2014. július 25., péntek

Teszt: Makeup Revolution Amazing rúzs - Scandalous Vice

Ma nincs kedvem bevezetőt írni....Kezdjük! :)


Csomagolás: Egyszóval? Gagyi. :( Tudom, egy 690 Ft-os rúzstól nem szabad sokat várni, már ami a csomagolást illeti, de ez tényleg katasztrófa! Szinte egyáltalán nem záródik, alig kattan, alig szorul és a felirat is elég könnyen kopik. A kupak tetején lévő, kis átlátszó részbe "fecskendezett" színminta  ugyan segíti a fiókban vagy a rúzstartóban való kutatást - ez egy nagyon-nagyon jó ötlet volt, korábban ilyet csak a NYX Round rúzsainál láttam - de az én  miniadagom pl. belefolyt a tégelybe, ami nem túl esztétikus, valljuk be. Egy szó, mint száz: ez a csomagolás sem nem szép, se nem jó.



Szín: Muszáj a szín leírásával folytatnom a tesztet, mert ez az árnyalat, a Scandalous Vice, ELKÉPESZTŐ! Konkrétan narancssárga! Élénk, vibráló, feltűnő narancssárga.
Nem mondom, hogy teljesen hordhatatlan, de egyrészt kellő bátorság kell ahhoz, hogy egy ilyen színnel az ajkán valaki kilépjen az utcára, másrészt szerintem se a sárgás, se a pinkes tónusú bőrön nem mutat jól igazán, ráadásul nagyon nehéz kombinálni ezt a színt egy pirosítóval vagy egy szemhéjpúderrel...


 Más fényviszonyok között: 



Illat, állag, pigmentáltság: Az illata nagyon tetszik! Sokáig nem tudtam meghatározni, hogy mi is ez az illat, de a poszt írása közben rájöttem, hogy olyan, mint az az igazi tejes, gombócos vaníliafagyi! :)
Rúzsozás közben egyébként nem érezhető az illata, csak ha szagolgatod a hengert, akkor fedezhető fel.

A pigmentáltsága meglepően jó! Néhány réteg (3-4) kell azért a tökéletes fedéshez, de nem ül bele a redőkbe, a rétegezés hatására sem válik darabossá, és nyugodtan felvihető kissé kiszáradt ajkakra is, mert nem hangsúlyozza ki a hibákat.

 Ti is látjátok azt az enyhe citromsárgát a szám szélein? Ez a rúzsnak köszönhető...


Érzésre ajakbalzsamos. Egyáltalán nem ragad, puhának, hidratáltnak érzem a számat, ha összedörzsölöm, de közben valahogy kicsit nehéznek is...Úgy értem, az ember pontosan tudja, érzi, hogy ott van, mert valahogy "nyomja" az ajkakat, érezhető réteget képez rajtuk. Mindenesetre, az én számat egyáltalán nem szárította.   

A finihse szintén ajakbalzsamszerű: nem matt, de nem is csillogó vagy vizesen/szaténosan fénylő, nincsenek benne csillámok, csak természetes, visszafogott fénye van.

Tartósság: Az ajakbalzsamos állagból adódóan nem túl tartós ez a rúzs, de a legnagyobb baj nem ez, hanem az, hogy kiszámíthatatlanul kopik. Néha egészen szelíden eltűnt az ajkakról, néha egyenletlenül, foltokban kezdett fakulni, és volt olyan is, mikor belülről, kifelé kezdett eltűnni a szín a számról, és csak egy élénk narancssárga kontúr marad az ajkaimon...

Összességében: Mikor megláttam ennek a rúzsnak a színét, tudtam, hogy ebbe a darabba konkrétan, nem fogok beleszeretni, de reméltem, hogy a rúzs minősége majd meggyőz, hogy egy másik színben érdemes lecsapni rá.

Most azonban úgy érzem, nem egy must-have darab. Egynek jó, több pozitívumot tudok felsorolni, mint negatívumot, de ezzel együtt is simán kihagyható ez a rúzs. Jó-jó, de még sem annyira. 2,5/5  

10 megjegyzés:

  1. Én az ilyen feltűnő, vagy más, mély színekhez nem is rakok semmilyen pirosítót, bronzosítóval, spirállal maga a rúzs viszi a prímet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ... meg szemhéjpúdert se nagyon, max. egy pezsgőszínt :)

      Törlés
  2. Wow, micsoda élénk szín! Én nem hiszem, hogy valaha is viselnék ilyet. Egyébként nekem is van egy MUR rúzsom Treat árnyalatban, és a csomagolásától én is agybajt kapok. A színminta nekem szerencsére nem folyt ki (azért a bejegyzésed olvasása közben gyorsan ellenőriztem XD) és a szín is tetszik, mivel az enyém egy hétköznap is viselhető, hússzínű árnyalat. Az egész tűrhetően kopik. Nem tudom, hogy rendelek-e még tőlük rúzst, mert azért annyira nem dobtam tőle én se hátast, de a szemhéjpúdereik azért nagyon jók :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a kopás egyébként színenként változó lehet...a többiek, akik más színt kaptak, nem nagyon panaszkodtak a csúnya kopásra...ahogy Te sem. :S

      Törlés
  3. Alapból nem vagyok egy narancssárga-rajongó, úgyhogy ez a rúzs sem jön be. A csomagolása teljesen olyan egyébként, mint a MUA rúzsainak, a leírásod alapján a minősége is. Egyébként ha a csomagolást összehasonlítjuk az essence kb 700 Ft-os hosszan tartó rúzsaival, azoknak szerintem teljesen korrekt küllemük van... :/ kár érte.

    VálaszTörlés
  4. Tetszik a színe, már elég régóta vadászom azt a narancsot, ami nekem is tetszik. Van egy nude MUA rúzsom, rettenetesen kopik, szóval nem hiszem, hogy ezek után beruháznék erre. Viszont a színét imádom :)

    VálaszTörlés
  5. Juj. Vannak narancssárga rúzsok amik tetszenek, de ez nagyon nem :( Az meg, hogy foltokban kopik nem túl meggyőző szintén :/

    VálaszTörlés
  6. Ez a szín számomra csúnya és "kellemetlen", biztos nem hordanám :S

    VálaszTörlés
  7. Jobban lekötött olvasás közben a képeken, hogy még mindig megvan ez a gyönyörű manid, mint maga a rúzs :DD Nagyon nem tudnék elképzelni magamon egy ilyen színt, ha pedig nem is túl jó minőség, nem is áldoznék rá, még ennyit se. :)

    VálaszTörlés
  8. Jujj ez nagyon sárga narancssárga :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...