2014. január 14., kedd

Imádom kategória: NYX Eyebrow Cake Powder

Néhányan biztos úgy gondoljátok, hogy túlzás az egekig magasztalni egy szemöldökpúdert, elvégre nem olyan nehéz jó minőségű szemöldökceruzát vagy szemöldökpúdert találni a piacon, ráadásul a szemöldökszínezés megoldható egy matt barna szemhéjpúderrel is, akkor meg miért csinálok ilyen nagy ügyet egy szemöldökpúderből?!

Azért, mert a legutóbb zsákmányolt szemöldökszínezőmet  annyira szeretem, hogy egyszerűen muszáj írnom róla egy ajnározós-ömlengős-áradozós posztot. ;)

Jelenleg 3 féle szemöldökpúdert használok felváltva:
- a NYX szemöldökszettjét, amiben stencilek is vannak (teszt ITT!),
- a Catrice szemöldökápoló szettjét (teszt ITT!),
- és a NYX szemöldökpúderét (amiben csak két szín van). 

Mindegyikkel elégedett vagyok. Ár-érték arányban abszolút jó vétel mind, szívesen használom őket, szeretem mindegyiket, de ha választanom kellene közülük, egyértelműen a NYX Eyebrow Cake Powder lenne a nyerő. Lássuk, hogy miért!


A kompakt kicsi, könnyű, műanyag. Nem valami szép, sőt szinte csúnya, ráadásul ez is olyan "zörgős", mint a Catrice szettje, de legalább jól záródik. :P

A csomagolás hátuljáról leolvashatjuk az összetevők listáját, a mennyiséget (2.65 gramm), a gyártás helyét, illetve egyértelműen látszik az is, hogy a márka cruelty free, a csomagolás pedig környezetbarát.


A kompakt tetején csak a márkanév és a termék neve látható, no meg ez a cuki kis szöveg, ami mindig mosolyt csal az arcomra:


A szett két szemöldökpúdert, egy szemöldökfésűt, egy ferde szemöldökecsetet és egy kis wax-ot tartalmaz.


Az ecsetek minősége egyébként meglepően jó, de rettentően kicsik, ezért aztán nagyon kényelmetlen velük dolgozni, ráadásul számomra pl. feleslegesek is, hiszen napközbeni igazítást nem igényel a szemöldököm, reggel pedig úgyis a nagy méretű ecsetemet használom.


Az általam választott szín a Taupe/Ash, ami egy sötétbarnát  és egy világosbarnát tartalmaz. Mindét szín hideg tónusú és tökéletesen matt. (Ez a színkombó egyébként főleg a szőke hajúaknak ideális, de ezen kívül még 5 féle színben kapható ez a szett, úgyhogy mindenki talál számára megfelelőt, az biztos.)


Miért szeretem jobban ezt a púdert, mint a másik kettőt?

Azért, mert a másik két szett púderei eléggé porolnak, határozottan száraz tapintásúak, igazán csak krémes alapba tapadnak bele szépen, pont úgy, mint egy átlagos szemhéjpúder. Ha nem az alapozás után, hanem a púderezést követően viszem fel őket, előfordul, hogy kissé foltos lesz a végeredmény és csak építgetéssel érem el a tökéletes, egyenletes fedést. (Persze, ha nem olyan homogén a fedés, az nem mindig baj, hiszen így legalább természetes hatású marad a szemöldök, de én szeretem, ha jól pigmentált az a szemöldökpúder, amit épp használok, mert ahogy a képen is láthatjátok az én szemöldököm elég ritkás, sok a kitöltendő lyuk.)

Ezzel szemben a NYX Eyebrow Cake púdere ugyan púderes tapintású, de valahogy mégis krémesebb, mint a másik kettő. Csak annyira porol, amennyire muszáj, szebben, egyenletesebben fed, határozottan pigmentáltabb, mint a másik két versenyző.  Gyorsabban végzek a szemöldökszínezéssel reggelente, nem kell építgetni a színt, nagyon könnyű vele dolgozni és abszolút nem kopik meg a nap végére sem.

Natúran, smink nélkül
NYX szemöldökpúderrel (a világosabb árnyalatot használtam)

A wax-szal kapcsolatban egyébként szkeptikus voltam, de rájöttem, hogy életmentő tud lenni, főleg ha kissé kusza szemöldökkel áldott meg a sors! Szemöldökszínezés előtt és után is lehet használni, nagyon kevés is elég belőle egyszerre és egész nap a helyén tartja a szálakat, így biztosítva azt, hogy tényleg tökéletes legyen a szemöldök minden percben!


Ti is próbáltátok már ezt a szett-et? És a másik kettőt? Mi a véleményetek róluk? 

UI: A szemöldökpúdert az ebay-en vettem, ettől az eladótól, kb. 1800 Ft-ért.

9 megjegyzés:

  1. Nekem brunette árnyalatban van meg. Egy korábbi bejegyzésed hatására döntöttem a NYX mellett és nem bántam meg :)

    VálaszTörlés
  2. Elég meggyőző, viszont ahogy nézem, Ebayen így 2.000 Ft körül van, viszont a Catricé a tesztedből kiindulva nagyjából ugyanazt tudja, 1.200 Ftért. Melyiket ajánlanád inkább, vagy tényleg nagyon hasonlóak minőség tekintetében?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban, a Catrice kb. ugyanezt tudja mint ez, szignifikáns különbség nincs köztük. Én mégis azért szeretem jobban a NYX-et, merrt ezzel jóval könnyebb dolgozni, gyorsabban végzek és szebb is a szemöldököm, mert a NYX pigmentáltabb, így abszolút nem kell építgetnem, míg a másik kettőnél (Catrice, stenciles NYX) muszáj rétegezni, arról nem beszélve, hogy ha egy-egy részen elég hiányos a szemöldököd, akkor elég nehéz szépen kitölteni a lyukakat a Catrice-szel, míg a NYX-szel gyerekjáték.

      DE, hangsúlyozom, a Catrice is nagyon jó, nem fogsz csalódni, ha megveszed!

      Törlés
    2. Köszönöm szépen a segítséget! :) Valószínűleg lecsapok majd rá az egyik nap. Bár vacilláltam a szemöldökceruza meg a púder között, de majd meglátjuk... :)

      Törlés
  3. Én abszolút megértelek, mert rengeteget számít egy jó szemöldökformázó termék! Amikor jól sikerül kiemelnem a szemöldököm, garantált, hogy bókot kapok a sminkemre, ezt már megfigyeltem :-)

    VálaszTörlés
  4. Én is szeretnék majd beszerezni valamilyen hasonló kis szettet, mert csak ceruzám van most, de az annyira nem vált be :)

    VálaszTörlés
  5. Én is gondolkozom rajta, hogy megvegyem e, ezután a teszt után meg pláne. :) Én sima matt szemhéjpúdert használok most a szemöldökömre, a ceruzákat annyira nem szeretem. :D

    VálaszTörlés
  6. Nem túlzás. Nekem is van. Imádom. :)))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...