2013. szeptember 10., kedd

Teszt: Garnier Ultimate Beauty Oil - szépítő száraz olaj

Manapság a csapból is olaj folyik! Az elmúlt néhány hónapban piacra dobott kozmetikai készítmények majdnem mindegyike tartalmaz egy, de inkább többféle olajat, legyen az hajfesték, balzsam, testápoló vagy körömápoló...

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az olajok tényleg jók, ezt a saját bőrömön tapasztalom nap, mint nap, de már kissé túlzásnak érzem ezt a nagy hype-ot az körülöttük. Szerintem már szinte minden gyártó direkt, jó nagy betűkkel ráírja a termékére, hogy ilyen-olyan olajat tartalmaz (még akkor is, ha elenyésző mennyiségű olaj is van a termékében), hogy könnyebben eladhassa azt...)

Argánolaj, makadámiaolaj, mandulaolaj és rózsaolaj egyetlen flakonba zárva...ez röviden és tömören a Garnier bőrszépítő olajának lényege. Azt ígéri, hogy a bőr azonnal puha, selymes, hidratált, rugalmas és ragyogó lesz, mindezt úgy, hogy az olaj azonnal beszívódik és nem hagy nyomot.


Csábítóan hangzik, ugye? Lássuk, mit tud:

Csomagolás: Csinos forma, bronzos színek, arany betűk, praktikus, pumpás kiszerelés. Melegség járja át az embert, ha ránéz, egy baj van csak: olajozás közben hajlamos kiesni az ember kezéből a flakon (annyira csúszik), illetve a kupakot is nehéz a már olajos kezünkkel nyomogatni. 150 ml-t kapunk egyébként kb. 2200-2500 Ft-ért, ami nem kevés.  

Illat, állag: A 4 olaj közül leginkább a rózsaillatot lehet érezni, tömény, határozottan virágos, intenzív illata van. Aki nem szereti a gazdag, testes illatokat, az nem fogja szeretni, de Nálam ez még az éppen belefér kategória: nem tartom kellemetlennek, de nem is tartozik a kedvenceim közé.

Állag: Nagyon híg, átlátszó olaj, ami könnyen eloszlatható a bőrön, de NEM szívódik be azonnal. A bőröm utána jó ideig olajos tapintású (csúszós), akármilyen kis mennyiséget oszlatok el az adott területen. Igaz, hogy nem tapad vagy ragad, kellemesen tapintású, de foltot hagy mindenen, amihez hozzáérek (ugyanúgy, mint a kókuszolaj). Kell neki jó 60 perc, hogy tökéletesen beszívódjon.

A bőr egyébként láthatóan fénylik az olajtól, de nem erősen, nem csillámosan, csak szépen, visszafogottan ragyog. 

És a lényeg: A bőr utána puhább? Selymesebb? Hidratáltabb? Hát, nem igazán.
Egy héten keresztül minden este bekentem a bal karomat, a bal lábamat és a bal oldalamat az olajjal, a jobbra viszont semmit nem kentem, hogy lássam mit tud a kence. 
Azt kell hogy mondjam, nem lett sem puhább, sem selymesebb a bőröm, mindkét oldal egyformán hidratált volt, extra bőrpuhító, hidratáló hatást tehát nem tapasztaltam.  

Elhasználom? Igen.
Újravenném? Nem.

5 megjegyzés:

  1. Micsoda elszántság, hogy csak a bal oldalad kened! Én nem lennék képes erre, pedig mennyire igazad van: így lesz igazán informatív a teszt. Kár, hogy nem vált be... Amúgy a flakonos-permetezős olajokkal nekem is az a gondom, hogy már csúszós kézzel lehetetlen nem leejteni...

    VálaszTörlés
  2. Én a shea vajra esküszöm. Az is ragad és sokáig kell vele várni, de az eredény magáért beszél. Véletlen akadtam rá mamámnál, egy gyógyszertári dobozban, azóta ha baj van, akkor használom. Talán most így a hidegben többet is majd, nyáron nagyon fullasztó volt.

    VálaszTörlés
  3. Számomra az olajos ápolás bevált: a hajamra pár órára mosás előtt mindig kenek olajat, sokat segít a száraz hajvégeknek :-)
    De a bőröm tuti nem szívná be - pedig ha bevált volna neked, lehet én is megpróbálkoztam volna, olyan csábító a csomagolása :-)

    VálaszTörlés
  4. Én inkább veszek bioboltban olajokat (szőlőmag, jojoba, esetleg argán), összekeverem aloe vera zselével, ez az esti arckrémem. A vizes és az olajos elem néha elválik, de könnyen összerázható használat előtt. Néztem ezt a Garniert is, de túl sok töltelékanyag van benne, így nekem nem éri meg.
    Szóval arcra, sőt zsíros bőrre is bátran lehet olajokat használni, idősödőre meg egyenesen szükséges. :)

    VálaszTörlés
  5. Nekem nagyon bevált, az illatát nagyon szeretem és én nem tapasztaltam hogy nem szívódna be. Mély hidratálásra tényleg nem alkalmas, viszont miután használom mindig szebbnek látom a bőrömet, szinte ragyogónak.(Nem glitteresen vagy olajosan, inkább selymesen.) Szóval én nagyon szeretem, sőt ha elfogy valószínűleg újravásárolomk. Muszáj volt kicsit megvédenem az egyik kedvencemet. :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...