2015. június 7., vasárnap

AVON - Cherish

Lelövöm a poént: az AVON Cherish (jelentése: babusgat, dédelget) nevű illatát nem nekem találták ki. Már az első használatkor világosság vált számomra, hogy nem fogom szeretni, ezért is halogattam  a teszt megírását, de hogy ne menjek el szó nélkül mellette, a múlt héten elkezdtem komolyabban tesztelni, most pedig elmondom mire jutottam vele kapcsolatban. 


Először is kezdjük a külsővel! Szerintem kifejezetten szép ez az üveg. Szép a formája, kellemesen nehéz, szép az arany felirat, tetszik ez a meleg szín. Arany, barack, rose gold? Nem tudom, de kellemes ránézni. Romantikus, nőies, simogató.


Amit viszont nem értek, az a jól záródó kupak hiánya és a szórófej alatt elhelyezkedő kis "edény". 
A kupakmentesség eleve nem jó ötlet, nem praktikus egy parfümnél, főleg ha olyan könnyen képes kifújni magát a táskánkban, mint ez a kreáció. 

Ennél azonban nagyobb hiba ez a kis tálka, amit valamennyire ugyan el lehet forgatni az útból, de nekem minden egyes fújásnál "megakad" a parfüm egy része a tálka peremében.


Egyszerűen nem tudom úgy kifújni az illatot, hogy a folyadék minden cseppje a csuklómon landoljon! Minden egyes alkalommal sikerül a tálkába is fújnom egy elég nagy adagot, ami egyrészt pazarlás, másrészt nagyon nem szép, a folyadék ugyanis nyomot hagy a tálka falán...nem értem ezt a koncepciót.

Persze mindez kiküszöbölhető, ha leveszem a tálkát, de akkoris...minek kellett ez rá, ha védelmi funkciója nincs, ellenben zavaró a fújásnál?!

Látjátok azokat a kis pontokat a tálkán? Az az odaszáradt parfüm...

Az illat maga édes. Sőt mi több, mámorítóan, bódítóan édes. (Ha rosszmájú akarnék lenni, azt mondanám, hogy fejfájósan édes.)

Bár hivatalosan az AVON Cherish a fás-gyümölcsös-virágos illatkategóriába tartozik, rajtam egyértelműen VIRÁGOS. (Így csupa nagybetűvel.)

Egészen pontosan tömény jázmin illatú. Nem az a wc illatosító jellegű jázmin, annál sokkal finomabb, de nagyon testes, erőteljes, mást nem is sikerült kiéreznem az illatjegyek közül, csak a jázmint. 

Ahogy telnek az órák egyre jobban szelídül az illat, de a jázmin végig domináns marad, nem nagyon enged más jegyet előtérbe kerülni később sem.

EDP lévén elvárható, hogy az illat jó sokáig kitartson, rajtam kb. 2-3 órán keresztül lehet érezni rendesen, utána csak nyomokban, kb. még 2-3 óráig.   

Alapvetően ez egy vidám, nőies, nappali használatra is alkalmas illat, kicsit emlékeztet az AVON Far away nevű parfümjére, már ami az édességét illeti. Nyárra túl sok lenne (nem elég könnyed), de azoknak, akik szeretik az édes illatokat, tavaszra ideális lehet. 

Ezt az illatot én egyébként inkább 40-es, 50-es éveikben járó nőkön tudnám elképzelni, egy fiatal lányon, fiatal felnőttön, fiatal anyukán nem.     

Összességében: Mint mondtam, hozzám nagyon nem passzol. Sem a stílusomhoz, sem az életkoromhoz. Azon kívül, hogy nem praktikus a csomagolása, nekem túl édes, túl virágos és ha egészen őszinte akarok lenni, akkor egy kicsit egysíkú. 
Nem annyira különleges, nem túl összetett, nem annyira átgondolt.Tucatillat. 

(A parfümöt tesztelésre kaptam, de ez - mint látjátok - egyáltalán nem befolyásolta a véleményemet.)

6 megjegyzés:

  1. Végre valaki leírta egy parfümtesztnél, hogy milyen korosztálynak ajánlaná, ilyet is ritkán látni! :) (én is mindig beleírom) Ez a kialakítás durva, legalább lenne magasabban a szórófej, ebből tényleg csak bosszankodás lehet...

    VálaszTörlés
  2. A parfüm doboza felhívja a figyelmet arra egy kis ábrával, hogy az edénykét LE KELL venni használat előtt. Ha másik parfümnél nem fáradság a kupakot levenni, nem értem itt miért az. Engem legalább is ez valamiért nem bosszant, amikor előveszem. Persze ez nem menti fel attól, hogy haszontalan, de nem is utaztatáshoz lett kitalálva, hanem hogy dekoratív legyen - mint általában a parfümök. Biztos jön belőle, vagy már van a a táskabarát kiszerelés is. Nem mellesleg ott vannak a travalo-k.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Először nem akartam elhinni, de tényleg van a dobozban egy ábra! Nem vettem észre, mert világos barack színű háttérre fehérrel nyomtatták rá...:P Na mindegy.

      A kupakkal kapcsolatban: a jelenlegi DKNY parfümömön nincs kupak, valószínűleg ezért zavar kissé a "kupakolás".

      Törlés
  3. Nekem sosem tetszett, főleg mert egy időben a csapból is ez folyt. Az előző munkahelyemen több lány is ezt használta, a végén már az utcán is felismertem ha valakin "szembe jött" ami elég gyakori volt. (Én csak úgy hívom ezt, hogy Pink Sugar effektus :D).
    Örülök, hogy végre őszinte véleményt olvashattam róla és úgy egyébként egy használható parfüm leírást, ami nem csak copy sajtóanyag, meg "nem vagyok jó az illatok leírásában"-szöveg. :)

    VálaszTörlés
  4. Az én orromnak ez a parfüm tömény gyümölcs illatú, amit nem tudnék elképzelni 50 körüli nőkön, inkább 16 éves lányokon. Bár én csak egykét fújásos tesztre kaptam ( sok másikkal együtt , hogy válasszak szülinapomra ), de első fújás után ment a levesbe. :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...