2014. március 30., vasárnap

Teszt: Skinfood Tojásfehérje arctisztító

A koreai BB krémek közül már kiválasztottam a kedvenceimet, azokkal mostanában nem kísérlezetek, viszont továbbra sem fordultam el az ázsiai kozmetikumoktól, most a koreai arcápolók bűvkörében élek, ezek között kutatok a tökéletes arctisztító után. Íme az 1. tesztalany, a Skinfood egg white pore foam.

 
Csomagolás: Nagy fehér, matt hatású tubus, vaníliaszínű kupak, kevés felirat és flanc. Tetszik, cuki a kis csillogó arany angyalka a tubus elején, de sajnos a kupakja megadta a magát (pedig nem történt vele semmi, nem ejtettem le vagy ilyesmi): gyengén, kattanás nélkül záródik. 150 ml.  


Illat, állag: Az illata...kiábrándító. Igazi öreg nénis, old's cool, gagyi szappan illata van. Tudjátok, az a tipikus régi szappanillat...olyan, mint amit a 90-es évek elején használtunk kézmosásra meg fürdésre a mamáknál, ami főleg falun volt népszerű. ;) :P Nem szeretem, sokkal jobb lenne, ha semleges illata lenne, de felőlem lehetne akár tojás illata is, sőt, az lenne a legjobb, ha illatmentes lenne, mert ez az illat....minden alkalommal csalódás. 


Használat: Krémes, mégis könnyű textúrája és fehér színe van, víz és masszírozás hatására gyorsan habossá, szappanossá válik. Jól habzik, kevés is elég belőle egyszerre.
Lemosás után nagyon-nagyon száraznak érzem az arcom és a tenyeremet is (mint a már említett régi, amo-s szappanoknál is), de törölközés után ez a sivatagi szárazság szerencsére nagy mértékben szelídül!


Hatás: Nagyon-nagyon jól, mélyen tisztít! Persze nem tűnnek el nyomtalanul a mitesszerek az orromról, de arctisztítás után határozottan tisztábbak a pórusaim: ránézésre is tisztább az orrom, és a komedónyomóval sem kell annyit nyomkodnom! (Kevesebb kukac tör felszínre nyomkodás hatására...így elírva ez kicsit undi, de igaz!)

A bőr tapintása törölközés (teljes száradás) után sima, de kissé száraz, úgyhogy mindenképpen érdemes krémezni utána! (Fura egyébként, néha nagyon száraznak éreztem a bőrömet utána, ami szinte kiáltott a krémért, néha pedig egyáltalán nem éreztem, hogy krémeznem kellene...mindenesetre maradjunk annyiban, hogy a hidratálás fontos, úgyhogy használjatok utána könnyű, gyorsan beszívódó hidratáló krémet!)
 
Beszerezhetőség, ár: Az ebay-ről rendeltem, kb. 2400 Ft-ért. (Összehasonlításképpen: a drogériás arctisztítók 1000 Ft körül kaphatóak.)

Összességében: Látványos a pórustisztító hatása: a bőrömet utána sokkal-sokkal tisztábbnak érzem és látom, de sajnos szárít, ezért száraz bőrűeknek abszolút nem ajánlom, a kombinált illetve zsíros bőrűeknek viszont szeretni fogják!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...