2013. november 5., kedd

"Szeretem is, meg nem is" termékek - 1. rész

A Garnier Ultra Doux (ejtsd: ultra du) samponok közül már próbáltam a citrusos, normál hajra való változatot és a sárgabarackos, száraz hajra valót is. Mindkettőt nagyon szerettem, de kíváncsi voltam a többi változatra is, így legutóbb az argánolajos-áfonyás, festett hajra ajánlott sampont és balzsamot emeltem le a polcról.


Az Ultra Doux termékcsalád minden tagja szilikonmentes egyébként, bár ez mostanában már Nálam egyre kevésbé szempont. (Néhány hónapja ugyanis már csak és kizárólag szilikonmentes samponokat és balzsamokat használok, semmi hővédő, semmi hajpakolás, semmi hajvégápoló, csak szűz kókuszolajat használtam heti 1x (pakolásként) mostmár több, mint fél éve, de abszolút semmi változást nem látok a korábbi, szilikonos állapothoz képest. Igaz, hogy a helyzet nem lett rosszabb, de jobb sem, úgyhogy én mostantól újra használni fogok szilikonos termékeket is.)


Ahogy a címből is kiderül, szeretem is ezt a sampon-balzsam kombót, meg nem is.

Mit nem szeretek benne? 
1. Banálisnak tűnő dolog, de pl. a csomagolása annyira nem tetszik, mint a citrusosé vagy a barackosé. Utóbbinak szép, átlátszó flakon-ja volt (mármint a samponnak, a balzsamnak nem), ami egyrészt aranyos és mutatós volt a kád szélén, másrészt láttam, hogy még mennyi van benne, így előre be tudtam vásárolni belőle, még azelőtt, hogy elfogyott volna.

2. A sampon állaga jó, az illata is finom, jó érzés vele hajat mosni, ezzel nincs baj. A gond az, hogy miután leöblítem, katasztrófa a hajam tapintása! Hihetetlenül száraz, az egész egy nagy kóc, rossz érzés hozzáérni is. Olyan, mintha nem is haj lenne, hanem egy kupac száraz szalma...borzalom.

3. A balzsam állaga olyan, mint a másik két illaté, elég híg, nem igazán krémes, de ennek ellenére könnyen eloszlatható, a sampon után igazi felüdülést jelent a hajnak. :P Egy bajom van vele: az illata. Áfonya, oké, a samponnál tetszett is, de a balzsamnak van egy fura mellékillata. Olyan, mintha rohadt áfonyát használtak volna fel, kicsit cefrés. (Hú de fura ez a szó így leírva.:P)  

Mit szeretek benne? 
1. Érdekes módon, a fentiek ellenére, a hajam szárítás után nagyon puha, selymes tapintású és fényes lesz tőle, akkor is, ha nem használok balzsamot! (Balzsam nélkül valamivel nehezebb kifésülni, de ha hagyom félig megszáradni, mielőtt nekiesek, akkor nem olyan vészes a dolog, balzsammal pedig a kifésülés is sima ügy.:)

(Bár a sampon és a balzsam elsődleges feladata elvileg a színvédelem, de én nem igazán vagyok alkalmas ennek tesztelésére, mivel az én hajszínem amúgy is hamvas, világos és picit fakó közvetlenül a festés után is és akár színvédő samponnal mosom, akár nem, nem változik a következő hajfestésig.)


2. Az ára is elég jó, 450 Ft-ért szoktam venni darabját, ráadásul kb. mindenhol kapható. :)

Újravásárolom? Valószínűleg nem. A többi Ultra Doux samponnal és balzsammal semmi rossz tapasztalatom nem volt és a hajam is ugyanolyan szép és puha volt, mint a argánolajos-áfonyás sampon-balzsam után. Nem mondom, hogy utálom ezt a verziót, de nem is felhőtlen a szerelmünk, ezért került ebbe a köztes, love and hate kategóriába. :D  
 
Ti próbáltátok már az Ultra Doux samponokat és balzsamokat?

6 megjegyzés:

  1. én próbáltam, ezt a pirosat is, de nagyon zsírosított. előtte volt az átlátszó flakonos "gyógynövényes" talán, na az nagyon szuper volt és bevált, de éppen kifutó termék volt, amikor megvásároltam. sajna.

    most ezt a verziót használom, semmi extra hatása sincsen, de egész korrekt ára van:
    http://img.over-blog.com/550x391/4/10/02/23/jasmin14/4-Kopie-2.jpg

    a balzsamom pedig L'oreal. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a kókuszosat még nem is láttam. Itthon is kapható? :O

      Törlés
  2. A barackosat én is imádon, most a levendulással szemezgetek, csak félek váltani. :D

    VálaszTörlés
  3. Ennek a Doux családnak a zsíros hajra való samponját próbáltad már? Kíváncsi lennék, hogy milyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nem, de mivel az én hajam elég száraz, szerintem nem is fogom.

      Törlés
  4. Nekem személy szerint nagy csalódás volt ez az Ultra Doux vonal. Próbáltam a zöld flakonosat, eleinte nagyon szerette a hajam, de miután már huzamosabb ideje használtam, gondolom kopott le a szilikonréteg a hajamról és csontszáraz gubanc lett és nálam ezen a balzsam sem segített. Ráadásul még viszketett is tőle a fejbőröm. Aztán használtam ezt a festett hajra való verziót is, de ettől meg a töve kábé másfél nap után bezsírosodott, a hajvégeim pedig nagyjából olyan tapintásúak voltak, mint Barbie baba haja... Próbáltam én már őket mindenféle pakolásokkal, hajvégápoló olajokkal(ugyanis megvételüknél nem a szilikonmentesség volt a fő érv), de semmilyen kiegészítő csodakencével sem lett szebb a hajam, úgyhogy mentek a kukába. Sajnáltam, mert jó illatúak és olcsók is, de a hajam úgy látszik nem így gondolta, :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...