2013. szeptember 1., vasárnap

Sleek eau la la szemceruzák

Már hónapok óta csücsülnek a sminkes táskám mélyén ezek a "kis" szemceruzák és várják, hogy valaki (én) végre írjon róluk. Most elérkezett az idő, hogy bemutassam Nektek őket, hátha valaki épp jó minőségű szemceruzát keres. :)

Csomagolás: kb. arasznyi hosszúságú, matt fekete borítású szemceruzák ők, kiválóan záródó kupakkal. Egyenként 1,9 grammosak, könnyen hegyezhetőek, bár a művelet után kissé mozog a hely a szárban. 

Ugye mondtam már, hogy mennyire szeretem azokat a kis jelentéktelen, mégis figyelmes apróságokat, amikkel a kozmetikumok gyártói próbálnak vásárlásra csábítani minket? Jelentem, a Sleek szemceruzán 3 ilyen kis cukiságot is találunk:

1. A szemceruzák vége a szemceruza tényleges színével azonos színt kapott, így megkönnyítve a dolgunkat, ha egy tucat szemceruza közül kell kiválasztanunk a hőn áhított színt. (Sokan hajlamosak alulértékelni az ilyesmit, pedig ez nagyban megkönnyíti a keresgélést a kapkodós reggeleken!)


2. Ez tényleg csak cicoma, a szemceruza minőségéhez vagy használatához semmi köze, mégis nagyon aranyos a fényes Sleek Makeup felirat a kupakon. Rá is nyomtathatták volna a szárra a márkajelzést, de a Sleek tovább gondolta a dolgot. Ettől az embernek olyan érzése van, hogy ez a gyártó tényleg odafigyel a részletekre.


3. Amivel más ceruzánál még nem találkoztam, de rettenetesen értékelem: A vonalkódot, a gyártási helyet és minden kevésbé fontos információt egy jól tapadó, ám könnyen eltávolítható matricára nyomtattak, amitől egy mozdulattal megszabadulhatunk, hogy az ne rondítsa el az egyébként letisztult és mutatós szemceruzánkat. Sőt, ez még nem minden: a ragasztómaradványok nagyon könnyen elszedhetők a szárról, a matrica belső felén pedig megtaláljuk az összetevők listáját! Hát kell ennél több?? Bravó, Sleek! :)


Illat, állag: Közelről szaglászva a ceruzáknak olyan illatuk van, mint azoknak a régi, hajlítható színes ceruzáknak, amikkel rajzórán rajzolgattunk a suliban. Az állaguk nagyon jó, puha, de nem géles vagy krémes, könnyen siklik a bőrön.


Szín, finish, pigmentáltság: Nekem két szín van meg:
1. Molasses - ami egy közepesen sötét, matt barna
2. Pumpkin - ami egy élénk, matt narancssárga
Mindkét szín intenzív, szépen pigmentált.


Tartósság: A leírás szerint víz-és dörzsölésálló ceruzákról van szó. Nos, a felső szempillasor tövében tényleg nagyon-nagyon tartós (a kezemről is pl. alig tudtam lemosni a mintákat), de vízvonalon használva inkább csak átlagos.

Ár/beszerezhetőség: 1600 Ft-ért kapható a MUP-ban. 

Összességében: A csomagolás szuper, a textúra is remek, a pigmentáltsággal és a tartóssággal is meg vagyok elégedve, maximum pontszámot viszont csak akkor adnék neki, ha a vízvonalon is kiemelkedően tartós lenne. Mindent összevetve tehát 4,5/5.

6 megjegyzés:

  1. Pedig olyan jó lenne végre tényleg tartós szemceruzára akadni.. A vízvonalamon semmi nem merad meg, szerintem extra savas a könnyem sajnos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az enyémen sem, de a szuper Maybelline Lasting Drama is csak órákig....

      Törlés
    2. Akkor Te átérzeda bajom. Pedig olyan sokat számítana, ha a vízvonalamon is lenne valami, de hát ez van :-)

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. A narancsnak gyönyörű színe van! :)

    VálaszTörlés
  4. Akkor ti még nem próbáltátok a Barry M Bold gélceruzákat! Azokat vízvonalra tervezték és extra szuperek szerintem. A Sleek ceruzákat nem oda tervezték, ezért nem oda kell használni. A BM Bold ceruzák a vízvonalas ceruzák ;-) De ez le is van írva a MUP oldalán, majd olvassátok el! A Bold ceruzákat meg nem szemhéjra kell használni ... ilyen egyszerű ;-)

    A narancsnak egyébként nagyon jó a színe! Nekem a Dragon van meg, a számra használom és imádom. Tartós, egész nap rajta marad.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...