2014. január 7., kedd

Coastal Scents 252 Ultimate Paletta (rengeteg képpel)

Nagyon régóta szerepelt már a CS Ultimate palettája a kívánságlistámon (kb. május óta), de mindig halogattam a beszerzését (elég drága a maga 12500 Ft-os árával), ezért mindig lebeszéltem magam róla.

Titkon persze reméltem, hogy Karácsonykor valaki meglep vele...bár ha jobban belegondolok, nem is volt ez annyira titok, mivel többször sugalltam a családnak, hogy mit szeretnék, de mivel a Jopek elhitette velem, hogy hiába akarta megvenni, már nem elérhető a magyar webshop-okban, az ebay-ről rendelve pedig nem érne ide időben, ezért aztán mást vesz nekem, teljesen lemondtam róla...

Mint később kiderült, jól át lettem verve! :P :D (Szép magyaros szószerkezettel élve! :P) Szenteste ugyanis, mikor kezembe vettem a Jopek egyik ajándékát, egy nagy Pink Pandás dobozból előkerült a hőn áhított palettám! :D

 Ebben a dobozban jött a kicsike. :)

 Ugye, milyen cukik a Pink Pandások? :)


Azért nagyon hasznos ez a paletta szerintem, mert:

1. Tartalmazza a Coastal Scents által forgalmazott összes (matt, fényes, csillogó és metálos) árnyalatot. Vagyis ha egy szín nagyon megtetszik a palettából, amiből jól jönne egy nagyobb adag, csak annyit kell tennem, hogy megnézem az adott árnyalat nevét a CS weboldalán (ITT) és máris megrendelhetem a színt teljes méretű pan-ben. :) Így nem fogok kétségbeesni, ha egy kis pan kiürül, nem kell dupe után kutatnom, ráadásul nem veszek zsákbamacskát, amikor teljes méretű pan-eket próbálok rendelni képek alapján a CS-től, hiszen van egy teszterként is funckionáló palettám.

(Nem bántam volna egyébként, ha a palettához mellékelnek egy ilyen "árnyalatkalauzt", mint ami a Sleek palettákban szokott lenni (tudjátok az az átlátszó védő fólia, amire rá vannak nyomtatva fehérrel a színek nevei), mert ha egyszer nem lesz elérhető a virtuális színmagyarázat, bajban leszek...)

2. Kb. a világ összes színe megtalálható benne! Mostantól bármilyen sminket elkészítehetek, nem lesz olyan sminkötlet, amit ne tudnék megvalósítani azért, mert nincs itthon egy-egy olyan árnyalat, amilyet elképzeltem. Sőt, kedvemre kísérletezgethetek, anélkül, hogy felesleges kiadásokba verném magam, hiszen nem kell megvennem olyan teljes méretű színeket, amiket lehet, hogy többet soha nem használok, viszont hajt a vágy, hogy legalább egyszer kipróbálhassam őket.

Bár még csak két hete van a birtokomban ez a gyönyörűség, nem várok tovább a teszttel, mivel két kisebb CS paletta (2 db 88-as) már van itthon, amiket már hosszú ideje nyúzok, úgyhogy a minőséget ismerem, minden másról pedig ennyi idő után is be tudok számolni. :)


Az Ultimate paletta matt fekete, amit matt fehér betűk díszítenek. Jól záródik, de míg a 88-as paletták inkább négyzet alakúak, addig az Ultimate paletta téglalap alakú és legalább kétszer olyan vastag, mint a 88-as paletták. (Nem csoda, hiszen 3 lapnyi színnek (3*84) kell beleférnie egyetlen palettába, nem csak 1*88-nak.)

A palettában tehát 3 "lapnyi" szemhéjpúdert találunk. Minden laphoz egy kis magenta színű szalagot rögzítettek, amivel könnyedén kiemelhetőek a lapok a tokból, továbbá minden lapnak volt egy ideiglenes (csak a szállítás idejére, a sérülés elkerülése érdekében használt) és egy állanóan is használható műanyag védőfóliája is.

Ezeken a képeken még rajta van a fólia a lapokon: 

 Itt látszik igazán, hogy mennyire be volt csomagolva egy-egy lap: 

A pan-ek kisebbek, mint a 88-as paletta pan-jei. Ha a 88-asban mondjuk 2 forintos nagyságúak a színek, akkor az 252 színű palettában kb. 1 forintos nagyságú egy-egy pan.





A különböző színek pigmentáltsága és textúrája eltérő. A matt színek egy leheletnyivel gyengébben pigmentáltak, mint a csillogó, a fényes és a metálos színek (ahogy azt a legtöbb márkánál már megszoktuk), de ahogy a mintákon is látni fogjátok, nem lehet okunk panaszra, alappal minden árnyalat mesésen néz ki!


Zavaró illatról továbbra sem tudok beszámolni, könnyű őket elsatírozni és szemhéjalappal a tartósságuk is kiváló, viszont, ami egy kicsit zavaró lehet: a szemhéjpúderek eléggé porolnak (akármilyen óvatosan nyúlsz bele a pan-be az ecsettel) és sajnos eléggé potyognak sminkelés közben, úgyhogy nem árt utólag alapozni, vagy jól lepúderezni a szem alatti területet a szem sminkelése előtt.

Összességében nagyon örülök, hogy a Jézuska meglepett ezzel a palettával, biztosan rengeteg sminkes poszt főszereplője lesz a közeljövőben! :)

21 megjegyzés:

  1. Én kb. egy hónapja vagyok boldog tulajdonosa :-). Amerikából rendeltem meg, fekete péntek alkalmával postával együtt 7500 Ft-ot fizettem érte. Ebből maga a paletta volt kb. 2500 Ft, akciósan. 12500-at én se szívesen adtam volna ki érte (habűr megéri), azért vártam meg ezt az ajánlatot. Szerintem is elképesztően jó, iszonyatosan szép swatch-okat sikerült csinálnod, amikor én próbáltam nekem nem sikerült ilyen szépre :-) Az enyémnek tempera illata van.. .:D Akkor feltételezem, a tiédnek nincsen?

    Nekem is az a legnagyobb bajom vele, hogy rettenetesen porzik :(. de hát valamit valamiért :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy őszinte legyek, nem szaglásztam meg a színeket közelről, de mivel a sminkelés során nem éreztem semmilyen illatot, úgy gondoltam, ha van is illata, az nem fog zavarni senkit a használatkor. Mindenesetre ha hazaérek, megszaglászom. :)

      Porol igen, de szerintem tűrhető...ennyi kis kellemetlenség belefér! :)

      Törlés
    2. Engem azon nyomban megcsapott a festék szag, ahogy kinyitottam :D Lehet, hogy nem rég jött ki a gyárból, vagy ilyesmi..

      Törlés
    3. Senkinek nem jó ezt hallania, de nem lehet hogy a tiéd akkor hamis? A 2500 az elég alacsony ár még a fekete péntek tényezőt figyelembe véve is.

      Törlés
  2. Mesés paletta, alig várom a sminkes posztokat vele :)
    Nekem egy "kicsi" BH Cosmetics palettám van, hajkurászok most egy jó kis palettatartót amivel szem előtt lehet mert jelenleg hanyagolva van erősen szegényke.
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  3. Hűha itt aztán tényleg mindenféle szín megtalálható! Szépek együtt és kíváncsian várom vele a sminkeket :)

    VálaszTörlés
  4. Ó, hát ezt órákon át csak nézegetném! Csodás paletta, Jopek meg jó fej, hogy átvert, így legalább nagyobb volt a meglepi :-D

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépek a swachok! Olyan szép képeket csináltál!
    Egyébként engem is idegesített, hogy néhány szemfestékem porol, meg potyergál. Már majdnem kidobtam őket, mire kitaláltam, hogy jó minőségű szivacsos applikátorral viszem fel a festékeket, és utána oszlatom el a megfelelő ecsetekkel. Azóta nincs potyerga, vagy csak nagyon minimális.

    VálaszTörlés
  6. Hűű, de jó fej a pasid, komolyan mondom! ;)
    A palettáról pedig: itt tényleg a világ minden színe megtalálható, bár nálam nem játszik, mert rejtett szeméjam van, és úgyse látszane ezekből a szép színekből semmi. Viszont annál többet költök rúzsokra és pirosítókra!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép színek... remélem egyszer én is szert teszek egy ilyen palettára :) :)

    http://loveandhappinessss.blogspot.hu

    VálaszTörlés
  8. Eddig meg voltam győződve róla, hogy nekem a Mirage paletta kell, de most elbizonytalanodtam. :) Árban alig van különbség, és ebben kb. 3x annyi szín van + ha jól látom, a Mirage paletta legtöbb színét tartalmazza. A bőség zavara ... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát éppen ez a jó benne...a CS összes színét tartalmazza, vagyis a Mirage-ban található összes szín benne van ebben a palettában is. :)

      Törlés
  9. Nagyon szép paletta, minden szín benne van :D
    Ezzel aztán nekikezdhetsz az ez évi fogadalmadnak, hogy kísérletezgetsz a színekkel és több sminket készítesz :) alig várom! ;)

    VálaszTörlés
  10. Te jó ég, ez valami gyönyörű, muszáj lesz ilyet szereznem magamnak valamikor! Ezzel életem végéig meg lenne oldva minden sminkes dilemmám :D

    VálaszTörlés
  11. Micsoda színkavalkád! Annyira gyönyörű mindegyik, remélem mielőbb láthatunk sminket velük :)

    VálaszTörlés
  12. Ahjjj de szépek! Amikor megláttam, azt gondoltam, hogy két 88-as paletta mellé tök felesleges (mármint nekem is kettő van, a metálos barna és a sima matt), de ezek a fényes színek tényleg csodaszépek!

    VálaszTörlés
  13. De jó, hogy megkaptad!! Ugyan én mondtam neked, hogy nem használnék ki egy ilyet, mert nekem túl nagy vagy nem is tudom, de olyan jól sikerültek a képek, hogy hmmm :D

    VálaszTörlés
  14. Szia Katie!
    Én a rendelésnél már elakadtam, mert eléggé hiányos az angoltudásom. Hogy megy az átutalás vagy kézbesítéskor fizetek, ill. forintban vagy hogyan?? Tudnál ebben nekem segíteni? Bocsi, hogy ilyen "technikai kérdésekkel" nyaggatlak!
    Előre is köszönöm: egy hűséges olvasód

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Mivel ez a paletta karácsonyi ajándék volt, nem én intéztem a rendelést, de azt tudom, hogy a Pink Panda magyar nyelvű oldal és természetesen Ft-ban kell fizetni, hiszen az árak is Ft-ban vannak feltüntetve. Kétféleképpen tudsz fizetni: átutalással vagy utánvéttel.

      Törlés
  15. Sziasztok!
    Gyönyörűek a képek, köszönet érte! Hónapok óta álmodoztam a palettáról én is, ma rendeltem meg, jelenleg 8.400,- Ft a mup-on, szállítással együtt 9.075-re jön ki. A fekete péntekes ár az igaz, 24 dollár helyett akkor 12-ért adták, én is szemeztem vele, de végül csak most jutottam el a megrendelésig (a CS oldalán miért árulnának hamisítványt? :) ). Már csak 1-2-t kell aludnom és itt lesz a kicsikém! :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...