2016. december 2., péntek

Teszt: Sleek paletta - A new day

Ha régóta figyelemmel követitek a blogot, tudjátok, hogy imádom a natúr színeket és a Sleek i-divine palettákat. Gondolhatjátok, hogy mekkora öröm volt számomra, amikor a Sleek megjelent egyszerre két natúr palettával is! (No meg mekkora dilemma, hogy a kettő közül melyiket válasszam!)


Nem mintha szükségem lett volna még egy palettára, főleg még egy natúr színeket tartalmazóra, de hát tudjátok hogy van ez…Sminket nem feltétlenül azért vásárolunk, mert szükségünk van rá, hanem mert beférkőzik az agyunkba és addig nem nyugszunk, míg a miénk nem lesz! Legalábbis nálam így van ez! :)

Egy szó, mint száz, lássuk hogy sikerült a Sleek “A new day” nevű palettája.


A csomagolás a szokásos Sleek minőség, a szemhéjpúderek minősége azonban kissé eltér a korábban megszokottól. 





A matt szemhéjpúderek nem porolnak túlzottan és könnyen eldolgozhatóak, de gyengébben pigmentáltak, mint a többi Sleek palettában található matt szín. Mivel azonban főként világos, satírozó és highlighter színekről beszélünk, ezt annyira nem bánom. 

Ami a metálos/csillogó színeket illeti, egy kicsit árnyaltabb a kép! A szemfestékek textúrájával továbbra sincs komoly gond, de egy-egy szín (jóval) pigmentáltabb, mint a másik.

Félreértés ne essék! Nem rosszak ezek a szemhéjpúderek! Építéssel, alappal, vagy akár vizesen felvíve csodás lesz a végeredmény, de igaz, ami igaz: pigmentáltságbeli különbségeket nem tapasztaltam korábban a Sleek palettáimnál, ennél a palettánál viszont igen. 


H-A-P-P-Y: Meleg tónusú sötétbarna. A paletta legsötétebb színe, egyúttal a matt színek legpigmentáltabb darabja. Selymes tapintású.  


Be happy: Teljesen matt, selymes tapintású, nagyon világos, kissé barackos beütésű krémszín. Tökéletes matt highlighter.  


Believer: Metálfényű, krémes textúrájú, jól pigmentált, nagyon-nagyon világos bézs. Felvíve majdnem fehér. 


Don't worry: Az abszolút kedvenc! Már ezért az egy színért érdemes lecsapni erre a palettára! Ez egy arany-barna csoda! Mesés a színe, a textúrája, a pigmentáltsága, a finishe...mintha folyékony fém lenne! Gyönyörű!!


Carpe Diem: Lilás tónusú, közepesen sötét és közepesen pigmentált, matt, világosbarna. 
A textúrája jó, a színek elmosásához szuper. 


Let it go: Narancsos tónusú, világos, gyengén pigmentált, világosbarna. A textúrája jó, satírozáshoz tökéletes. 


Shine on: Keményebb, szárazabb textúrájú, gyengén pigmentált, fényes, világos arany. 
Az egyik leggyengébb szín a palettában. 


Daydreamer: Selymes textúrájú, teljesen matt, hideg tónusú, nagyon világos barna. Nem kifejezetten pigmentált, de ettől lesz remek satírozó! 


Silver lining: Fényes, világos taupe. Nagy szívfájdalmam, hogy ez az egyébként gyönyörű ezüstös barna elég gyengén pigmentált. Sokat kell építgetni, hogy olyan szép legyen, mint a pan-ben és az állaga is száraz. 


Bright side: Ő egy barackos-narancsos, fényes szín. A Silver lining-hoz és a Shine on-hoz képest sokkal jobb az állaga és a pigmentáltsága, de még így sem olyan jó, mint a Don't worry vagy a mellette lévő irrizáló sápadt arany. 


Feelin' good: Ez a szín nagyon hasonlít a Be happy-re, mert Ő is nagyon világos, selymes tapintású, krémszín, de ennek van egy kis szaténos fénye. Visszafogott csillogása miatt remek highlighter. 


Sun is shining: Ő egy kiválóan pigmentált, borzasztóan krémes, világos, metálfényű, arany-fehér duokróm árnyalat. Csodaszép!!


Sun is shining, Brightside, Daydreamer



Let it go, Don't worry, Be happy...úúúúú-ú-ú-úúúúúúú-úú-úúúúúú...Don't worry! :)



Feelin' good, Silver lining, Shine on



Carpe Diem, Believer, H-A-P-P-Y



Ami a színeket illeti, bár én a kontrasztos, hangsúlyos sminkeket szeretem, amihez nagyon sötét és nagyon világos színek is kellenek, ezúttal nem bánom, hogy egyetlen egy sötét szín került csak a palettába, azt meg pláne nem, hogy nincs benne matt fekete. (A Sleek paletták nagy részében van ilyen, szóval már annyi matt feketém van, hogy ihaj!)
Van benne viszont 2 highlighter szín (egy matt és egy enyhén fénylő), ami tökéletes a szemöldök alatti terület kiemelésére, sőt  4 olyan szín is, amivel remekül össze lehet mosni a színeket illetve el lehet dolgozni az éleket. Hidegebb és melegebb árnyalatú, világosabb és sötétebb is.  

Az összképet tekintve sok aranyfényű, világosbarna és kiemelőszín van a palettában, a színeket tekintve tehát a mérleg nyelve eltolódott a világosabb színek felé, a fényes-matt színek aránya viszont egyensúlyban van.

Összességében nem tartom rossznak ezt a palettát. Ezúttal ugyan nem voltam minden egyes színnel maradéktalanul elégedett - főleg a metálos színek hullámzó teljesítménye miatt -, de ennek ellenére is szeretem és gyakran is használom ezt a palettát. 

Kifejezetten ajánlom azoknak, akiknek szükségük van néhány jól teljesítő, matt satírozószínre, amivel gyorsan, könnyen el lehet dolgozni az erősebb, sötétebb színek éleit. 
(Ha megtetszett, katt IDE!)


4 megjegyzés:

  1. Én is megvettem ezt a palettát és nagyon szeretem. :)

    VálaszTörlés
  2. A H-A-P-P-Y valami eszméletlen szép árnyalat, nem is gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog bármi ebből a palettából. Erre tessék, írsz egy ilyen tesztet, és máris tetszik, még a színek hullámzó pigmentáltsága ellenére is. :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jövő héten írok egy ilyen tesztet az All Night Long-ról is...az szerintem még gyönyörűbb! :D

      Törlés
  3. Szemeztem velük én is megjelenéskor, de nem vásároltam. Később pedig már tudtam, hogy a Müllerekben kapható lesz, és úgy voltam vele, hogy élőben inkább megnézem őket. Bár nem nyúltam bele minden színbe, ez a paletta nekem nem igazán tetszett. Az All Night Longban viszont találtam 1-2 gyönyörű színt, szóval az kívánságlistás lett. :)
    Most olvasom, hogy arról is jön a teszt. Szuper, már alig várom! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...