2011. december 30., péntek

Kék szemű istennőknek - avagy milyen smink áll jól a kék szeműeknek

Ma a kék szemű lányok figyeljenek különösen, mert most azokról a színekről lesz szó, amik kék szemmel egyszerűen mesések! :)

Mindezek előtt azonban szeretném leszögezni, hogy a posztban elhangzottak nem kőbe vésett aranyszabályok! Rengeteg más szín is jól állhat a kék szemhez, és azért, mert én nem soroltam fel itt egy-egy színt (mint tuti kombináció), attól még azok sem tiltólistások! Nyugodtan kísérletezz! A lentiek csak az én megfigyeléseim, szerintem ezek a színek azok, amik valóban kiemelik a kék szemet, vagyis ezekkel a színekkel biztosan nem lőhetsz mellé! :) Na, kezdjük: 
A kék szemhez passzoló színek összegyűjtése miatt nem aggódtam különösebben, hiszen nekem is kék szemem van, az évek során már elég jól sikerült kitapasztalnom, hogy mi áll jól (nekem, személy szerint). Viszont, a poszt megírása közben rá kellett jönnöm, hogy nem is olyan egyszerű ez a dolog, mert sok különböző színű kék szem van, és míg az egyikkel jól mutat egy-egy konkrét árnyalat, addig egy másikkal már nem. Ráadásul úgy gondolom, hogy a kék szem az, ahol a legkönnyebb hibázni, ha a színekről van szó!

Mint tudjuk, a natúr színek (az összes különböző típusú barna, a taupe, a szürkék, a bézs, a pezsgőszín) és a fekete minden szemszín mellett remekül mutat, de egyik szemszín mellett sem olyan gyönyörűek, mint a kék szem mellett! Pontosan azért, mert a kék szemnél könnyű tévedni, ezek a természetes színek nagy segítséget jelentenek, és egy kék szem mellett sosem válnak unalmassá! (Legalábbis szerény véleményem szerint.) 

Itt sem kell azonban lemondanunk a színekről! Mivel itt is világos szemszínről van szó (akárcsak a zöld esetén), talán nem meglepő, hogy kb. ugyanazokban a színekben gondolkozunk, amik a zöld szemnél is beváltak.
A bronz, a bíbor és a burgundi ez esetben is tökéletes választás, de remek lehet egy szép narancsos árnyalat is! 
Ugyancsak nem kell lemondanunk a kékről vagy a zöldről, de itt már nehezebb megtalálni a jó árnyalatot, vigyázni kell, mert könnyen dominánssá válhat a szemhéjpúder színe, amit nyilván nem szeretnénk!   
Ami viszont a kék szemű lányok számára az aduász, az a LILA! (Nagybetűvel, kétszer aláhúzva, kiemelve, megcsillagozva!:) A lila minden árnyalata (hideg, meleg, vöröses, kékes) igazi telitalálat, ha kék szemről van szó! 
És bár mindig hangsúlyozom, hogy világos szemet, sötét vagy legalábbis közepes erősségű színnel kell kiemelni (hogy meg legyen a kontraszt), a lila esetén még a világos vagy egy élénk árnyalat is szuper lehet, ha egy megfelelően sötét színnel árnyékoljuk! Szóval lila jöhet, minden mennyiségben!   

Összegzésül tehát:
- a natúr színek igazán szépek egy kék szemű lányon, de ha mégis erőteljes színekben gondolkozunk, akkor a következő színeket érdemes kipróbálni:
- narancsos, bronzos árnyalatok
- burgundi 
- cranberry (meleg lilás, rózsaszínes bordó - a burgundihoz képest rózsásabb)
- lila!!!

Kék szem esetén is figyelj arra, hogy:
- Ne legyen túl élénk az adott szín - nehogy elvesszen mellette a szemed színe! (pl. piros - túl intenzív!)
- Ne viselj pasztell árnyalatokat! (rózsaszín)
 
FONTOS! 
A kerülendő színek csak önmagukban, a mozgószemhéjon "tilosak".
A mélyítő vonalba egy-két tiltólistás szín nyugodtan használható, sőt egy megfelelő színnel kombinálva, akár a mozgószemhéjra is, de önmagukban nem jók!
Pl. egy rózsaszín önmagában sehogy nem mutat a kék szemmel, de egy szép sötétlilával mesés!:)

Íme, néhány Taaz.com-os illusztráció:

 Sötétszürke - imádom!

 Barna - most mondjátok, hogy nem szép?

Naracssárga

 Lila

 Burgundi


Íme, néhány élő példa: 


 TiffanyD

TiffanyD






 amarixe


A képek forrás a Google.

És egy negatív példa:
Elég rossz választás volt ez a pasztell kék...


Remélem tetszett a poszt és újfent segítettem valamicskét. :)
Most ennyi csajok, legyetek jók, sziasztok! :)

5 megjegyzés:

  1. Én meg valahogy a lilát sosem tudtam a kék szemmel összeegyeztetni. Aztán Lollynál láttam először egy nagyon szép lila sminket, most pedig te is ezt írod. Lehet nekiállok kísérletezni. :) De előbb be kell szereznem egy lila szemhéjpúdert.

    VálaszTörlés
  2. Még szerencse, hogy a lilát én amúgy is imádom :) Viszont: a rózsaszín mindig megtalál, még nem jöttem rá, hogy mivel házasítsam hogy ne nyomja el a szemem színét :( Van babarózsaszínem és mályvám szaténfénnyel, és irdatlan élénk pinkem is (palettásak, lehet kihasználatlanul maradnak...) A barackról mi a véleményed, Katie?

    VálaszTörlés
  3. A rózsaszín és a barackot is használhatod a belső szemzugba (egy sötét színnel, kékkel, lilával, feketével) vagy a mélyítő vonalba, a szélek eldolgozására: lila a mozgószemhéjra, rózsaszín a szélekhez, vagy barna a szemhéjra, barack a szélekhez és a szemzugba, de ha nagyon világos, akkor akár a szemöldök alá is.

    VálaszTörlés
  4. Nekem nem teljesen kék a szemem, inkább szürkébe hajlik. Az a tapasztalatom, h a világoskékek, a rózsaszínek, a lilák és a pirosas színek bozalmasan állnak nekem :S, imádom viszont a földszíneket, az ezüstöt, az aranyat, a pezsgőszínt. :)

    VálaszTörlés
  5. Szerintem bőrszíntől is függ, hogy kinek mi áll jól. Egy meleg sárgás bőrhöz nyilván a lila meg a rózsaszín rossz választás, még ha kék is a szemed. Egy hideg rózsaszín bőrhöz meg a narancs áll rémesen. Rachelle is azért néz ki olyan furán a pasztellkékkel, mert tavasz típus, meleg barackos alapszínnel.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...