2014. május 13., kedd

Amire inkább mondj nemet!

Vásárlás előtt sajnos hiába bújom a blogokat és a YouTube-ot tesztek után kutatva, hiába olvasok el minden véleményt a Krémmánián, és hiába próbálok ki mindent amit csak lehet a drogériákban mielőtt megveszek valamit, azért néha így is csalódás ér...

Ma összegyűjtöttem néhány terméket, amik nagyon-nagyon nem váltak be Nekem és szeretnék mielőbb megszabadulni tőlük! Íme:

1. sebamed golyós dezodor balzsam


Egy időben mindenki arról beszélt, hogy az alumíniumsó rosszabb még az ördögnél is, és azonnal cserélje le mindenki a jelenleg használt dezodorát, mert a benne lévő alumíniumsó mellrákot okoz! (Ami egyébként egyáltalán nem bizonyított!)

Bár kételkedtem benne, hogy a dezodorok ilyen komoly szerepet játszanának a mellrák kialakulásában, de csak sikerült beleültetni a bogarat a fülembe, hogy az alumíniumsó rossz és gonosz, így "jobb félni, mint megijedni alapon" én is kipróbáltam egy-két alumíniumsó-mentes deo-t. Abból indultam ki, hogy ha az alumíniumsó-mentes deo-k is olyan jók mint a "sós" társaik, miért ragaszkodjak az állítólag káros, rákot okozó deóimhoz?


A gond azonban az, hogy eddig akárhány ilyen deo-t használtam, mind katasztrofális teljesítményt nyújtott. Ez a sebamed pl. abszolút semmit nem csinált!

Az hagyján, hogy ez a golyós adagoló és a nedves érzés a hónaljamban utána az őrületbe kergetett, de foltosak lettek a pólóim, mert abszolút nem gátolta az izzadást, a nedves foltok pedig egyrészt nem túl esztétikusak, másrészt nem túl kellemes "vizes" hónaljjal tenni-venni, de még a kellemetlen szagok ellen sem védett! (Komolyan mondom, én még soha nem voltam ilyen büdös, mint azokon a napokon, amikor ezt a dezodort használtam!)


Rettentően kínosan éreztem magam mindig, ha valaki a közelembe jött, mert attól féltem "kiszagolja a dolgot", mosdatlannak, igénytelennek éreztem magam a megszokott, hatékony dezodorom nélkül.   

Éppen ezért elkezdtem utána járni a dolognak, hátha találok egy kiskaput, ami átbillenti bennem a mérleget, hogy nem olyan rossz az az alumínium só - Kata, nem ebbe fogsz belehalni! 

Végül találtam is egy-két linket, ami megnyugtatott, hogy nem kell annyira megijedni a deóktól, a levegővel és az ételekkel több alumínium kerül a szervezetünkbe nap, mint nap, mint a dezodorunkból:
http://www.borgyogyasz.hu/kiadvany/borgyogyasz-valaszol-emlorak.php
http://www.kockazatos.hu/anyag/alum%C3%ADnium 

Így én maradtam az alumínium sóval dúsított deóknál, vállalva a kockázatot, hogy egyszer a fejemhez vágják, hogy "bezzeg, ha alumíniumsó-mentes dezodort használtál volna....", elvégre amíg nem csak azt eszem, amit a kis biogazdaságomban megtermelek, és ezt a levegőt szívom, ráadásul gyógyszereket veszek be, ha beteg vagyok, amikben szintén van alumínium, én nyugodt szívvel használok továbbra is alumínium sót tartalmazó deókat, ezt a sebamed-et pedig kihajítom a kukába de azonnal!!

2. Lovely Nude körömlakk


Még a műkörmöm előtt vettem néhány nude színű lakkot, hogy ne legyenek mindig olyan csutkák és színtelenek a körmeim. Leginkább a Catrice nude-jaiból szemezgettem, de egy impulzásvásárlás során a kosaramba került ezt a Lovely körömlakk is....bár ne így lett volna.

A színe szép, de ennyi. A csomagolástól nem vártam sokat, elvégre egy néhány száz Ft-os lakktól az ember ne várjon csodát, de ilyen bénán ráragasztani ezt a címkét erre az üvegre....hát ehhez tehetség kell!


Mindez azonban nem lenne gond, ha a lakk állaga, fedése jó lenne, ha könnyű lenne vele dolgozni, vagy legalább tartós lenne....de nem.

Az állaga túl tömör, abszolút nem fed egyenletesen, az eredmény 2-3 réteg után is rettenetesen csíkos - vállalhatatlanul!, és ha ez még nem lenne elég: egyáltalán nem tartós - 1 napot se nagyon bír ki.

 Néhány hét alatt ráadásul így megkövesedett az alja is....ilyet én még nem is láttam!


Szinte jót nem is tudok róla mondani, szerintem kerüljétek el nagy ívben! 

3. Catrice made to stay vízálló szemceruza - In the Mood for Nude


 Tudom, hogy sokan imádják, de én egyszerűen nem tudtam megszeretni ezt a szemceruzát.

A színe, a csomagolása rendben van, nem irritálta a szemem, hegyező is van a végében (bár én nem szoktam hegyezni az automata szemceruzákat), szóval szimpi volt...egészen az első használatig. 


 Az első problémám az volt vele, hogy először nem nagyon akarta befogni a vízvonalamat. Nem csak az első alkalommal, hanem minden egyes alkalommal, mikor elővettem kezdetben nem volt benne erő. Többször végighúztam a vízvonalamon, de szinte láthatatlan volt, aztán egyszer csak brutálisan erős és intenzív lett, szinte géles hatásúvá vált és a vízvonal egy részét totálisan befestette, a festék pedig ezután nem is nagyon akart elmozdulni onnan!


Igen ám, de ha elsőre nem sikerült a teljes vonalat tökéletesen befesteni, vagy később korrigálni akartam a vízvonalat, a már odaszáradt festék lemorzsolódott, csíkozódott, amint hozzáértem a széléhez, nem lehetett rétegezni, ráadásul a "szűz" részeket sem sikerült befesteni...

Mivel korábban más nem panaszkodott erre a cerkára, merem remélni, hogy vagy csak én vagyok béna, vagy kifogtam egy selejtes darabot, de az a lényeg, hogy én nagyon nem szerettem ezt a ceruzát...:(

15 megjegyzés:

  1. Az a Lovely lakk tényleg katasztrófa. Anyukám is vett egyet, konkrétan 1 használat után kidobtuk, mert nem lehetett rendesen felkenni és 1 hónappal a megvétele után már olyan sűrű volt, mintha több éves lenne.

    VálaszTörlés
  2. Nálam eddig kb az összes Lovely lakk egy katasztrófa volt...

    VálaszTörlés
  3. A Catrice ceruzám ugyanezeket a tüneteket produkálja,nem igazán lett a szívem csücske.

    VálaszTörlés
  4. Valószínűleg árnyalat függő a Lovely lakk is, mert én ennek a nude kollekciónak a 8-as lakkjával nagyon jó barátságban vagyok, sőt a kedvenc nude lakkom lett, pedig nagyon sok körömlakkom van. Az enyémnek zselés állaga van, szépen terül, 2 rétegben fed, száradása átlagos, 5 napig hibátlan a hosszú körmeimen is, szóval még kiemelkedőnek is mondanám.

    VálaszTörlés
  5. A Catrice nekem tűrhető színerősségű volt (bár jobbra számítottam)... de arra nem találok magyarázatot, hogy hogy a fenében törhetett el, miközben nem használtam úgy, mint egy vadállat...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na látod ezt bele sem írtam a posztba, de állandóan letört nekem is!

      Törlés
  6. én szeretem ezeket a posztokat, mert nem a saját "hibámból" kell tanulni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezért is írtam meg, hogy Ti már ne csalódjatok. :)

      Törlés
  7. ez a cerka nekem is mumusom lett, először tetszett (már az általad is említett jelenségen kívül, h nehezen fogja be a vízvonalat), pár hónap után viszont extra száraz lett és már sehogy se fog, csak kézfejen és mini darabokra törik közben... (de most látom, h másnak is hasonló élményei vannak vele kapcsolatban)

    VálaszTörlés
  8. A Catrice ceruza nekem se vált be... Egyszerűen olyan semmilyen... :/

    VálaszTörlés
  9. A Lovely lakkból lehet csak rosszat fogtál ki, vagy olyat, ami előtte esetleg már nyitogatva volt, mert nekem is ez a 7es árnyalatú van meg, és nagyon könnyű vele dolgozni. Bár első rétegben még valóban csíkos picit, de a második réteg már nagyon szépen elterül rajta. Én szeretem :)

    VálaszTörlés
  10. A Lovely lakkból nekem a 4-es árnyalatú van meg és imádom,mert két rétegben tökéletesen fed és hihetetlen tartós valamint alap és fedőlakkal 4-5 napig hibátlan! Sajnos amit a címkézésről írtál az igaz,mert az katasztrófa...! Hasznosak ezek a bejegyzések! :)

    VálaszTörlés
  11. Hasznos poszt!!Imádtam! Az alumínium mentes deókkal én is így jártam. Lemondtam róluk és visszatértem a bevált uborkás Dove-hoz és ahelyett, h az alumínium miatt aggódnék, élvezem a friss illatot! :)

    VálaszTörlés
  12. Hasznos volt! A dezodornál egy hasonlót tesztelek most, ugyanolyan tapasztalattal, mint te. De még várok (és büdösödöm), amíg bírom. A Lovely lakkal ugyanúgy jártam mint te, soha többé, felejtős! Inkább költök rá 200-al többet máshol, mint hogy vegyek egyet és tényleg hónapok múlva beszáradjon. Konkrétan mint egy rágógumi, olyan az egész!

    VálaszTörlés
  13. Én Nivea almínium-mentes deót használtam, az is katasztrófa :(

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...