úgyhogy legközelebb már tudom mi a dörgés :P, de akkor és ott nagyon feszült voltam, mert nem tudtam mennyire lehetek önálló. Nem tűnt túl illedelmes dolognak szó nélkül kinyitogatni a szekrényeket és matatni bennük, nem tudtam mit "szabad" és mit nem, de úgy tűnik, itt nyugodtan lehet nézelődni, nyúlkálni mindenbe, kipróbálni mindent arcon is, szemrebbenés nélkül, és közben nem áll a sarkadban a biztonsági őr és nem néznek rád csúnya szemmel, hogy ezt teszed. (Mivel emberszámba se vesznek az eladók! :P)

A kiszolgálás milyensége miatt tehát egy kicsit csalódott voltam, de legalább tudom, hogy itt aztán nem fognak kéretlen tanácsokat osztogatni vagy tippekkel traktálni, sem szorosan mögöttem állni és figyelni, hogy mit csinálok, magamra leszek utalva....és ez tulajdonképpen annyira nem is rossz, ha belegondolunk. :)

A zsákmány: 
Aki nagy zsákmányra számít, annak most csalódnia kell. Sajnos ugyanis úgy jött ki a lépés, hogy zárás előtt 15 perccel érkeztünk a helyszínre és mivel nem akartam kiszúrni az eladókkal (ne miattam kelljen túlórázniuk), csak alap dolgokat vettem. Csak olyat, amire szükségem volt és amit viszonylag hamar ki tudtam választani, így összesen két Kryolan szemhéjpúder jött velem haza + egy átlátszó műanyag tégely a Ben Nye banán púderemnek (aminek az eredeti csomagolása katasztrófa), de ezekről részletesen csak holnap vagy azután mesélek!:)


Mindent összevetve, bizton állítom, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, hogy költöttem egy kis pénzt a Kryolan City-ben! :) Mostantól ha Pesten járok, több, mint valószínű, hogy beugrok majd ezért vagy azért. :)

Ti jártatok már az Ó utcai sminkboltban? Mik a tapasztalataitok?

6 megjegyzés:

  1. Szia Katie! :) De fura amit írsz...Persze nem kérdőjelezem meg, csak nekem totál más tapasztalataim vannak az eladók terén (sőt az is lehet, hogy az az eladólány éppen nem volt ott, tényleg nem tudom). De kezdem az elején! Én célirányosan a Paris Berlin Le Fluide alapozójáért mentem, mert egy nagyon jó fedőképességű, "vízálló" alapozóra volt szükségem, és arról már hallottam ódákat. Amint kiejtettem a számon, hogy mit szeretnék, az eladólány kipattant a pult mögül, hosszasan nézegette a bőrömet, első körben kikapott három színt a teszterek közül, lehet hogy látva a rémült arcomat, aki a drogériás alapozóknál megszokott színválasztékhoz van szokva, itt meg ugye kismillió árnyalat van :) Ő maga "szedte le" a fent lévő alapozómat, majd vitte fel először kis területre a három színt, aztán kedvesen kiinvitált, hogy nézzük csak meg természetes fényben! Tökéletesen a bőrszínemmel megegyező árnyalatot sikerült így találni, nagyon boldog voltam :) Aztán kiderült, hogy abból az árnyalatból éppen nincs nekik...Kicsit csalódott voltam, de mondta a lány, hogy holnap érkezik áru, elkérte a számomat, megkérdezte mikor nem zavar a hívással (ez különösen pozitívan hatott rám).Olyannyira, hogy vettem még egy pirosítót, két ecsetet, és két szemhéjpúdert :) Másnap már délben hívott, hogy megérkezett a színem, és félretették, bármikor, akár egy-két hét múlva is mehetek érte. Persze még aznap rohantam :) Megmondom őszintén, már nem is merek oda menni, mert anyagi csőd lenne a vége, annyi csodás termékük van. Nekem az is nagyon kellemes tapasztalat volt, hogy nem tukmáltak rám semmit, nem néztek rám lekezelően, mint a Westendi MAC-ben, hogy "csak" egy Paint Pot-ért ugrottam be. Lehet hogy legközelebb neked is szerencséd lesz! :)

    VálaszTörlés
  2. Én gyakran vásárolok az Ó utcai boltban, eddig csak kedves és segítőkész eladókkal találkoztam. Volt, hogy a kiszemelt termék helyett egy olcsóbbat ajánlottak, mert az jobb minőségű. A Kryolan cuccok ár-érték aránya különben is nagyon jó. :)

    VálaszTörlés
  3. Furcsa poszt ez. Szerintem a saját "butaságod" miatt érzel így. Lehet hogy azért mert kicsit bénáztál, nem tudtad mit hol, hogyan, zavarban voltál, rájuk hárítod az egészet. Nem mondtak semmi bunkóságot, válaszoltak is, segítettek. Meg ez kicsit nonszensz: "...tipikus "satírozó színt" keresek, ami elég világos, de azért sötétebb, mint a bőröm színe, nem barna, nem is bézs, nem szürke, de nem is sárga"
    Hát akkor mi?! Te nem tudod mit akarsz, és ők a hibásak hogy nem találták ki? :) Ugyanmár :)
    Aztán persze ennek hallatára mit csinálna mindenki, naná hogy a kezedbe nyomná a tesztes palettát, hogy akkor válaszd ki mi az.
    Ettől függetlenül a bunkó személyzet nagyon is valós jelenség, csak az nem biztos hogy ilyen. Ez lehet csak kellemetlen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én tudtam mit akarok, és azt gondoltam, hogy amikor közlöm, hogy milyen színt keresek és hova akarom használni és miért, akkor láttam, hogy nem igazán értik mire akarok kilyukadni, ezért próbáltam körül írni a színt ezzel a "se nem ilyen, se nem olyan" leírással, hátha akkor ők is megértik mit keresek.

      Egyébként mondasz valamit, lehet, hogy az én sutaságom miatt éreztem durvábbnak a helyzetet, amilyen volt, de azért furcsa, hogy eddig soha életemben nem éreztem ilyen felém áradó ellenszenvet, mint ott.

      És talán egyet is értenék azzal amit mondasz, ha közben páran nem erősítették volna meg az általam tapasztaltakat, akik ugyan ide nem kommentelnek, de szóban megnyugtattak, hogy ne vegyem magamra, ők is ugyanezt tapasztalták.

      Törlés
    2. Értem. A leírásból következtettem rá, mert az kétségkívül igaz, hogy nem voltam ott. Ha több ember erősített meg, akkor valószínű hogy lehet benne valami. Csakhát az emberek hajlamosak arra, hogy ilyen helyzetekben másra hárítsanak -mint én is, ezért írtam.
      Viszont nagyon szimpatikus ahogy reagálsz a kritikusabb megjegyzésekre, mivel kicsit erőteljesebb hangvételű lett mint amilyennek kellett volna, azt hittem majd jön a felháborodás, és hogy ha nem tetszik, ne olvasd a blogom, stb stb. Viszont ez egy nagyon érett, és le-a-kalappal-reakció volt. Én pedig megértettem a helyzetet.

      Törlés
    3. Hűha...hát köszönöm.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...