2013. szeptember 7., szombat

Csalódások 2. rész

Nem csodálkoznék, ha a többség döbbenten olvasná a következő sorokat, a nők 90%-a ugyanis totálisan meg van őrülve egy olyan termékért, ami számomra akkora csalódást okozott, hogy arra nincsenek szavak! Ez a termék pedig nem más, mint a The Body Shop brazil diós testvaja.



Azt tudnotok kell, hogy életemben nem jártam még TBS üzletben (nagyon járok a főváros közelében) és sajnos sosem volt alkalmam megszagolgatni a The Body Shop híres testvajait, így amikor elhatároztam, hogy rendelek egy kisebb csomagot a webshopból, 100%-ban a blogokra illetve a Krémmánia kellett hagyatkoznom.


Valami olyasmit szerettem volna, aminek ISTENI illata van, ami azért kellően hidratál is és aminek nincs ragadós, olajos tapintása, miután beszívódott. A Krémmánián végigolvastam a TBS összes, jelenleg is kapható testvajairól az összes véleményt és ami a vélemények alapján tetszett, arra külön rá is kerestem a Google-n, hátha valamelyik bloggerina társam már beszámolt róla korábban.  
 
Tudom, hogy rettenetesen nehéz leírni egy illatot, ráadásul ez tényleg nagyon szubjektív dolog, de azt gondoltam, hogy a brazil diós testvajjal nem lőhetek mellé, mivel ez volt az egyetlen testvaj, aminek az illatára senki sem panaszkodott, sőt, mindenki oda meg vissza van érte.

Lehet, hogy a rengeteg pozitív hozzászólás miatt irracionális elvárásokat támasztottam ezzel a testvajjal szemben, de én valami nagyon különlegesre számítottam, aminek az illata krémes, édes és simogató, olyan, mint az igazi diós sütemény, amit a mamám szokott sütni ősszel, vagy legalábbis olyan, mint a frissen darált dió illata. Azt gondoltam, hogy amikor beleszagolok, az olyan lesz, mint a földi mennyország és órákon keresztül csak szimatolni fogom a tégelyben, mielőtt egyáltalán kipróbálnám élesben...De nem.

Amikor kinyitottam a tégelyt, mérhetetlen csalódás ért. Az isteni diós illat helyett csak amolyan avas, égett, romlott mandula illat fogadott. Gondoltam, nem gáz, a bőrrel érintkezve biztosan csodás lesz, de ez sem jött be. A bőrömön sem tetszett, sőt! Rettenetesen elkeseredtem, folyton az járt a fejemben, hogy: "Ez az? Ez az a testvaj, amiért annyian rajonganak?" Nem értettem...jó oké, az igaz, hogy gyorsan beszívódik, tényleg nagyon jól hidratál és nem hagy ragacsos érzetet, de ez az illat?...Hogy lehet erről szuperlatívuszokban beszélni? 

Már éppen kezdtem elszontyolodni, amikor észrevettem, hogy a TBS pénz visszafizetési garanciát vállal, amennyiben nem vagy elégedett a megrendelt termékkel, ha azt 14 napon belül jelzed és a krémből nem hiányzik 10%-nál több. Na, gondoltam, próba szerencse, írok Nekik, a pénz visszafizetéséhez nem is ragaszkodom, inkább kicseréltetném valami másra.

A hölgy, akinek elpanaszoltam a bánatom, nagyon segítőkész volt, azt mondta szívesen kicserélik egy másikra. Azt mondta, hogy nem kell visszaküldenem a testvajat a postán, csak rendeljek egy másik testvajat a webshopon keresztül, a megjegyzés rovatba pedig írjak be egy speciális kódot (amit ők előtte elküldtek), hogy tudják, ez nem egy új rendelés, hanem egy cseretermék lesz, és amikor a futár kihozza nekem az új testvajat, csak oda kell adnom neki a brazil diósat, viszont ezúttal a szállítási költség engem terhel. (Az első vásárlásnál ingyenes volt a szállítás.)

 A TBS tehát nagyon készséges volt, nem éreztem, hogy lekezelnének vagy felesleges hisztinek tartanák az e-mailemet, amiben "büdös"-nek titulálom a sztárterméküket, simán kicserélték a testvajat egy másikra!

A lényeg tehát, hogy bár életem első testvaja csalódást okozott, a mesének végül boldog vége lett, így a jövőben még biztosan beszerzek néhány TBS testvajat, viszont legközelebb azt hiszem inkább mégis csak felautókázok Pestre és úgy válogatok. :)

Ti csalódtatok már-már ikonikus termékekben? Ha igen, miben?

(UI: A poszt ezúttal saját képet nem tartalmaz, mert a poszt írásának idején a brazil diós testvajat már visszaküldtem a TBS-nak, korábban pedig nem készítettem róla képeket.)

12 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. A barackosat. :)
      Illetve, mikor a diósat rendeltem, akkor moringásat is megvettem. De azzal nem volt gond, így azt nem cseréltettem. :)

      Törlés
  2. Nekem a brazil diós cuccok közül a testpermet van meg, azt imádom! :)

    Amúgy nekem pl. az Urban Decay szemhéjalapozó nem jött be, amit sokan istenítenek.

    VálaszTörlés
  3. Igen ráadásul nagyon nagyot szóval átérzem a dolgot...
    http://coralinevilag.blogspot.hu/2013/08/yves-rocher-retropical-tusfurdo.html

    VálaszTörlés
  4. Húú, nekem azt hiszem, a grapefruitos testvaj volt oltári büdös, de elviselhetetlenül. A mangós illata pedig tetszett, pedig nem rajongok a mangóért.

    Eddig nem igazán volt lehetőségem testvajra beruházni, de azért hogy legyen valami TBS termékem, még kint Angliában vettem egy mangós szájvajat, imádom. Még az ilyen kakaós meg nem tudom milyen más barna tégelyes vajakat nyomják nagyon, de azok számomra túl tömények voltak. Az viszont, hogy kicserélték hatalmas plusz pont, majd lehet rendelek én is valamit :)

    VálaszTörlés
  5. Ó, de sajnálom, ezek után én sem rendelem meg csak úgy, pedig eddig fent volt a listámon. A mandulásra pályáztam volna, de megszűnt, és ezt ajánlották helyette. A papayás van meg, szerencsére az isteni illatú, nagyon szeretem :-)

    VálaszTörlés
  6. Szerintem a TBS termékei sajnos pont olyasmik, amiket webshop-on keresztül és vélemények alapján kb. nem érdemes megvenni, mert annyi féle van, és mindenki másképpen értelmez egy illatot. :(
    Én pl. a moringát nem bírom elviselni, viszont satsuma mandarinos parfümöm van amitől a környezetem sokkot kap - én meg imádom.

    De örömmel olvastam hogy ilyen jól zajlott a visszavétel. Alapvetően egy nagyon szimpatikus cég a TBS. :)

    VálaszTörlés
  7. Szia!

    Én most nagyon együtt érzek veled, ugyanis a szétajnározott termékekkel én valamiért rendszeresen így járok, főleg ezzel a testvajjal is...( de persze ízlések és pofonok) nos elmentem az üzletbe, szépen én is megszagoltam sorban, hogy na ugyan miért is vannak ezek úgy oda...hát semmi extra, sőt kellemetlen szag csapott meg! Pedig nem voltak romlottak a termékek, de se a testvaj se a testpermet nem vágott hanyatt! Nekem kókuszos volt eddig sokszor, az valóban finom szerintem,( amennyiben szereted a kókuszt ) illetve ilyen rózsaszín dobozos, amelyen egy búzaszál van, az E vitaminos...nos nekem Ő a kedvencem, ilyen kis visszafogott púderes illata van :) és legalább nem bűzlök tőle...mert nekem ezek a csokis meg ilyen émelyítő illatok valahogy a bőrömön még kellemetlenebbekké válnak.

    VálaszTörlés
  8. Lekopogom, eddig minden TBS termékemet netről rendeltem és mázlim volt vele, bár kicsit mellé fogtam egy termékkel. Olvastam a csokis testvajról a véleményeket, hogy jó meg minden, de keserű, gondoltam nem rendelem meg, de a csokis testápolóját igen, hátha az nem az, ott nem írták, hogy keserű lenne ( nyilván nem nyalogatták magukat, de vagy a párjuk vagy valamiért a szájukhoz értek a krémes kezükkel és úgy érezték meg) szóval megjött a csokis csoda, imádtam az illatát az állagát meg a hatását is, de bakker a testápolónak is tök keserű íze van. Valamiért a napokban a számhoz értem, én ilyen keserű ízt nem éreztem, úgyhogy sajnos a csokis testápoló is keserű. Ez az egy negatívuma van, de amúgy töretlenül imádom.

    VálaszTörlés
  9. Nekem a Shea Body Mist van meg, es imadom. Kicsit ferfias az illata, de nekem ez a zsanerem. Meg is jegyezte egyik fiu baratom, hogy mennyire tetszik neki. Amikor valogattam a boltban, vagy szazszor megszagoltam az osszeset a polcon, de mar nem emlekszem a brazil dios testpermet illatara - bar a leiras alapjan, amit a honlapon most olvasok, utobbinak telitalalatnak kellett volna lennie, mert imadom az edes-kremes vanilias illatokat.

    Amugy nem idegen tolem sem ez a helyzet: pl. a csokis testvaj sikere - bar soha nem probaltam, de nem is fogom - orok rejtely marad szamomra. Ertem en, a csoki finom, de szamomra fullaszto az illata meg a legjobb csokinak is. Most igy hirtelen nem jut eszembe mas.

    VálaszTörlés
  10. Én csak akkor merek rendelni, ha már ismerem a terméket, mert olyan szerencsétlen vagyok, tuti befürödnék vele :D

    VálaszTörlés
  11. Nekem a málnás volt csalódás. üzletbe felkentem jó volt az illata, hazavittem és amint bekentem magamat mérhetetlen bűz csapott meg . mondom hátha csak vmi más tusfürivel keveredett, de nem végül megváltam tőle. következő vételem 1 kis méretű kókuszos testvaj volt annak is érzek enyhén más illatát , de nem rossz, viszont vettem a brazil diós testpermetet az isteni, és gondolkozok a moringás testvajon annak tetszett még az illata. csak kár hogy nem mindegyikből van kis kiszerelés, ezentúl csak azon merek kísérletezni :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...