2017. március 11., szombat

Tényleg olyan jó? - Makeup Geek szemhéjpúderek

Aki kicsit is érdeklődik a sminkelés iránt, annak biztosan nem kell bemutatni a Makeup Geek szemhéjpúdereket. 
Marlena sminkcuccai rendkívül népszerűek, nemcsak a szemhéjpúderek, hanem a pigmentek, a pirosítók, a bronzosítók és a highlighterek is, negatív véleményt keresve sem találni róluk a neten. 

Jómagam 3 szemhéjpúder, 1 duókróm szemhéjpúder és 1 foiled szemhéjpúder tulajdonosa vagyok, és a többiekhez hasonlóan én sem panaszkodom rájuk.



Jó minőségűek, szerethetőek, de vajon tényleg olyan jók, mint amekkora a hype körülöttük? Ha kíváncsiak vagytok a véleményemre, olvassatok tovább! :)

Kezdjük a sort a “normál” szemhéjpúderekkel! Én a Peach Smoothie, a Creme Brulée és az Unexpected nevű árnyalatokról tudok nyilatkozni. Ezek mind matt finishűek, szépen pigmentáltak, nem porolnak túlzottan. A Peach Smoothie és a Creme Brulée kifogástalanul viselkedik, pillanatok alatt el lehet velük tüntetni az éles kontúrokat, könnyedén össze lehet mosni őket más színekkel, szóval szép átmeneteket lehet velük elérni, tökéletes satírozószínek.  
Hozzájuk képest viszont az Unexpected – amit kifejezetten a lila szemhéjpúderek mellé vettem – már nem ennyire szuper. Akármivel próbálkozom, foltosnak látom a szemhéjamon. Mindegy meddig satírozom, mindegy milyen ecsettel, mindegy milyen alappal, a színátmenet valamiért nem lesz olyan tökéletes, mint a másik két szín esetében...

Creme Brulee, Unexpected, Peach Smoothie








Nem panaszkodom, elvégre a 3-ból 2-vel abszolút meg vagyok elégedve és a 3. sem rossz, csak nem az igazi. Ettől függetlenül jó vételnek tartom ezeket a szemhéjpúdereket, mert nem túl drágák (MUG viszonylatban és általánosságban sem), főleg ahhoz képest, hogy mekkora mennyiséget kapunk a pénzünkért, rengeteg színben kaphatóak és abszolút minőségi darabok. 
De! Akármennyire is szeretem a MUG matt szemhéjpúdereit, a Kryolan matt szemhéjpúdereimet még jobban szeretem. Ha nagyon gyorsan akarok végezni a satírozással és biztos akarok lenni benne, hogy tökéletes lesz a végeredmény, inkább a Kryolan panjeim után nyúlok, amik olcsóbbak és még egy fokkal jobb minőségűek, mint a MUG mattjai. (Összehasonlításképpen egy Kryolan matt szemhéjpúder 1300 Ft és 2,5 gramm, egy MUG szemhéjpúder pedig 7.1 EUR, vagyis kb. 2200 Ft a BeautyBay-en és 1.8 gramm.)

A duókróm szemhéjpúderek közül első körben csak egyetlen színt rendeltem meg, mert – mielőtt több színbe is beruházok - meg akartam bizonyosodni róla, hogy élesben is erőteljes, látványos az irizáló hatás...Örömmel jelentem, igen! :)
Bár a kézfejemen húzott mintán jobban érvényesül a duókróm effektus, mint a szemhéjamon, ezzel együtt sem okozott csalódást ez a szemhéjpúder! A Ritzy kétségkívül egy nagyon különleges, gyönyörű szín, meggyőző duókróm hatással, szép fénnyel...egyszerűen nem lehet nem szeretni! :)



Ezek a szemhéjpúderek is 7.1 EUR-ba kerülnek, vagyis nem drágábbak, mint a normál MUG szemhéjpúderek, ráadásul kimondottan duókróm vonallal nem sok márka büszkélkedhet, szóval Marlena határozottan megtalálta a piaci rést és szerintem igencsak jól be is foltozta! :) 
Szívfájdalom, hogy jelenleg a BeautyBay-en csak 2 szín elérhető - remélem ez hamarosan változni fog -, mert ezekre a duókróm szemhéjpúderekre érdemes odafigyelni!

Végül, de nem utolsósorban, beszéljünk kicsit a foiled szemhéjpúderekről is! 
Én ebben az esetben is óvatos voltam és csak egy színt rendeltem, a Grandstand-et. 



Az biztos, hogy a színe csodás, a textúrája nagyon puha, krémes, gyönyörűen pigmentált, könnyű vele dolgozni, a finishe erőteljesen metálos…tökéletes. Érthető a hype, nem lehet panasz sem a minőségükre, sem a színskálára!
De! Ha birtokolsz egy-két Sleek palettát, amiben vannak metál fényű árnyalatok is, akkor tulajdonképpen elmondhatod magadról, hogy neked már vannak foiled szemhéjpúdereid.
Én legalábbis nem igazán fedeztem fel különbséget a Sleek metálos színei és a MUG foiled szemhéjpúderei között. Számomra egyik sem jobb a másiknál, ugyanolyan pigmentáltak, ugyanolyan krémes az állaguk, ugyanolyan jó velük dolgozni, ugyanolyan szép fényesek. Pont.
Éppen ezért arra jutottam, hogy egyszerűen nem éri meg foiled szemhéjpúdereket rendelni, mivel míg egy darab foiled szemhéjpúder kb. 3400 Ft és 1.8 gramm, addig egy Sleek paletta (amiben 12 szín van) 3150 Ft a MUP-ban (vagyis egy szín 263 Ft-ba kerül), így még ha csak 0.8 gramm-ot is kapok a pénzemért színenként, akkor is sokkal-sokkal jobb vétel egy Sleek paletta, mint egy MUG foiled szemhéjpúder.     



A kérdésre a válasz: Igen, a MUG szemhéjpúderek tényleg nagyon jók, nem csoda, hogy mindenki ódákat zeng róluk. Pigmentáltak, jó a textúrájuk, nem túl drágák, rengeteg színben elérhetőek, nem lehet rájuk panasz. Az én személyes véleményem mégis az, hogy a hype már megint egy kicsit nagyobb, mint kéne. 

Mind a matt, mind pedig a foiled szemhéjpúderekre igaz, hogy vannak náluk olcsóbb, hasonlóan jó vagy még jobb, még jobban szerethető termékek a piacon, így ha soha többet nem vehetnék MUG cuccokat, azzal a tudattal együtt tudnék élni. 

A duókróm szemhéjpúderek - különlegességük és a viszonylag széles színválaszték miatt – azok, amikbe viszont tényleg érdemes befektetni, ilyen szép irizáló szemhéjpúdereket nem találni minden bozótban! 

Persze ha valakinek szíve-vágya egy MUG normál vagy egy foiled szemhéjpúder, a vásárlás gondolatával kel és azzal is fekszik, és nem nyugszik, amíg saját bőrén meg nem tapasztalja az élményt, nyugodtan rendelje meg, amit kinézett függetlenül attól, hogy én mit mondok! Én nem akarok senkit lebeszélni a MUG cuccokról, mert TÉNYLEG NAGYON JÓK! Mindössze arra akartam rámutatni, hogy ár-érték arányban nem biztos, hogy a legjobb választás egy MUG szemhéjpúder, illetve hogy én pl. továbbra sem ezeket ajánlanám, ha valaki kiemelkedően jó minőségű matt vagy krémes, metálfényű szemhéjpúdereket szeretne venni és a tanácsomat kérné. 

Aki tehát nem engedheti meg magának a MUG szemhéjpúdereket, vagy tart a külföldi, netes vásárlástól, ne bánkódjon, semmi igazán rendkívüli nincs ezekben a MUG cuccokban (a duókróm vonalat leszámítva), aki pedig vacilált, hogy rendeljen-e MUG cuccokat vagy se, annak remélem a fenti eszmefuttatással valamelyest segítettem a döntésben. :) 

Most ennyi Csajok, jók legyetek, sziasztok! :)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól jött most ez a poszt ☺ A duókróm festékeik nagyon érdekelnek, így biztos, hogy azokat ki fogom próbálni. A Nabla monok izgatják még nagyon a fantáziámat, azokról magyar irományt még nem láttam sehol.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó igen, a Nabla cuccok engem is izgatnak! Nekik is van néhány mesés duókróm színük!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...