2015. október 4., vasárnap

Pro és Kontra - aden, Makeup Revolution

Az utóbbi időben nagy decluttering lázban égek, már ami a sminkes fiókjaimat illeti. Kidobálom a nagyon régi termékeket, kiszanálom azokat, amiket annyira nem szeretek, amik valami miatt nem váltak be igazán, és csak azokat tartom meg, amikkel tényleg 100%-ban elégedett vagyok, amiket szeretek, amikben megbízom. :)

Csak olyan sminktermékeket szeretnék látni a fiókjaimban, amikről tudom, hogy ha reggel őket választom, nem kell aggódnom amiatt, hogy hogy fest a sminkem 4, 8 vagy akár 12 óra után sem.

A mai posztban szereplő termékek sajnos nem tartozik bele ebbe a körbe. Nézzük miért! 

Makeup Revolution - Vivid Blush Lacquer - Heart
Alapvetően nem rajongok a krémes pirosítókért, de ettől a "kinyomós" verziótól valamiért mégis sokat vártam. Reménykedtem benne, hogy Ő megváltoztatja a krémes pirosítókról bennem kialakult, nem túl pozitív képet, de az első alkalom után sajnos már tudtam, hogy nem fogjuk egymást szeretni. 

Pro: 
- A csomagolás rendben van. Könnyű - műanyagbl készült, pumpás, így nem kell belenyúlkálni a krémbe, aminek külön örülök, hiszen hosszú körmökkel ez nehézkes, ráadásul ez így sokkal higiénikusabb is! A kupak tök jól záródik, nem kopnak le a feliratok egykönnyen, és elég jól is néz ki. 
- Illata nincs, de nem is kell, hogy legyen. 
- A színe is tetszik. Ez egy szép, hétköznap is nyugodt szívvel hordható árnyalat. Meleg, intenzív, narancsos-terrakottás-barackos.   
- A pigmentáltságára sem lehet panasz, nem az a típus, ami néhány mozdulat után eltűnik és legalább 3 réteget kell felvinni, hogy látható legyen...ez a pirosító nagyon szépen fed. 
- Nagyon kevés kell belőle egyszerre, a kezemre kinyomott adag legalább 3-4 alkalomra elég!
- Tartósnak tartós, alapozó és púder nélkül is egész nap a helyén marad, nem kopik, nem fakul. 

Kontra: 
- A gond az, hogy nagyon nehéz egyenletesen eloszlatni. Nekem legalábbis nem ment. Gyorsan kell vele dolgozni, mert hamar szárad, de kézzel eldolgozva mindig csúnya, foltos lett, ráadásul a széleit sem tudtam sosem úgy eldolgozni, hogy ne legyen kontúros. 
Ecsettel már könnyebb vele dolgozni, szebb is lesz a végeredmény, de így sem olyan szép, mint egy por állagú, kompakt pirosító esetén.  
Nem azt mondom, hogy rossz termék, nem mondom, hogy nem tudnám elhasználni, ha nagyon akarnám, de nem ez a kérdés, hanem az, hogy akarok-e vele bajlódni. 

Még egy esélyt kap, mielőtt végleg lemondok róla, de az a helyzet, hogy szerintem végül a BlogSales/Elajándékozás kategóriába kerül...

Nektek van ilyen pirosítótok? Ti meg vagytok vele elégedve? Hogy oszlatjátok el? 

aden lip&cheek tint - Mango
Ahogy mondtam, alapvetően nem rajongok a krémes/folyékony pirosítókért. Ezeknél csak egy dolgot szeretek kevésbé: az ajaktintákat, ajakfilceket. Nem szeretem azt a finish-t, ami ezeket a termékeket jellemzi, nem szeretem azt a száraz, egyáltalán nem krémes érzetüket, nem szeretem, hogy gyér a színválaszték...szóval nem a kedvenceim az ajaktinták. Sajnos az aden folyékony ajaktintája (és pirosítója) sem győzött meg. 
Pro: 
- A csomagolás rendben van. Strapabíró, jól záródik, az applikátor mérete, kialakítása is jó. Nem szép, nem különleges, de a funkcióját ellátja. 
- Az illata nem erős, nem zavaró, messziről abszolút nem érezhető, de közelről sem mondanám büdösnek. Van egyfajta illata, de semmi durva dologra nem kell gondolni. 
- Az állaga jó (már ha lehet ilyet mondani egy tint esetén :P): elég folyékony, de könnyű dolgozni vele, elég hamar szárad. 
- A színe élénk Barbie rózsaszín. Ezzel kapcsolatban annyit, hogy az árnyalat fantázianeve "Mango", ami - látva a színt - elég rossz választás volt.  A legtöbb ajaktint-nek egyébként ilyen színe van: rikító sötét rózsaszín. 
- 1 rétegen szerintem nem igazán egyenletes, de mivel építhető a cucc, ezen lehet javítani. 
- Tartós! Lehet vele enni, inni, csókolózni, miután megfogta az ajkakat kb. mindent kibír és szerencsére elég egyenletesen is kopik. 

Kontra: 
- Amit nem igazán szeretek benne, az a finishe. Rétegezés ide vagy oda, mindig megmarad ez a tipikus filces, kissé áttetsző, természetellenesen matt hatás, amivel nem tudok megbarátkozni. 
- Ennek az ajaktint-nek ráadásul nincs túl jó íze. Savanyú és édes egyszerre, de nem olyan, mint a töltött savanyú cukorka sajnos, inkább olyan vegyszeres és kellemetlen. 
- Általában 3 réteget kellett felvinnem belőle ahhoz, hogy tessen, de sajnos ekkor már ragadt, még száradás után is. Ráadásul azon túl, hogy nagyon szárította a számat - húzódott a számon a bőr -, bizsergett, sőt kicsit csípett is...nagyon kellemetlen érzés volt viselni, folyton nyalogattam a szám, pedig sosem szoktam!
- Pirosítóként sem vált be. Eldolgozás után alig látszik, nem igazán építhető, de ha mégis sikerül, akkor is foltos...nem jó. 
Ti szeretitek az ajaktint-eket? Ezt az aden-t próbáltátok már? 


1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...