2015. május 1., péntek

Teszt: Holika Holika Sweet Cotton Pore Cover BB krém

A mai poszt főszereplője egy koreai BB krém, a Holika Holika Sweet Cotton Pore Cover.


Mivel a Holika Holika Clearing Petit-je az egyik kedvenc BB-m, szerettem volna kipróbálni egy másik BB krémet is ebből a márkából, hátha újabb kedvencre bukkanok. Azért választottam a Sweet Cotton Pore Cover-t, mert tág pórusú, zsíros bőrre van kitalálva, én pedig folyamatosan küzdök a T-zónám, azon belül is az orrom zsírosodásával. (Korábban sosem értettem, hogy a filmekben a nők miért szaladnak ki a mosdóba az étteremben a vacsora kellős közepén azzal a felkiáltással, hogy:  "Bepúderezem az orrom!" Most már értelmet nyert a dolog! :P;) Na kezdjük a tesztet! :)

Ennek a BB-nek hipercuki a csomagolása! Aranyos, kicsi, könnyű tubus, cukorkaszínek, helyes rózsaszín temperás kupak. Vidám, színes, egyedi. Nem túl kifinomult, de nem a 30-hoz közeli nőknek szánták, úgyhogy nem is kell annak lennie. ;) A kupak jól zár, 30 ml, 30-as SPF. Az egyetlen aprócska dolog, amibe bele tudok kötni, az az, hogy a "csőr" szélén maradt egy kis műanyag sorja. Bár lehet, hogy 100-ból csak 1 ilyen...mindegy is. Nem nagy ügy.   


A másik dolog, amit imádok benne: az illata! Nem olyan igazi vattacukor illatú, de nagyon édes, cukorkás és virágos is egyben. A felvitel során és utána is lehet érezni egy ideig. Szeretem, mert feldobja egy kicsit az alapozás egyébként unalmas folyamatát.   

A színe határozottan sárgás, de elég világos is, számomra tökéletes.


A fedése nagyon-nagyon jó! Én ezt már határozottan erősnek mondanám. Ha ezt a BB-t használom, nem használok korrektort, mert úgy érzem az már túl sok lenne, de pl. ha a Missha Perfect Cover-t, akkor igen.


Ami először meglepett, de nagyon tetszett, az az, hogy azonnal mattra szárad! Púderre maximum csak a fixálás miatt van szükség, mert ez a BB egy icipicit sem fénylik. Sokak ezt hívják "természetellenesen" mattnak azt hiszem, de én ezt nem bánom.

A legeslegjobb dolog azonban ebben a BB krémben az, hogy egész nap matt tőle az arcom! Egész nap! Az orromon is. Elképesztő! Soha egy BB-vel sem sikerült még elérnem ezt! 

Mindennek azonban ára van. Mégpedig az, hogy rettentően szárítja a bőrömet. Igaz, hogy egész nap matt az arcom, de a nap végére még a korábban zsíros területek is pikkelyesre száradnak.
20-30 centiről ez mondjuk annyira nem feltűnő, de ha hazaérve leülök az sminkes asztalom elé és belenézek a tükörbe, mintha sminkelni akarnék, látom, hogy nagyon-nagyon száraz, fehér és foltos a bőröm tőle.

A másik dolog, amivel először küszködtem: a felvitel. Kézzel szinte lehetetlen szépen eldolgozni (nekem legalábbis nem nagyon ment). Nagyon gyorsan szárad a krém, rögtön nagyon matt, és hiába a kéz melege, egyszerűen nem puhul meg annyira, hogy szépen lehessen teríteni.
Ha kézzel próbáltam felvinni, beleült a pórusokba, a viszonylag tömör és nehéz állaga miatt pedig építeni sem nagyon lehetett, nagyon nehéz volt egyenletesen, szépen felvinni. 
Szerencsére a tesztelés közepén megérkezett a Real Techniques sminkszivacsom, amivel gyönyörűen fel lehet vinni ezt a BB-t (is), így a felvitellel kapcsolatos problémám megoldódott.

Összességében: Igazi felüdülés egy zsíros bőrű nőnek ez a BB! Szuper a fedése, fincsi az illata, cuki a csomagolás, matt bőrt biztosít egész napra, én azonban egy picit csalódott vagyok. Ha nem lenne ez az erős szárító hatás, Ő lenne a tökéletes BB krém számomra, de sajnos így azt kell mondjam, nem az igazi, sőt már-már csalódás. 

Mostantól reggelente megpróbálok jól aláhidratálni egy valamivel nehezebb nappali krémmel, hátha az megoldja a dolgot. Később beszámolok róla, hogy sikerült-e kiküszöbölni ezt a hibát.     
Ha igen, mindig lesz itthon egy tubussal a fiókban, de ha nem, akkor ennyi volt...drukkoljatok! :)

UPDATE - 2015.05.12: Továbbra is nagyon szárítja a bőröm, hiába az aláhidratálás. Nem próbálkozom vele tovább, blog sale-re kerül!

2 megjegyzés:

  1. Kár érte, pedig nagyon jól hangzott :( Már nyomtam volna a rendelés gombot, de a szárató hatása miatt nekem sem lenne jó a vízhiányos bőrömre... De azért hátha segít majd az erősebb hidratálás! :)

    VálaszTörlés
  2. Érdekes, nekem nem tűnt fe ez a szárító hatása, pedig az orcáinom hajlamos szoktam lenni a kiszáradásra. De ezzel a termékkel sem jött ez elő. A felvittel nekem eleinte inkább szokotlan volt ugyebár a temék állaga miatt, mert korábban a Holika Holika Petit Bb krémjét használtam és hazsnálom is, és annak a folyos állaga után nem tudtam hogyan nyúljak a termékhez. Ezért is pihentettem egy keveset és a melegebb idő beköszöntével kezdtem el használni és ecsettel felvinni (mint mindig mindent, mert analfabéta vagyok a kézzel való alapozózáshoz :D).Valmiért az éreztem hogy amsszívabb állag a nyarat kivánja és kevésbé hogy olyan hamar lefolyni rólam. Szóval teljesen meg vagyok vele elégedve de a Petit BB krémjét számomra ez sem tudja fölülmúlni az a tökéletes nekem. :D
    Remélem a jobb aláhidratálás meghozza a várva várt eredményt és ő lesz A BB krémed. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...