2014. április 13., vasárnap

Akneus bőrradír normál és mitesszeres bőrre + újabb kritika a blogokat támogató cégekkel kapcsolatban

Le kell szögeznünk, még az elején, hogy nekem nincs igazán problémás bőröm. Sosem voltak gyulladt, csúnya, nagy pattanásaim, vegyes bőrtípusom, olajosan fénylő T-vonalam, és bár könnyen kitisztítható, de állandóan jelenlévő mitesszereim azonban vannak, így amikor januárban felkértek, hogy teszteljem a magyar fejlesztésű Akneus termékcsalád 3 darabját, amit kifejezetten a pattanásos, problémás bőrre fejlesztettek ki, igent mondtam. (Egy bőrradír, egy tisztító só szappan és egy gél állagú krém volt a csomagomban.)

Az Akneus márkáról néhány szóban : "Az Akneus termékeket kifejezetten a pattanásos bőr ápolására fejlesztettük ki. Hiszünk abban, hogy a probléma kulcsa a meglévő természetes védekező mechanizmusok és a sejt regeneráció aktivizálása. Mi nem érjük be felületi kezeléssel, a probléma gyökeréig hatolunk!

Ehhez egy különleges eljárást dolgoztunk ki: Az AKNEUS szisztéma lényege, hogy az alkalmazott gyógynövények speciális technológiával előállított kivonatai - Triticum aesticum embrionis (Búzacsíra), Thymus vulgaris (Kakukkfű), Chamomillae flos (Kamilla) - optimális mértékben tartalmaznak minden, a pattanás leküzdéséhez, a védekező apparátus beindításához és a gyors regenerációhoz szükséges természetes, vitaminokat, mikroelemeket stb."

A tesztelést a bőrradírral kezdtem, ami egy "gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, antibakteriális és sebgyógyító hatású, gyógynövény és vitamin tartalmú bőrradír."   


Jól hangzik, nem? Lássuk mit tud a gyakorlatban: 


Csomagolás: Nem túl megkapó, igaz? Fehér, gyógyszertári flakonokhoz hasonló, magas, 200 ml-es kiszerelés, viszonylag kevés és lényegretörő felirat. Szépnek nem szép, de a funkcióját betölti, a kupakja jól záródik, nincs benne hiba.


Illat, állag: Az illata érdekes, engem a NeoCitran-ra emékeztet. Citromos beütése van, de nem olyan, mint a frissen facsart citromlé, hanem kicsit gyógyszeres, kicsit gyógynövényes, kicsit keserű.


A radír állaga nem túl tömör, nem túl krémes, inkább olyan, mint egy könnyű hidratáló krém, amiben sötét színű kis radírozó szemcsék vannak. Masszírozás hatására a krém néhány mozdulat után eltűnik az arcról (színtelenné válik és beszívódik) és csak a radíozó szemcséket lehet látni és érezni.

A szemcsék ugyan kicsik, de jól végzik a dolgukat, már-már durvák, és mivel a krém nagyon hamar eltűnik és emiatt elég szárazzá válik a radír textúrája, semmi sem csillapítja a szemcsék durvaságát, ezért az csomagoláson előírt 2 perc masszírozás második felében már nem annyira kellemes a művelet, de hát a szépségéért meg kell szenvedni! ;) Érzékeny és kipirosodásra hajlamos bőrűek mindenesetre keressenek mást!

Hatás: A radír egyébként nagyon hatékony! A bőr nagyon sima, puha (közvetlenül a radírozás-törölközés után nem selymes, de néhány perc elteltével azzá válik) és láthatóan tiszta lesz tőle, tényleg nagyon jól, mélyen tisztítja a pórusokat! Persze a pórusaim nem tűntek el nyomtalanul, és szerintem nem lettek kisebbek sem, de sosem voltak ennél tisztábbak! (Szinte alig tudok kinyomkodni valamit belőlük...)

És ami nagyon kellemes csalódás volt: ez a radír nem szárít!  A bőröm utána egyáltalán nem száraz, nem igényli a krémezést, sőt, egészen hidratáltnak érzem! 

Összességében: Nagyon meg vagyok elégedve ezzel a radírral! Rendszeres használattal tényleg nagyon sokat javít a bőr helyzetén, nagyon jól, mélyen tisztít, a hatása nagyon tetszik és azt sem bánom, hogy kicsit durvák a szemcséi, de ha lehetne, változtatnék a csomagolásán és az illatán. 4/5

OFF TOPIC: A termék maga tehát tényleg nagyon tetszik, de van itt egy dolog, ami miatt nem felhőtlen az örömöm a terméket forgalmazó céggel kapcsolatban. 

Az Akneus márka képviselője azt írta az e-mailjében, hogy "az Akneus termékcsalád 2013 őszén teljesen megújult". Ebből arra következtetek, hogy Nekem már az új, frissen piacra dobott terméket akarják küldeni, hogy teszteljem le mit tud, tetszik-e stb. A radíron talált gyártási dátum azonban 2012.06.15, a minőségét pedig 2014. júniusáig őrzi meg, vagyis semmiképp sem a megújult termékcsalád része. 


Erre utal az is, hogy bár a csomaghoz mellékelt tájékoztató szerint ez egy bőrradír normál és mitesszeres bőrre, a csomagoláson viszont "Bőrradír - Pattanásos bőrre" felirat szerepel.
Vagyis, én egy hamarosan lejáró, kifutó terméket kaptam, nem az új verziót. 

Ezzel egyébként önmagában nem lenne baj. Úgy értem, a termék szavatossági ideje nem járt le, amikor küldték. 5 hónapig gond nélkül használhatom, ez az idő pedig bőven elég, hogy az ember kiforrott véleményt alkothasson a termékről.

Az a gondolat azonban, hogy a hamarosan lejáró termékeket küldjük el bloggerináknak, hogy ha már eladni nem nagyon tudjuk, legalább teszteljék le ők és írjanak róla, nem annyira tetszik. 

Hangsúlyozom, a termék ajándék volt, nem fizettem érte, így aztán nem lehetek felháborodva, hogy egy hamarosan lejáró terméket kaptam, de mégis úgy érzem, "B" terv vagyok. Úgy érzem, nem az őszinte véleményemre kíváncsiak, inkább "jó kis ingyen reklám gyárnak" érzem magam. 

Az aggályaimról egyébként a céget közvetlenül nem tájékoztattam, ha olvassák a tesztet és reagálni akarnak rá, úgyis megteszik, mindenesetre szerintem elég egyértelmű a dolog, már csak azért is, mert
korábban kicsit bűntudatom volt, hogy ilyen erős kritikát fogalmazok meg velük kapcsolatban, de aztán megnéztem a másik két termék szavatossági idejét is, és kiderült, hogy a gél krém, ami szintén a csomagban volt, 2013.12.04-én lejárt! (2014. januárjában egyeztettem e-mailben velük!)
(A sószappan korlátlan ideig használható egyébként.) 



Vagyis egyértelmű, hogy a hamarosan lejáró, illetve a már lejárt, el nem adható termékeket kívánták így kiszórni a raktárból!

Mindentől függetlenül, írtam a termékről, és nem húztam le, mivel tényleg nagyon meg vagyok elégedve vele, de ez a hozzáállás egyáltalán nem szimpatikus, sőt felháborít, így a másik két termékről valószínűleg nem fogok írni! 

Nem szeretem, ha hülyének néznek...

6 megjegyzés:

  1. Teljesen megértem a felháborodásod... A márkát eddig nem ismertem, de valószínűleg nem is fogom.

    VálaszTörlés
  2. Én is kaptam tőlük tesztelnivalót, de nekem allergiás reakciót mutatott a bőröm vagy a radírra, vagy a szappanra, így nem mertem tovább használni. Arra gondoltam, odaadom Klaunak, tesztelje ő, ezt a cégnek is megírtam, azt mondták oké. Klau is hasonlóról számolt be, azt mondta, sosem volt olyan csúnya az arca, mint amikor ezeket a termékeket használta :(
    Egyébként nekem is feltűnt a névkülönbség, de én nem jutottam odáig, hogy megpróbáljam kideríteni az okát, bár igencsak fúrta az oldalamat a dolog. Mindenesetre ez elég ciki a cég részéről, nem is értem, hogy nem gondoltak arra, hogy lesz, aki megnézi a lejáratot. Ha gondoltak, csak nem érdekli őket, az meg már nem ciki, hanem a bloggerek szembeköpése.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem az Estrea a egyik legpocsékabb gyártó, ami csak létezik. 100 ft-os, kínai üzletekben (is) lehet a termékeiket pár száz forintért megvásárolni, ennyi pénzért nem szabad minőséget várni! Ráadásul borzasztó az összetevő lista, én ilyen vackot soha nem kennék a fejemre!:((
    Ráadásul kapcsolattartóként egy GMAIL-es e-mail cím van megadva... messze van ez a profizmustól.

    VálaszTörlés
  4. Ez azért durva. Nekem is volt olyan termékem amit kaptam és aminek hamar volt a lejárati ideje, de az egy speciális termék volt és az üzletben is utánakérdeztem a dolognak, így kaptam megerősítést ezzel kapcsolatosan, hogy alapból ilyen rövid ideig jó ez a fajta termékük. De ezt meg is említettem az ehhez kapcsolódó bejegyzésemben is anno.
    De ez azért felháborító. Amúgy, én is ugyanígy érzek egy ideje, ezért is fogadok el nagyon kevés felkérést (mert lett volna dögivel az utóbbi 1-2 hónapban), de úgy érzem, meg kell válogatnom azt, hogy mihez adom a nevemet és hogy miről írok.
    Az sem tetszik amúgy, ahogyan néhány cég bepróbálkozik hogy írjak pénzért róluk, majd nyüstölnek, majd pedig amikor rákérdezek, hogy ugyan már mi az a fantasztikus dolog amiből kimaradhatatlan vagyok, már egy választ sem kapok. A kedvenceim a rébuszokban beszélő, nagy, hangzatos levelek lényegi tartalom nélkül ! De eldöntöttem, hogy Media Markt, mert hülye azért nem vagyok. Mellesleg nincs kedvem utólag szégyenkezni más butaságán, vagy éppen azon, mert egyszer csak eltűnnek az éterbe az adott cégek hosszas együttműködés után. Közben meg azelőtt előadták a hattyúk halálát és azt hogy ugyan már kíváncsiak a véleményemre, nyugodtan írjam le, adjak tanácsot (!) nyitottak rá. Aha, persze. Úgyhogy összegezve innentől kezdve, kétkedve fogok bele bármi ilyesmibe is. :)

    VálaszTörlés
  5. Pedig már megörültem, hogy ez jó lesz nekem, de így nem is tudom... nem tudtok ajánlani valami jó kis bőrradírt/krémet/bármit ami eltünteti a pattanások nyomait, a kisebb hegeket? előre is köszi :)

    VálaszTörlés
  6. Ehhez nem nagyon lehet mit hozzáfűzni :\

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...