2014. április 10., csütörtök

Paese Kashmir szemhéjpúderek

Jó minőségű, matt szemhéjpúderekre mindenkinek szüksége van!
Ezt annyira komolyan gondolom, hogy ha lehetne, minden nőnek kötelezővé tenném néhány matt szemhéjpúder megvételét, matt szemhéjpúderek nélkül ugyanis szerintem nem lehet igazán szép sminket csinálni!   

Tudom, hogy a matt szemhéjpúderek unalmasnak hatnak a pan-ben. Én magam sem tudok annyira rajongani értük, mint mondjuk egy mesésen csillogó, irizáló vagy egy metálfényű szemhéjpúderért, hiszen nem annyira szemet gyönyörködtetőek, nem olyan izgalmasak, de míg csillogó szemhéjpúderek nélkül le tudnám élni az életem, a matt darabokról nem tudnék lemondani.

Főként azért, mert én aztán tényleg MINDIG matt színeket használok a mélyítővonalba, a satírozáshoz és a külső V-be is, sőt, a belső szemzugba és a szemöldök alá is matt színeket viszek fel az esetek 95 %-ában. A fényes szemhéjpúdereket csak és kizárólag a mozgószemhéjamon használom. 

Egyrészt azért, mert matt színekkel könnyebb szép átmenetet kialakítani, árnyékolni, satírozni, másrészt visszafogottabb, természetesebb hatású a smink és  mert a matt színek hagyják érvényesülni a csillogókat! A sok fényes szemhéjpúder elnyomja egymást, egy matt szemhéjpúder viszont kihozza a mellette lévő csillogóból a maximumot! 

Matt szemhéjpúderekre tehát még a kezdő sminkelőknek is szüksége van, sajnos azonban a drogériák polcain nehéz szépen pigmentált, matt szemhéjpúdereket találni. Éppen ezért nagyon megörültem, amikor rájöttem, hogy a Paese kashmir szemhéjpúderek tökéletesen mattak, ráadásul rengeteg színben elérhetőek és kevesebb, mint 1000 Ft-ért beszerezhetőek!

Rendeltem is gyorsan 4 alapszínt: egy highlightert a szemöldök alá (605-ös), egy világosbarnás-szürkés színt (666-os) a szélek eldolgozásához, illetve egy sötétbarnát (604) és egy sötét lilát (674) az árnyékoláshoz. Íme: 

Csomagolás: 
Valljuk be, a csomagolás nem túl megkapó, sőt, igazából nem is túl praktikus. Azt tulajdonképpen nem bánom, hogy ilyen kis egyszerű (fehér tégely, fehér betűk, nulla díszítés) a megjelenésük, elvégre szeretem a letisztult dolgokat, de a szemhéjpúder teteje tekeréssel jön le, ami kapkodós reggeleken nem éppen ideális.


A másik dolog, hogy ezek a tégelyek elég rossz minőségű műanyagból készültek: zörögnek, kopognak, nem keltenek minőségi hatást.

Azt is sajnálom, hogy a színeknek nincs fantázianeve, csak száma....Mégis mennyi munkát jelentene elnevezni ezeket a színeket? Még fantázia sem kellene hozzá, én beérném a white, brown, purple nevekkel is! ;)


Állag, illat:
A szemhéjpúderek állaga száraz és érdes tapintású (ez használat közben nem jelent hátrányt), kivéve a legvilágosabb színt, utóbbi ugyanis nagyon kellemes tapintású, szinte selymes. Zavaró illatról nem tudok beszámolni, inkább csak a műanyag tégely "illatát" lehet érezni. :P


Használat, pigmentálság, tartósság: 
Kétségtelen, hogy ezek a szemhéjpúderek nagyon-nagyon porolnak! A legóvatosabb érintésre is tonnányi festék kerül az ecsetre és a púder felszínére, úgyhogy mindenképpen le kell ütögetni a felesleget az ecsetről, mielőtt nekilátunk a szemfestésnek, de szerencsére annyira pigmentáltak ezek a szemhéjpúderek, hogy hiába porolnak extrém módon, nem lehet őket nem szeretni! :D Ezt nézzétek:


A minták alá persze felvittem a kezemre a kedvenc NYX szemhéjalapomat, de igazából ezek a szemhéjpúderek alap nélkül is nagyon intenzívek, mégis könnyen satírozhatóak! (Nem tűnnek el a szemhéjról két ablaktörlő mozdulat után, mint mondjuk a Kryolan szemhéjpúderek, de szép átmenetet lehet velük elérni!)

Alappal a tartósságuk is kiváló, ezzel nincs probléma. :) 

Beszerezhetőség, ár:
A szemhéjpúdereket az Iparfümériából rendeltem, 950 Ft/db áron.

Összességében: A csomagolás hibái és az erős porolás ellenére, nagyon szeretem ezeket a szemhéjpúdereket, mert nagyon pigmentáltak, könnyű őket elsatírozni, alappal tökéletesen bírják egész nap és az áruk is kedvező! 


Ti hogy álltok a matt szemhéjpúderekkel?

6 megjegyzés:

  1. Jaj, az a lila, gyönyörű! De a barna árnyalatok is satírozáshoz meg mélyítőbe.... tuti fogok rendelni belőlük! :)

    VálaszTörlés
  2. Wáó, gyönyörűen pigmentáltak! :)

    VálaszTörlés
  3. Hú de szépek! :) Főleg a lila tetszik. Meggyőző a pigmentáltságuk. :)

    VálaszTörlés
  4. Azta, nem semmi e a pigmentáltság! Kár, hogy palettában nem elérhetőek, nagyon nem vagyok monopárti :-)

    VálaszTörlés
  5. Kár hogy az áruk nem 950Ft :-( Megnéztem!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sajnos a poszt megírása óta felemelték...:(

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...