2018. október 1., hétfő

Menyasszonyi smink - Edit

Bár a menyasszonyok között idén is hódít a füstös szem, trend ide vagy oda, ha nem érzed komfortosnak a klasszikus fekete-füstös sminket ne viseld! Főleg ne az esküvődön! 

Így volt ezzel Edit is, akinek a próbasminkje ugyan még sötét, füstös és cicás volt, natúr színű pirosítóval és erőteljes, viszonylag sötét, barnás árnyalatú rúzzsal, de végül a nagy napra egy sokkal szolidabb, világosabb, 'no makeup makeup' jellegű sminket kért és kapott, natúr színű ajkakkal.   

(Nagyobb képekért katt a fotókra!)


Edit szemére natúr színeket használtam (matt világosbarnát, matt sötétbarnát és sok-sok matt fehéret), de hogy mégse legyen annyira "lapos" a smink, egy metálfényű, világos bézs szemhéjpúder került a mozgószemhéjára, ezzel biztosítva a csillogást, amit minden menyasszony igényel a nagy napon. :) 


Editnek egyébként erősen rejtett a szemhéja, monolid jellegű szeme van, ami ugyan nem zárja ki a körsatírt vagy a tusvonalat, sem a sötét színeket, de a természetesség jegyében illetve Edit kérésének megfelelően nem húztam tusvonalat, hogy ne veszítsük el azt a kis világos területet a mozgószemhéján, ami akkor is látszik, ha nyitva van a szeme és ahol gyönyörűen megcsillanhat a fény.


Ami a pirosítót illetve az ajkakat illeti: az almácskáira egy natúr, matt finishű, narancsos-barnás árnyalat került, az ajkait pedig egy enyhén barackos/aranyos fényű nude rúzzsal emeltem ki.


Amit nem győzök hangsúlyozni, ha menyasszonyi sminkről van szó (a régi olvasók már tudják):
1. MINDIG csináltassatok próbasminket a nagy napra! (Akkor is, ha pénzkidobásnak tűnik.)
2. Ha nem tetszik az adott smink, kérjétek meg a sminkest, hogy csináljon másikat, egészen addig, amíg nem érzitek, hogy tökéletes, hogy nem idegen és se nem sok, se nem kevés. 

A nagy napon ugyanis kevés dolog fontosabb annál, minthogy hogy érzed magad menyasszonyként, és egy nem önazonos vagy egy rosszul elkészített smink igencsak lelombozó tud lenni.

Most ennyi, legyetek jók, sziasztok! :)


UI: Edit és Béla, innen is gratulálok! Legyetek nagyon boldogok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...