2013. szeptember 16., hétfő

Teszt: Etude House Proof 10 szemhéjalapozó

Mivel nemrég kifogyott az Urban Decay szemhéjalapozóm (amit szerettem, de az ára miatt valószínűleg nem fogok újravásárolni), elkezdtem kutakodni a neten egy jó minőségű, de általam eddig még nem használt szemhéjalapozó után. (A NYX HD-t és az essence color arts-ot továbbra is szeretem, de most valami újra vágytam.)

Mivel a koreai kozmetikumok bűvöletében élek hónapok óta, utána néztem kicsit az ismert koreai márkák kínálatának, hátha találok egy újabb gyöngyszemet. :) Az Etude House Proof 10 szemhéjalapozója nagyon szimpatikus volt (külföldi blogokon igencsak dicsérték és az ára sem veszélyes), így fel is írtam a kívánságlistámra, hogy alkalomadtán, amikor majd az ebay-en garázdálkodok, nehogy elfelejtsem megrendelni.

Minderre azonban végül nem került sor, mert néhány nappal azután, hogy ezt így kigondoltam, megkeresett a JWG Beauty, hogy nincs-e kedvem kipróbálni valamit a termékeik közül. Naná, hogy volt, főleg miután megláttam, hogy a kinézett szemhéjalapozó is elérhető náluk a webshopban! :)

A promóképen is látszik, hogy ez elvileg egy vízálló szemhéjalap.


Csomagolás: Egyszerű, de praktikus. Egyáltalán nem csicsás, sőt már-már puritán a külseje: az alja átlátszó (de így legalább látszik, hogy mennyi van még benne), amin egyetlen, lényegretörő felirat szerepel. A kupakja meglehetősen hosszú, sötétkék, jól záródik.10 gramm.


Az applikátor rövidke, duci, viszonylag hosszú szálakkal elátott, kellő mennyiségű anyagot vesz fel, nincs vele gond.


A szemhéjalap egyébként dobozban érkezik, amin a rengeteg koreai betű mellett szerencsére találunk angol feliratokat is!


Illat, állag: A textúrája nagyon hasonló az UDPP állagához. Nem túl folyékony, mégis lágy, könnyű eloszlatni a szemhéjon, nagyon hamar szárad, egyáltalán nem ragad, könnyen satírozhatóak rajta a szemhéjpúderek. Illata nincs.

Szín: A tégelyben bőrszínű, a szemhéjon azonban igazából színtelenre szárad, de legalábbis nem üt el a bőrszínemtől. Nem csillog, nem fénylik, matt felületet képez.

Tartósság: 24 órás tartást ígér, amit maximálisan be is tart. :) Heteken keresztül, mindenféle szemhéjpúderrel teszteltem és soha, egyetlen egyszer sem hagyott cserben! A szemhéjpúder sosem ült be a redőkre, nem fakult, nem mászott el a helyéről.

Összességében: Tökéletes UDPP dupe. A tartóssága ennél nem is lehetne jobb, sőt az állagába, az illatába sem lehet belekötni. Plusz pont, hogy itthon is kapható és az ára is elfogadható.
Az egyik legjobb szemhéjalapozó, amit valaha próbáltam, szívből ajánlom mindenkinek!

(A terméket a JWG Beauty-tól kaptam tesztelésre, de ez a véleményemet abszolút nem befolyásolta!)

Update - 2014.03.07: 
Nem száradt be és nem is fogyott el ez a szemhéjalap, még sem tudom használni, mert sehogy sem tudom a krémet kibányászni a csomagolásból! Az applikátor sajnos nem elég hosszú, nem ér le a kis duci üvegcse aljáig, ahol egy csomó krém megragadt, és sajnos az oldalán is van egy csomó anyag, az applikátor viszont azt sem éri el, hiszen tök egyenes és egyáltalán nem rugalmas a szára.

Már próbáltam kicsit fellazítani az anyagot, ezért forró vízbe állítottam az egészet, hátha a meleg hatására "lecsúszik" a krém oda, ahol eléri az applikátor, de sajnos semmi nem történt.

 Vagy ki kell dobnom, vagy szét kell vágnom az egészet, de utóbbi is csak ideig-óráig mentené meg az alapot, mivel a levegőn jóval hamarabb kiszáradna, megromlana, mint a műanyagban!  

Így hogy kb. a felét használtam el, a másik fele meg beleszorult, nem nagyon éri meg megvenni, ami szégyen, hiszen az alap minősége remek...

8 megjegyzés:

  1. szívesen kipróbálnám :) hol lehet venni ilyet?

    beusmink.blogspot.hu

    VálaszTörlés
  2. A JWG beauty oldalán (http://www.jwgbeauty.com) illetve az ebay-en.

    VálaszTörlés
  3. nem tudom, h mennyire olvastál utána, de saját tapasztalatból ajánlanád az extra olajos szemhéjú barátnőmnek is? eddig nem vált be neki se az általam használt LA makeup, se a NYX tégelyese, amivel szintén én leptem meg. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abszolút ajánlom, egy próbát mindenképpen megér.
      Nem csodálom egyébként hogy a NYX tégelyese és az LA nem vált be, azok ugyanis nekem sem működtek...

      Törlés
  4. Hűha.... akkor bajban leszek, nekem is van, de váltogatva használom a többi alapommal, még nem értem a feléhez... Fejreállítva, és ütögetésre sem moccan meg? Ez gáz.... nagyon gáz....

    VálaszTörlés
  5. Szia Katie! Fejreallitottam az enyemet (kb fel eves peldany, 25% hianyozhat belole), es ket nap alatt "lefolyt". Amugy fura, hogy hore sem moccant meg a tied, mert en a kezfejemrol szoktam folvinni (tiszta vaszonrol :) ), es ott is pikkpakk lazabb lesz az allaga, ahogy atveszi a kezmeleget. Nem folyik el, de vizesebb lesz. Nem lehet hogy - buta szoval elve - a tied tulbacisodott / ido elott megromlott?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom. Mindig tiszta szemhéjra használtam, tiszta kézzel...lehet, hogy ez egyedi eset, mindenesetre elég bosszantó. Viszont nem éreztem már az elején sem, hogy a kézmelegtől folyékonyabb lett volna. :S

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...