2018. január 3., szerda

"DIY" rúzstartó

Már borzasztóan untam, hogy a rúzsaim össze-vissza, egymás hegyén-hátán fekszenek a fiókban, rendszertelenül, szín vagy márka szerinti csoportosítás nélkül, ezért úgy döntöttem, hogy megreformálom a rúzstárolási szokásaimat.

Egy időben nagy divat volt rúzstartót készíteni egy üres doboz és néhány ív kartonpapír felhasználásával, de én egyrészt lusta vagyok az ilyesmihez, másrészt nem tűnt elég időtállónak, elég strapabírónak a papírból készült tároló.

Éppen ezért én a rúzsaim tárolását "néhány" fiókrendszerezővel oldottam meg. Ez nyilvánvalóan nem a leggazdaságosabb megoldás, de kétségkívül a legegyszerűbb. Ideális a lustáknak és a nem túl kreatív személyeknek. :D ;)


A rúzstartó elkészítéséhez semmi másra nincs szükség, mint egy jó állapotú, szép dobozra és pár csomag testre szabható fiókrendszerezőre.
Én a rendszerezőket az ebayről rendeltem (INNEN), összesen 4 csomagra - azaz 16 darabra/lapra - volt szükségem (a 31.5 cm-es méretűből) egy ekkora méretű doboz "berácsozásához".


Amint láthatjátok, kicsit hosszabbak voltak a lapok, mint a dobozom, ezért kénytelen voltam levágni még a hosszabb oldalra szánt lapokból is 3 fülnyi részt, de ha nem dobozba, hanem mondjuk egy jó mély, széles fiókba raktam volna a rendszerezőket, akkor még ennyi sem ment volna kárba.


A doboz teljes kitöltéséhez egyébként 6 db hosszabb és 10 darab rövidebb lapra volt szükségem. (Az alábbi képen láthatjátok, hogy mennyit kellett levágnom az egyes lapokból ahhoz, hogy maximálisan kihasználjam a doboz adta teret.)

Én a zöld színű lapokra csaptam le, de kaphatóak kékben és rózsaszínben is. 


A lapok méretre vágása után (ami egy sima papírvágó ollóval történt egyébként) egész nagy darabok maradtak meg, ezekből később majd pirosítótartót fogok készíteni. :)


Visszatérve a rúzstartóhoz, miután levágtam a legfelelő méretű darabokat, már csak össze kellett illesztenem a lapokat úgy, hogy egy rekesz éppen csak akkora legyen, amibe egy darab rúzs befér.


Egy ilyen rúzstartóhoz tehát viszonylag sok lapra van szükség, de a már említett pirosítótartóhoz sokkal kevesebb lap is elég lenne...


Miután a lapokat összeillesztettem és az egészet beraktam a dobozba, nem volt más hátra, mint belepakolni a rúzsaimat.

Végül a szín szerinti rendszerezés mellett döntöttem, így ha tudom, hogy milyen színre vágyom, csak megkeresem annak a színnek a sorát és megnézem, hogy milyen konkrét rúzsaim vannak abban az árnyalatban, így könnyebben ki tudom választani a tökéletes darabot.
Illetve ha új színre szeretnék lecsapni, egyértelműen látom, hogy hány darab hasonló színű rúzs van már a birtokomban és el tudom dönteni, hogy tényleg akarok-e egy újat.Még egy fontos dolog, amiről jó, ha tudtok!
7 cm magas egy ilyen lap, így a 6-7 cm magas rúzsaimat nehezen tudtam volna kivenni a rekeszekből. Ezt kiküszöbölendő, egy-egy rekesz aljára begyűrködtem némi papírzsepit/vattát, hogy az alacsonyabb rúzsaim is szépen kiemelkedjenek a síkból és ne kelljen szenvednem reggelente a kibányászásukkal.Pillanatok alatt elkészült, egy csomó hely felszabadult a fiókban, ráadásul végre átlátom a rúzskollekciómat...nem bántam meg, hogy megcsináltam, akkor sem, ha nem volt éppen olcsó mulatság. :)


Remélem hasznosnak találtátok a posztot, mára ennyi Csajok, jók legyetek, sziasztok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...