2015. március 19., csütörtök

Az utóbbi idők legnagyobb csalódásai - 2. rész

Az utóbbi időben sajnos elég sok csalódás ér beauty szempontból.
Ez főleg azért bosszantó, mert általában órákat töltök azzal, hogy egy-egy terméknek - amire szeretnék lecsapni -, alaposan utána járok. Elolvasok minden tesztet, átböngészem a Makeupalley-t és a Krémmániát, megnézek minden videót, hogy minél kevesebbszer érjen csalódás, de sajnos egy-két pofára esés elkerülhetetlen, ha az ember látatlanban, a neten keresztül kénytelen vásárolni.

Az utóbbi idők egyik legnagyobb csalódása számomra a Milani szemhéjalapozója volt.


Kezdjük a pozitívumokkal!

A csomagolásával abszolút nincs gond! Könnyű, kis helyen is elfér, praktikus, csőrös kialakítású és bár nem túl dekoratív, mégis jól esik ránézni, úgyhogy nem panaszkodom.


A krém kinyomva erőteljesen sárgás színű, de eldolgozva már inkább színtelen/bőrszínű és szép matt.


Könnyű eldolgozni egyébként, a felvitelt követően nem ragad, inkább csak nagyon-nagyon enyhén tapad. Érezhető, hogy ott van, érezhetően réteget képez a bőrön, de kétlem, hogy ez bárkit is zavarna.

Illata van, de a normál használat során ezt nem vettem észre, csak most, a tesztírás alatt, mikor megszagoltam a kezemre kinyomott adagot. Egyébként nem túl kellemes, olyan műanyagos-vegyszeres kicsit, de mint mondtam, szerencsére ebből semmit nem lehet észrevenni a felvitel során.

 És akkor jöjjenek a negatívumok: 

Nem tudom, hogy a kissé szárazabb állag-e az oka vagy sem, de a szemhéjpúdereim valahogy nem tűntek olyan pigmentáltnak, olyan intenzívnek, mint pl. a NYX szemhéjalapommal. Szerintem egyszerűen nem tudtak beletapadni kellően az alapba, nem tudtak mihez "kapaszkodni" és ezáltal nem lett olyan teljes a fedés, mint amit korábban más alapokkal már megszoktam.

Valószínűleg a gyorsan száradó, kevésbé tapadós textúra az oka annak is, hogy sajnos a nap végére igencsak megfakultak a színek a mozgószemhéjamon, és bizony az esetek 90%-ában egy-két csíkban teljesen ki is kopott a szín. Nem gyűrődött be annyira csúnyán, de azért látható volt a kár, amit én 12 óra viselés után sem tudok elfogadni, hiszen a korábbi szemhéjalapjaim simán bírták egész nap.


Összességében: Sajnos velem nem kompatibilis ez a szemhéjalapozó.
Valószínűleg el fogom használni, jó szolgálatot tesz majd, ha egy-egy paletta színmintáit akarom lefotózni, mert a színeket egészen jól felélénkíti, de mivel a tartóssága nem az igazi, élesben nem fogom bevetni. 
Sajnálom, szerettem volna szeretni, de a NYX HD és a NYX Proof it! ezerszer jobban teljesít rajtam, mint Ő.      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...