2013. december 28., szombat

Karácsony Nálunk

Kicsit megcsúszott ez a poszt, de jobb későn, mint soha alapon hoztam Nektek néhány képet a Mi Karácsonyunkról. :) Sajnos a nagy sürgés-forgás közepette, nem nagyon volt időm fényképezni, így sem a vacsorát, sem az előkészületeket (ajándékcsomagolás), sem az ajándékozást nem sikerült megörökítenem, a sminkemről és az outfit-ről nem is beszélve, de egy-két dolgot azért sikerült lefotózni. :)

Nem tudom, hogy Zi hogy vagytok vele, de számomra régen volt már ilyen kapkodós az ünnep. 24-e előtt a takarítás, a sütés-főzés, az ajándékok megvásárlása-csomagolása kötött le, szenteste után a család, a távolabbi rokonok körbelátogatása, néhány baráti összejövetel, és úgy telnek a napok, hogy észre sem veszi az ember...igazi pihenésre, lustálkodásra, olvasásra, vagy egy kis blogolásra pedig nem is igazán jut idő, annak ellenére, hogy nem dolgozunk.

Egy szó, mint száz, jöjjenek a képek és némi magyarázat:


 A karácsonyfánk idén piros és arany színekben pompázik: van rajta legalább 60 arany illetve piros gömb (ha nem több :P), minimum 6 szál arany és piros boa, illetve két elég hosszú, színes égősor, mert idén valahogy kevésnek találtam az egyet. :)


Szaloncukrot sosem teszünk fel a fára, a mamám által horgolt kis glóriás fehér angyalkák viszont sosem hiányozhatnak róla! :) 


Mióta kapható, Mi minden évben Milkás szaloncukrot veszünk, mert ez tényleg finom, így biztosan elfogy. :) Idén joghurtosat és marcipánosat vettünk.
 

Karácsonykor kötelező a minél színesebb, vidámabb, díszesebb csomagolópapír, a csillogó asztalterítő, a karácsonyi szalvéta és a párologtató. :) Ilyenkor rendszerint Nálunk fahéj vagy advent illat tölti be a szobát, de idén vettem forralt bor illatú illóolajat is.     



És végül, de nem utolsó sorban, az asztal legmeghatározóbb éke decemberben és szenteste is: az adventi koszorú! :)


Remélem, hogy gyönyörű, szeretetteljes, békés, boldog Karácsonyotok volt, sokat pihentetek és jókat ettetek, mert sajnos jó sokat kell várni a következő Karácsonyig! (Aminek a pénztárcánk valószínűleg nagyon-nagyon örül!:P)

Nálatok hogy telt az ünnep? :)

6 megjegyzés:

  1. Szia Katie!
    Megkérdezhetem milyen fényképezőgéped van? Én is most tervezek venni egyet, de nem szeretnék túl sokat költeni rá. Köszi előre is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Egy Fuji FinePix S5600-assal tevékenykedem. :) Sajnos úgy tudom, hogy már nem forgalmazzák, de használtan még kapható elvileg.

      Üdv, Katie

      Törlés
  2. Ó mamám, a joghurtos és a mandulás a 2 kedvencem a Milka szaloncukor-családból :) Mi sem tesszük már fel a szalocukrokat a fára, mindig ilyen kis helyes, karis tálban vagy tálcán betesszük a fa alá - és még így sem garantált a gyors fogyás, volt amikor még Húsvétkor is megvolt jó pár szem szaloncukor :D
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  3. Mi idén vettünk először Milkás szaloncukrot, de nagyon bejött :) Csodaszépek a képek!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek a képek! :) Teljesen egyetértek az első sorokkal, én most jutottam el odáig, hogy egy hétgi visszamenőleg olvasom a posztokat, annyira nem volt időm erre :) ja és egyébként épp joghurtos Milka szaloncukrot eszek! :D

    VálaszTörlés
  5. Ó, de szép fotókat készítettél, jól átjön a hangulat! Nálam idén kapott először égősort a kis fa is, és nagyon örülök neki, csupa karácsonyi fény így a szoba :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...