2013. november 11., hétfő

TAG: Azok a kilencvenes évek

A Bikira lányok blogján bukkantam erre a TAG-re, ami a 90-es éveket, vagyis tulajdonképpen a gyerekkoromat idézi. Sok kedves emlékem van abból az időszakból (is), jól esett egy kicsit nosztalgiázni, kicsit visszagondolni azokra az időkre, a kérdések is nagyon aranyosak, úgyhogy örömmel válaszolgattam. :) Tegyétek meg Ti is, akár a saját blogotokon, akár itt alul kommentben!

Én így néztem ki a 90-es évek elején:


Kedvenc Disney mese?
3 nagy kedvencem is volt. Nagyobbacska koromban A Szépség és a Szörnyeteget imádtam, ovisként a Dumbo volt a kedvenc, illetve az Ico, a bátor lovacska. Utóbbi nem tudom, hogy Disney mesének számít-e, valószínűleg nem, de azt a mesekazettát is rengetegszer be kellett tenni a videóba. :D




Mi volt a kedvenc együttesed?
Naná, hogy a Spice Girls! Az általános iskolai osztályommal még be is öltöztünk Spice Girls-nek és elő is adtuk az együttes számait a napköziben a többieknek. (Ez kb. annyit jelentett, hogy bevittük a suliba a kazettát és önfeledten, táncolva tátogtunk egy olyat szöveget, aminek a jelentéséről akkor még fogalmunk sem volt.:) Én mindig Emma voltam. :)


Mi volt a kedvenc édességes?
A Piros mogyorós, a Kinder tojás és a gumibéka a suli büféjéből, amit 5Ft/db áron kínáltak. :D 




Kedvenc társas játék vagy egyéb játék?

A társasjátékok közül A szellemkastély és a Gazdálkodj okosan volt a kedvenc, de megszámlálhatatlan órát töltöttem el a Nintendo előtt is 10 évesen, a mamával pedig rengeteget römiztünk és kanasztáztunk, éjszakákba nyúlóan is.


Mi volt a kedvenc Happy Meel figurád a Mc'Donalds-ból?
Akkoriban még nem volt McDonald's a városban, így 12 éves koromig nem is ettem ott soha, így aztán nem is lehetett kedvencem.

Kedvenc könyv / mesekönyv?
Benedek Elek nagy mesekönyvéből kettő is megvolt, sőt most is itt vannak a polcon, azokat forgattuk esténként.



Kedvenc ruhaboltod akkoriban?
Van olyan gyerek, akit érdekel az, hogy 2-4-8 vagy 10 évesen mit visel? Mert engem baromira nem érdekelt. A lényeg az volt, hogy lehessen benne színcicázni, fogózni meg ugróiskolázni. :) 

Kedvenc Cartoon Network meséd?
ÚÚÚÚÚ, hát a Hey, Arnold!...Vagy az a Nickelodeon-on ment? :O....Nem tudom, de ha tehetném, még most is nézném! :)


Mit néztél a tévében, ha hazaértél a suliból?
Suli után nem tudom mit néztem, valószínűleg semmit, mert vagy énekkarra, vagy grafikára, vagy edzésre mentem, vagy csak lent maradtunk játszani a srácokkal az utcán, de az biztos, hogy a Paula és Paulinát, meg a Sonadorast, meg az ilyen gagyi sorozatokat néztük azért! :)

7 megjegyzés:

  1. Jaaj, nagyon jó volt olvasni ezt a taget :) A Hey Arnold Nickelodeonos volt, azt én is szerettem :) Na meg a Paula és Paulina is megvolt :) Továbbá Spice Girls is kedvenc volt, de a Backstreet Boys is ott volt a kedvenc-listán, persze a N'sync-et nem szerettem, mert csak egy fiúcsapat lehetett a szívem csücske. Mesékből az Oroszlánkirály volt a kedvenc <3 (és még mindig az)

    VálaszTörlés
  2. Annyira jó ezeket olvasni, a szellemkastélyt én csak tavaly ismertem meg (nem játszottam, csak láttam), azóta is ez a mániám, hogy ki akarom próbálni :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon aranyos kislány voltál:) Éljen a kindertojás meg a gumicukor béka:)
    Jó volt olvasni ezt a TAG-et:)

    VálaszTörlés
  4. Na várjál, nem vagyunk testvérek véletlenül, de az is lehet hogy én vagy? :D A Dumbo alap, de a békás gumicukor és naná, hogy a Kinder! Oh és mi is beöltöztünk bár farsang volt, én voltam Geri (akkor még nagyon vörös voltam) és a Wannabe-t tátogtuk, amit minden nap suli után nálunk gyakoroltunk. Jajj a hideg is kirázott, meg is hallgatom :D Gazdálkodj okosan a húgommal non stop és imádtam a mamámmal römizni vagy kanasztázni ebéd után. Arnoldot szintén imádtam!!! Dejól esett ez most :)

    VálaszTörlés
  5. Jah és Sonadorast végignéztem kétszer is! (oké a Paula és Paulinát is, de azt csak egyszer:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D
      Ez sok közös két dolgot jelenthet:
      1. Lelki társak vagyunk ;), vagy
      2. Mi is ugyanolyan átlagosak vagyunk, mint az összes többi gyerek a 90-es évekből! :P :D

      Törlés
    2. De szenya vagy :D :D Láttam már egy csomó tag bejegyzést, de még csak nem is hasonlítottak, főleg nem ilyen durván, szóval ebből arra következtetek, hogy az 1-es a helyes válasz :D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...