2017. augusztus 15., kedd

A kedvenc matt rúzsaim!

A kedvenc matt rúzsaim a NYX matte rúzsai. Miért? Egyszerű! :)


1. Nagyon-nagyon pigmentáltak.
Egy rétegben is teljes a fedésük (legalábbis az alábbi árnyalatoknak).  

2. Nagyon jó a textúrájuk, könnyű velük dolgozni és jó őket viselni.
Alapvetően elég száraz az állaguk, de mégis krémesek annyira, hogy kellemes érzés legyen őket viselni és könnyű legyen őket felvinni, de nem annyira, hogy könnyen elkenődjenek vagy csak úgy eltűnjenek az ajkakról.

3. Matt finishűek, de nem szárítanak (vagy csak egy icipicit).
A finishük kellően matt, de nem természetellenesen matt. Ráadásul nem szárítják annyira az ajkakat, mint az applikátoros matt ajakkencék. Sőt! Az enyémet csak egy nagyon-nagyon picit vagy egyáltalán nem szárították. (Attól függ, hogy mennyire volt a felvitel előtt hidratált a szám.)

4. Tartósak.
Az evést ugyan nem, de az ivást jól bírják.

5. Rétegezhetőek.
Ha mégis javítani kellene őket, akkor sincs gond. Nem lesz sem egyenletlen, sem foltos a végeredmény.

Az egyetlen dolog van, ami zavar kicsit - de ez sajnos a legtöbb tartós, matt rúzzsal így van -, ha elkezdenek kopni, belülről kifelé kopnak, ami nem túl szép látvány, ha megfeledkezel a rendszeres igazításról/ellenőrzésről. Ezzel együtt is azonban ezek a kedvenc matt rúzsaim. :)

Egyelőre csak 3 szín van a birtokomban, a Tea Rose, a Spirit és a Sweet Pink, de szeptember környékén tervezek majd még beszerezni pár sötétebb, őszi színt. :)

Addig is megmutatom, hogy ez a 3 szín hogy néz ki élesben.

Balról jobbra: Spirit, Tea Rose, Sweet Pink: 


Spirit: Bár általában nem állnak jól a világos, barackos tónusú nude színek, időről időre bevállalok egyet, hátha egyszer megtalálom az igazit. A Spirit - a fényviszonyok függvényében - néha tetszik, néha nem. A minőségével nincs semmi baj, ha szereted az ilyen színeket, nyugodtan vállald be!
Ami engem illet, nekem ez jött be a legkevésbé a háromból, de nem áll annyira rosszul, hogy lemondjak róla. :)


Tea Rose: A rúzshengeren annyira nem látszik, de a mintákon látni fogjátok, hogy ez egy mályvás, közepesen sötét rózsaszín. Szép, hordható, mindenféle bőrtónussal jól működő, igazi őszi árnyalat. Nagyon szeretem! :)


Sweet pink: Ez is egy sötét rózsaszín árnyalat, de nem mályvás, hanem erőteljesen lilás-magentás. Nem túlságosan élénk, de azért mindenképpen egy bevállalós, feltűnő árnyalat. Ebben a sminkben láthattátok már rajtam. Őt is nagyon szeretem! :)


Spirit: 



Sweet Pink: 



Tea Rose: 



Most ennyi Csajok, jók legyetek, sziasztok! :)

2 megjegyzés:

  1. a Tea Rose levett a lábamról, gyönyörű hétköznapi szín. Sanos most tele vagyok rúzsokkal a legkülönfélébb árnyalatokból, de nem feledem ezt a tippet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképpen adj neki majd esélyt, mert tényleg csodaszép! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...