2011. augusztus 14., vasárnap

Tükröm, tükröm mondd meg nékem...

Világ életemben szerettem volna egy olyan igazi fém, kerek, kétoldalú világítós tükröt, ami elé odaülhetek és sminkelgethetek. :) Kb. 1 éve nagy keresgélésbe kezdtem ez ügyben, végigjártam az összes ismert műszaki boltot és átböngésztem egy csomó webshopot, mire megtaláltam az enyémet.

A kínálat most is és akkoriban is néhány darabra korlátozódott, csak pár cég forgalmaz, számunkra is elérhető világítós tükröket. Anno 5 féle tükör közül választhattam. Hosszú folyamat volt, mire döntöttem, néhány mondattal le is írom, mit miért zártam ki:

Babyliss BA8430 


Jellemzői:
3-szoros nagyítású, halogén fénnyel világító tükör, az átmérője 15 cm, elemmel vagy adapterrel működik. Króm színű. Ára: Kb. 8000 Ft-tól...

Az én véleményem: 
A 8430-nak CSAK 1 oldala van, az is nagyítós, így szükséged lenne egy másik tükörre is, amiben az összhatást látod és nem csak egy adott területet. Ráadásul az átmérője elég kicsi a többi tüköréhez képest, és bár az ára vonzó, ő nálam kiesett.

Babyliss BA8425
Jellemzői:
Kétoldalas tükör, az egyik oldala normál, a másik 5x-ös nagyítású. Átmérője 20, 5 cm, halogén világítás 3 beállítási lehetőséggel (hideg, meleg és semleges fény). A magassága állítható. Ára: Kb. 16000 Ft-tól...

Az én véleményem: 
A 8425, a 8430-hoz képest már szimpatikusabb volt, mivel 3 különböző (hideg, meleg, természetes) fénnyel képes világítani, ráadásul két oldala van, az egyik sima, a másik elvileg 5x-os nagyítású (de szerintem ennél valójában nagyobb, ami amúgy szerintem tök felesleges és zavaróan nagy is), viszont rettenetesen nagynak tűnt, már-már ormótlannak a többi mellett, és hát az ára sem volt éppen kedvező, ezért őt sem találtam tökéletesnek, bár sokáig esélyes volt.

Babyliss BA8442E
Jellemzők:
Kétoldalas: normál tükör az egyik oldalon, 3-szoros nagyítás a másikon, az átmérője 17,5 cm / 15,5 cm. A fejrész előre illetve hátra dönthető, a talpa forgatható 360°-ban, halogén világítás (meleg fényű), üvegkeretes, matt króm színű. Ára: Kb. 19000 Ft-tól...(de ha minden igaz, őt már nem lehet kapni)

Az én véleményem: 
Őt egyszerűen azért zártam ki, mert az árán túl, valamiért az egész tükör nem tetszett. Ez már egy modernebb változata a világítós tükröknek, ami elvileg jól mutatna a modern bútorok között + elég jó paraméterekkel rendelkezik, de ettől nekem még egyáltalán nem tetszett és most sem vagyok oda érte.Ez persze csak ízlés kérdése, nekem nem jött be, így ő is kiesett.

Revlon RV1982EI
Jellemzői:
Króm színű, 40cm magas, átmérője 15cm. Két oldala van: 3x nagyítás-1x normál. Hálózatról működik, érintő
kapcsoló-s. Ára: 14000 Ft kb. 

Az én véleményem:
Kb. akkora, mint a Babyliss 8430-as, de neki már két oldala van, viszont még mindig elég kicsi az átmérője, és bár érintőkapcsolós, ami egyedi és cuki, végül nem őt választottam. Egyrészt mert a "törzse" annyira nem tetszett, jobban szerettem volna egy letisztultabbat + kicsinek találtam az egészet.

Beurer BS69
Jellemzői: 
Kiváló minőségű króm bevonatú tükör, fényes LED-ekkel megvilágítva, 2 forgatható tükörfelület: normál / 5x nagyítás Átmérő: 17 cm, hálózatról működik. Ára: 12000 Ft-tól... 

Az én véleményem:
2 oldala van, aminek az egyik oldala 5x nagyítású, jó nagy az átmérője, de nem túl nagy, elfogadható az ára, tetszett a letisztultsága és az egyszerűsége. Egyetlen hátránya a Babyliss 8425-höz képest, hogy ő csak egy fénnyel világít, viszont a többi tükörhöz képest kiemelkedően magas, 3 év garancia érvényes rá. (A többi 1, illetve max. 2 év cseregaranciás.)

Végül a 3 fényű Babyliss és a Beurer közül (végül csak ők maradtak a listámon) én az utóbbit választottam, egyrészt az ára, másrészt a tulajdonságai, harmadrészt a külleme miatt. Azóta sem bántam meg, hogy őt vettem meg, bár még mindig izgatja a fantáziámat egy kicsit az a 3 fényű Babyliss tükör, ez tagadhatatlan. 




Azóta már elérhető néhány másik fajta tükör is, a Revlon-nak, a Beurer-nek és a Babyliss-nek is vannak már újabb tükrei, úgyhogy érdemes körülnézni, ha most kezdtek gondolkodni egy világítós tükör megvásárlásán!

Nektek milyen tükrötök van? Szeretitek egyáltalán az ilyen álló tükröket, vagy jobban szeretitek a kezetekben fogni a kis tükrötöket sminkelés közben?

6 megjegyzés:

  1. A tükör nálam is állandó probléma, én mostanában a Coastal Scents 88as palettáim tükrét használom. Természetes fényben csak a szobában tudok sminkelni, ahol viszont nincs hely szépítkezőasztalnak, szóval kisszék az ablak elé, a palettát pedig a párkányra rakom, a hátát meg az ablaknak támasztom és így sminkelek. Én is nézegettem ezeket a tükröket, de nekem egy világítás nélküli elfogadható méretű tükör már elég lenne, de nem láttam még megfelelőt :(

    VálaszTörlés
  2. nekem is ilyen kis asztali tükröm van ugyanaz a bilikék, amit anyutól kaptam kb 10 éve legalább

    VálaszTörlés
  3. Nekem is van egy világítós, de őszintén szólva szerintem elég haszontalan a fénye, az enyémé legalábbis. :(
    Nálam az Ikea egyik tükre vált be a leginkább, jó nagy, az egész arcom látszik benne, szép is, olcsó is. Akinek nem fontos annyira a világítós része, azoknak ezek jók lehetnek szerintem, árban sem rosszak. :)

    http://www.ikea.com/hu/hu/images/products/myken-asztali-tukor__33755_PE123739_S4.jpg

    http://www.ikea.com/hu/hu/images/products/trensum-tukor__26932_PE112542_S4.jpg (ez kétoldalú)

    http://www.ikea.com/hu/hu/images/products/tysnes-asztali-tukor__0107585_PE257256_S4.JPG

    VálaszTörlés
  4. fúh én is nagyon sokat néztem már tükröket. és külsőre az a babyliss tetszett, aminek csak egy 3X-os nagyítású tükre van, de nekem sima is kellene. viszont ez, ami neked is van, tényleg nagyon szimpi nekem is.

    VálaszTörlés
  5. Időnként lehet venni az Aldiban vagy a Lidlben (nem emlékszem melyikben vettem az enyémet) ugyan ilyen tükröt, kb. 1200 HUF-ért, csak az nem világít, de szintén két oldalú és elég jó, szerintem. Egy jó asztali lámpa fénye pedig még jobban be is világítja az arcot. Persze, nyilván szépek ezek a tükrök, de kizárt hogy ennyi pénzt adjak egy kis tükörért. Az első IKEA-s tükör is jó, még a kerek mellett egy ilyenem van, csak az a baj vele, hogy labilis, emiatt inkább másikat választanék.

    VálaszTörlés
  6. Nekem is IKEA-s tükröm van, és teljesen jó, abszolút megéri az árát. A lámpásokról nem hallottam jókat, főleg nagyon gyenge a fényük. Sminkeléshez mondjuk nem is kell sok fény, de én nyomkodni szoktam magam. Amit nagyon szerettem volna az egy 8x-os nagyítású tükör volt a Müllerben, de sajnos az elég drága.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...