2017. augusztus 13., vasárnap

A tökéletes citrusos parfüm nyomában - D&G Light Blue

Nemrég a fejembe vettem, hogy megkeresem a (számomra) tökéletes, nyári, citrusos parfümöt. Azt, ami tökéletesen passzol hozzám, amivel azonosulni tudok, amiben nem találok hibát, vagyis amit évekig használhatok és szerethetek majd. Hetek kellettek hozzá, de végül megtaláltam a nagy Őt. :D 

Addig is viszont, amíg lerántom a leplet róla, mesélek egy kicsit arról, hogy a keresés közben milyen más citrusos illatokkal találkoztam és azokkal kapcsolatban mire jutottam. Szóval, ha Te is szereted a citrusos illatokat, érdemes lesz velem tartanod ebben a sorozatban (is)! :) 

1. D&G Light Blue 



Ha kiejtem a számon, hogy citrusos parfüm, 10-ből 8 ember a Light Blue-t ajánlja. Népszerű darab, sokan szeretik, ráadásul mivel a D&G The One-ja a kedvenc téli parfümöm, kézenfekvő választásnak tűnt a Light Blue, mint nyári illat.  


"Igen kellemes, nyári illatról van szó, melynek a szicíliai citrom az egyik fő összetevője. Az illat már az első pillanatban a szicíliai tengerpartokra varázsolja Önt, a naptól felhevült homokot kényeztető friss fuvallatba. Kellemes, nem tolakodó illata órákon keresztül megmarad." 

"A Dolce & Gabbana Light Blue parfüm egy friss, gyümölcsös-virágos illat. Illik minden olyan nőhöz, aki nem fél a kihívásoktól és szeret szabadon, kötetlenül élni. Ez a parfüm elárasztja Önt energiájával és egyediségével. A Light Blue parfüm illata ideális a meleg nyári napokra. Akár otthonában is megérezheti, milyen egy tengerparti városka oszlopai között sétálni. A Dolce & Gabbana parfümje illik minden hölgyhöz, korcsoporttól függetlenül."

Típus: EDT
Illatkategória: virágos-gyümölcsös

Illatjegyek: 
Fej: alma, cédrus, harangvirág, citrom
Szív: fehér rózsa, bambusz, jázmin
Alap: ámbra, pézsma, cédrus

Kiszerelés: 200 ml, 100 ml, 50 ml, 25 ml
Megjelenés éve: 2001

Csomagolás: Hát...elég puritán. Semmi izgalmas, semmi különleges, semmi szép nincs benne igazából. Egyszerű téglatest, kék kupak, fehér üveg, nulla díszítés. A csomagolás alapján egy olcsó, gagyi illat is lehetne, éppen ezért én átgondolnám ezt a csomagolás dolgot a D&G helyében...

Illat: Az első pillanatokban nagyon citromos, nagyon friss, kicsit talán karcos, de nem bántóan citrusos. Először (kb. az első 10 percben) elég egyszerűnek találtam, de aztán egyre több virágos illatjegy került elő, sőt felfedeztem benne az almát is, így egyre érdekesebbé vált számomra.

Az idő előrehaladtával még kellemesebb, még szerethetőbb lett.  
Végig megmaradt benne az a kis fanyarság, amire nekem szükségem van nyáron, nem vált testessé, nehézzé, sőt túl virágossá sem. Citromos maradt, de összetettebb, kifinomultabb lett, mint a kifújás pillanataiban.  

Ez egy légies, friss, kicsit fanyar, "kék" illat. Valóban a tenger, a homok, a nyár és a szikrázóan kék égbolt jutott róla az eszembe. Pont olyan, mint amilyennek ez a klip beállítja...


Sajnos azonban nagyon rövid idő alatt (kb. 1 óra után) jelentősen csökkent az illat intenzitása, egy órával később pedig elillant a bőrömről.  

A promó szöveg alapján ez az illat korcsoporttól függetlenül mindenkihez illik, amivel nem igazán tudok egyet érteni. Ezt az illatot én inkább a 20-as, 30-as éveiben járó nőkön tudom elképzelni. 40-50 felett szerintem ez az illat túl egyszerű, túl "kislányos", túl könnyed. 

Ami a napszakot illeti, én nappalra ajánlom inkább. Estére egy picit édesebb, egy leheletnyit fűszeresebb illatot választanék. 
Ami az évszakot illeti: egyértelműen nyári. Tavaszra nem elég virágos és buja, őszre nem elég testes, télre meg pláne nem való.

Tartósság: Hm...rajtam mindössze 1-2 órán át érezhető, utána nyomtalanul eltűnik. 

Ár, beszerezhetőség: Ha parfüm, akkor notino! :) ITT találtok infót az egyes kiszerelések árairól. 

Összességében: Ez a parfüm határozottan, de nem zavaróan citrusos, nagyon-nagyon kellemes, nem tolakodó, nem sok még nyárra sem. Abszolút megértem, hogy miért van ekkora rajongótábora! Ami engem illet, nekem talán egy picit már túlságosan is friss. Ha kicsit édesebb lenne, még jobban tetszene, de ez önmagában nem tántorítana el a vásárlástól. Ami miatt azonban kénytelen vagyok lemondani róla az az, hogy rajtam egyáltalán nem tartós. Ez tény, sajnos a kolléganőim és a férjem is megerősítették ezt. Az egyik kolléganőm viszont szintén a Light Blue-t viselte aznap, amikor én is és rajta sokkal tartósabbnak bizonyult. Hiába, minden ember bőre más... 

6 megjegyzés:

  1. Nekem a CK One Summer 2009 volt a nagy Ő nyári illatok terén, azóta sem tudták überelni sajnos. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, veszélyes dolog limitált kollekcióba beleszeretni, mert nem tudhatod lesz-e méltó utódja...:(

      Törlés
  2. Anyukám használta még sok-sok évvel ezelőtt, de most is elevenen él bennem az illat emléke. Nekem nincs kifejezetten nyári illatom, mert mindig mást használok. A Zara Fruity-t nagyon szeretem, illetve Beyonce Heat Rush illata is nagy kedvencem. Idén a Miu Miu parfümöt szerettem meg, de most augusztusban újra elővettem a Jimmy Choo Illicit parfümjét és nagyon kellemes csalódás volt Britney Spears Maui Fantasy illata is.

    VálaszTörlés
  3. Ennek tökéletes, de valamivel olcsóbb hasonmása a Moschino I Love Love, a kedvenc parfümöm valaha :) Szinte megszólalásig ugyanaz a két illat, legalábbis rajtam :)

    VálaszTörlés
  4. Igen, én is a Moschino parfümöt akartam ajánlani... Bár rajtam a két parfüm "ugyanaz, és mégsem" :)
    A Moschino egy árnyalatnyit citrusosabb (ami nekem jobban is tetszik), és ne tévesszen meg az ára, szerintem jóóóóval tartósabb, mint a Ligh blue. Nem mellesleg a két parfümöt ugyanaz a parfümőr alkotta meg: Olivier Cresp, talán ezért sem véletlen a hasonlóság :)

    VálaszTörlés
  5. :) A Moschino-ról fogok írni legközelebb. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...