2012. június 12., kedd

Árnyékolás-kiemelés

Nem rég kaptam egy e-mailt az egyik kedves olvasómtól, hogy segítsek neki abban mi az a kontúrozó, mire és miért használjuk, hová tesszük a highlighter-t és mégis miért jó ez Nekünk...végiggondolva a blog eddig megjelent posztjait, erről eddig valóban nem esett szó, legalábbis nem túl részletesen, úgyhogy gondoltam írok egy összefoglalót a témában.

Az arc árnyékolása rengeteget tud dobni a sminkünkön. Segítségével kiemelhetjük az arcformánkat, korrigálhatunk a kissé vastag orrnyergen, vékonyíthatjuk az arcot, dimenziót adhatunk a vonásainknak.

A highlighter a kiemelésre, a kontúr az árnyékolásra szolgál.
A highlighter egy világos, általában hideg fényű púderes vagy folyékony cucc. 
A kontúr pedig a meleg tónusú barnák egy árnyalata, szintén lehet krémes és por állagú is. 
Ezek felvitelére több lehetőségünk is van, ami arcformánként némileg változhat, de a lényeg általában ugyanaz. Kontúr az állvonal alá, az arccsont alá, és a homlok köré, esetleg az orr két szélére, orr alá stb. 
Highligher a homlok közepére, az orrnyeregre, az arccsontra, az áll közepére, stb.

Íme néhány kép segítségül: (Ezek persze túlzó rajzok, de a különböző színek helyét jól mutatják: ahol fehér, oda kerül a highlighter, ami barna, oda a kontúr.)



Ezeket a finom arcforma kiemeléseket, korrigálásokat, amiket az arc egész területén  végzünk csak és kizárólag matt púderekkel szabad csinálni! 
Nyáron, vízpartra, illetve estére, buliba jöhet egy kis fényes bronzosító vagy highlighter az arccsontra, de akkor sem szabad fényes, csillogó, vagy metál fényű púderekkel árnyékolni illetve kiemelni, mert nevetséges lesz, ha totál csillogó arccal mész bárhová. 

Illetve nagyon kell ügyelni arra, hogy semmi éles vonal vagy körvonalas folt ne legyen az arcon, nagyon jól el kell dolgozni a széleket, hogy tényleg ne legyen feltűnő a dolog.

A színeknél fontos, hogy ne legyen túl sötét a választott kontúr és a highligter se sápasszon!
Kontúrból, a bőrödnél egy-két árnyalattal sötétebbet válassz, a highlighter pedig ne legyen nagyon fehér, mert nem hulláknak akarjuk festeni magunkat. :P

Íme néhány kép,ahol igazán szép lett a végeredmény:

Az arccsont kiemelése

Tökéletes példája az árnyékolás-kiemelés technikájának

 Nagyon szép, nem feltűnő, mégis sokat dob az arcon.





Kicsit sok a PS, de azért látszik a kontúr. 

Itt a highlighter a lényeg.


És végül egy negatív példa - Lindsay itt nagyon elrontotta az árnyékolást, konkrétan csak végighúzta az ecsetet az arcán, eldolgozás nélkül és sötét is a szín:


Túl koszos lett az összhatás, nem szép. 

Én azért szeretem nagyon az árnyékolást-kiemelést,mert az alapozás után mindig természetellenesen egyszínűnek és "slampos"nak hatott az arcom, de egy kis kontúr és highlighter mélységet ad neki, vékonyabbnak is tűnik az amúgy tök kerek fejem és karakteresebb az arcom. :)  

Remélem hasznosnak találtátok a posztot, szép napot mindenkinek, sziasztok!

6 megjegyzés:

  1. Szerintem tök jól összefoglaltad, annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ha az ember véletlenül mégis sötétebb alapozót vett, mint kellett volna, azt is el lehet tudtommal használni kontúrozásra. :)

    VálaszTörlés
  2. Szuper ez a poszt, köszönöm szépen :)

    VálaszTörlés
  3. Jó összefoglaló lett, szerintem többször el fogom még olvasni!
    Szerintem a "Tökéletes példája az árnyékolás-kiemelés technikájának" kép photoshoppal készült :)

    VálaszTörlés
  4. Egy bajom van mindig ezzel a kontúrozással, mégha vékony arcról van szó, mivel arra nem illik ez a fajta technika. Segítsetek! Ugyebár nem szeretném mégtovább vékonyítani az arcot és az orrot ebben a helyzetben. Mit tegyek, ha épp az ellenkezőjét szeretném elérni, hogy "pofisabb" arcot szeretnék, nem karakteres vékonyat? Szerinted (szerintetek) hogy kell egy vékony arcot kontúrozni, ami se nem háromszög, se nem szív meg egyéb ilyen, hanem vékony hosszúkás?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre én is kíváncsi lennék, mivel nekem is ez a problémám, hogy nagyon vékony hosszúkás arcom van. És mindenhonnan az folyik, hogy hogyan vékonyítsuk az arcunk, de az ellenkezőjére nincs példa.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...