2013. december 4., szerda

The Christmas TAG

A hónapban azt hiszem jó pár karácsonyi bejegyzés lesz a blogon, egyrészt mert imádom ezt az időszakot, másrészt mert idén a szokottnál is jobban várom a december 24-et. :) Ma egy TAG-gel készültem Nektek, íme:

1.A valódi vagy a műfenyőt kedveled jobban?
Amíg otthon laktam, mindig igazi fenyőnk volt, de a saját lakásomban már nem vagyok hajlandó kínlódni az igazi fenyővel. A műfenyő talán nem olyan illatos és szép, mint az igazi, viszont költséghatékony, mivel csak egyszer kell megvenni és utána évekig jó, nem hullajtja a leveleit, így nem kell annyit takarítani, ráadásul miattam egy fát sem kell kivágni az erdőből. :P 

2. Egy kávézóban vagy decemberben, mit kérsz?
Ha nem vezetek, akkor forralt bort, ha vezetek, akkor forró kocsit. :) 


3. Melyik a kedvenc színsémád karácsonyfa díszítésénél?
A mi karácsonyfánk mindig arany, de idén gondolkodom, hogy pirosra vagy valami nagyon színesre cserélem a díszeket.

4. Adni vagy kapni?
Adni. Persze jó kapni is, de én szenteste sosem amiatt izgulok, hogy én mit kapok, hanem hogy amit én adok, az boldoggá teszi-e az adott személyt. 

5. Húsos pite jöhet vagy mehet?
Nem ettem még soha húsos pitét, de szerintem nem is fogok. Nekem a pite édes, a hús pedig hús, Nálam a kettő nem fér össze. 

6. Mi a hagyományos karácsonyi ebéded/vacsorád?
Nálunk nincs igazán kőbe vésve a karácsonyi menü. Persze töltött káposzta általában van és én pl. ragaszkodom a beigli-hez is, de ezen kívül változó, hogy mit eszünk aznap. Idén pl. mindenképpen szeretnék francia salátát és fasírtot, de biztos lesz rántott husi és sült krumpli is, viszont mézeskalácsot idén nem sütök, mert a család kókuszgolyóra (meggyel a közepén) áhítozik. :D 


7. Karácsonyi divat. Hogy néz ez ki nálad?
Az öltözködésemben nem, inkább csak a sminkjeimben jelenik meg a Karácsony. Decemberben jöhetnek a zöldek, az arany, a bordó, sőt ilyenkor gyakran elő kerül csillámtus is.

8. Melyik a kedvenc karácsonyi zenéd?

Hát persze, hogy Mariah Carey-től az "All I want for christmas". :D 



9. Melyik a kedvenc karácsonyi filmed?
Lehet, hogy sokaknak uncsi már, de én híres vagyok arról, hogy egy filmet képes vagyok megnézni 100x, így nekem továbbra is akkor igazi az ünnep, ha megnézhetem a Reszkessetek betörőket és persze nagy kedvenc az Igazából szerelem és az Aludj csak, én álmodom is Sandra Bullock-kal. :)




10. Mikor nyitjátok ki a karácsonyi ajándékokat?
Szigorúan 24-én este. Ilyenkor összegyűlik a szűk család valamilyikünk lakásán, mindenki odateszi a kis csomagjait a fa alá, majd jól bekajálunk. :) Közben forog a karácsonyi zeneválogatás, csillagszóró, pia, süti, meg minden, aztán körbeüljük a fát, és a legfiatalabb kiválaszt egy ajándékot a fa alól és a kártya alapján átadja a tulajdonosnak. Ő kibontja, felpróbálja, kipróbálja, megnézegeti és miután mindenki megcsodálta, jöhet a kövi ajándék. :) Nem mondom, hogy gyors a folyamat, de általában 3-4 óra alatt végzünk az összes ajándékkal. :D 

+1. Melyik a kedvenc karácsonyi körömlakkod/színed?
Az arany. Évközben ritkán hordok arany ékszert, szinte sosem viselek arany sminket vagy arany manikűrt, de ilyenkor ez szinte kötelező! :)


A kép forrása: http://www.fabfatale.com/2011/05/deborah-lippmann-boom-boom-pow-sally-hansen-petal-pusher-pink/

9 megjegyzés:

  1. Tetszik ez a kis Freud-i elírás: ha vezetek, akkor forró kocsit. :) Amúgy én is műfenyő-párti vagyok már, bár most éppen nagyobbra vágyom belőle...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Júúúj, tényleg, ezt észre se vettem....nem baj...nem javítom ki. Így legalább poén. :D

      Törlés
    2. Igen, abszolút jól jött ki :-)

      Törlés
  2. A fákat külön ültetik,direkt karácsonyfának. Húsos pitét akármikor olvasom,mindig Rachel jut eszembe ,aki húst tett a a trüffelbe.A töltött káposzta az nálunk is mindig van,de én a beiglit nem szeretem.

    VálaszTörlés
  3. Háhá, igen az nagy rész volt! Undorító lehetett, de Joey-nak ízlett persze! :D

    VálaszTörlés
  4. Jajjj de meghoztátok a kedvem egy Friends maratonhoz. :D Imádtam a karácsonyi részeket. :)

    http://moonangelstories.blogspot.hu/2013/12/winter-edition-4-resz-christmas-tag.html

    VálaszTörlés
  5. 3-4 órás ajándékbontás? Az tuti hogy visítófrászt kapnék a várakozástól!!!!! :)))))))))))))))))
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...